9800X3D RTX5070Ti sistem için 2K mı 4K monitör mü tercih edilmeli?

Açıkçası hala kararsızım, bir yanım 2K 10 sene teknolojide adeta bir asır gibi olduğu için mantıklı geliyor ama 4K'yı da merak etmiyor değilim. Yani almışken onu da alayım diyorum. Upgrade kesinlikle düşünmüyorum.

Açıkçası hala kararsızım, bir yanım 2K 10 sene teknolojide adeta bir asır gibi olduğu için mantıklı geliyor ama 4K'yı da merak etmiyor değilim. Yani almışken onu da alayım diyorum. Upgrade kesinlikle düşünmüyorum.
bence 4k almalısınız sistemin yeterli her oyunda 60fps üstü verecektir dlss gibi araçlar ile, ileride daha ağır oyunlar çıktığında onu o zaman düşünün derim dünyaya bir kere geliyorsunuz hakkıyla yaşayın imkanınız varsa.
Ki 4k monitörü 2kya çekince sırıtabilir ama 1080p ye çekince sırıtmaz, 1080p olarak kullanabilirsiniz çok düşük fpsli oyunları ileride

Ağır hikayeli oyunlarda fg ve rt olmadan ortalama kaç fps veriyor
bütün ayarlar ultrada ise rtx açıkta genelde 60-70
Kapalıysa 80-90
Cyberpunk mesela rtx falan açık her şey full de 55 lerde mfg 4x de 170-200fps.
Ama ana FPS düşük olduğu için oyun sanki hala 40-50 FPS gibi :d

Şimdi, şöyle düşünüyorum. Normalde olsa 2K alırdım ama bu yapay zekalar DLSS'ler falan çıktı ya ben biraz uzak kaldım. Onun için kaldırıp kaldırmayacağını bilmiyorum. Şunu da söyleyim 10 yıl boyunca ne ekran kartını ne de işlemciyi güncellemeyeceğim onun da altını çizeyim. Hiçbirşey almayacağım yani monitör falan da bozulmadıktan sonra almayacağım. Kafamı kurcalayan bu işte. Eskiden olsa yapay zeka, DLSS, path tracing falan yoktu o halde kaldırmayacağını biliyordum saf güç olarak yani. Yazılım desteği çıkınca kafamı karıştırdı açıkçası bu durumda ne yapsam sizce arkadaşlar?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi, şöyle düşünüyorum. Normalde olsa 2K alırdım ama bu yapay zekalar DLSS'ler falan çıktı ya ben biraz uzak kaldım. Onun için kaldırıp kaldırmayacağını bilmiyorum. Şunu da söyleyim 10 yıl boyunca ne ekran kartını ne de işlemciyi güncellemeyeceğim onun da altını çizeyim. Hiçbirşey almayacağım yani monitör falan da bozulmadıktan sonra almayacağım. Kafamı kurcalayan bu işte. Eskiden olsa yapay zeka, DLSS, path tracing falan yoktu o halde kaldırmayacağını biliyordum saf güç olarak yani. Yazılım desteği çıkınca kafamı karıştırdı açıkçası bu durumda ne yapsam sizce?
10 yıl 4k kullanamazsin 2K ??? belki olabilir mfg 6x ve ayar düşersen kullanma ihtimalin olabilir belki de oynanmaz öyle . mfg gibi şeyler açman icin minimum 60-70 üstü alman lazım ki doğru çalışsın. En azından gpu upgrade edin ilerde 4k alacaksaniz.

Son düzenleme:
10 yil boyunca hicbir sey upgrade etmem demek sacma bence 10 yili gectim 6 7 yil sonra ne olacagini nerden bileceksin de 10 yil boyunca hicbir seyi upgrade etmem diyeceksin. Soyle dusun 10 yil once en flagship sistem 6700k gtx 1080 falandi simdi ise o ikisi ile 1080p low oynarsin sen diyorsun ki ben 2k ya da 4k oynayacagim 10 yil dayansin ve aldigin kart 5090 degil 5070ti.

Monitor icin soyle soyleyeyim 5 yil sonra neden 4k almadim diyeceksin bence o yuzden 4k al. Oyunlari 4k monitor aldim diye 4kda oynamak zorunda degilsin istersen 1080pde oyna. Ilerde 4kda oynatamaz diye 4k almamak sacma sadece oyunda kullanmiyorsun monitoru sonucta. Dedigin argumana gore ben 5 yil sonra 2k ultrada bile 4k yerine 2k aldigin o hz farkindaki fps degerlerini alabilecegini dusunmuyorum.

Merhabalar. 9800X3D ve RTX5070Ti sistem topluyorum. 32 GB ram olacak. Bu sisteme 2K OLED mi 4K OLED monitör mü alsam kararsızım. Şöyle ki 3-4 yıl 4K oynatıp sonrasında teknolojinin gelişmesiyle beraber oynatmamasından korkuyorum, bu durumda ya yeni monitör(2K) almam gerekecek yada çözünürlüğü düşüreceğim(ki bunu bilmiyorum mantıklı olur mu, bulanıklık olur mu) Öte yandan diyorum DLSS ile falan belki toplanır. Sizce nasıl bir yol izleyim? 2K Oled mi 4K Oled mi alsam acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bütçe varsa 4K al tabii ki neden 2K alacaksın ki?

10 yıl 4k kullanamazsin 2K ??? belki olabilir mfg 6x ve ayar düşersen kullanma ihtimalin olabilir belki de oynanmaz öyle . mfg gibi şeyler açman icin minimum 60-70 üstü alman lazım ki doğru çalışsın. En azından gpu upgrade edin ilerde 4k alacaksaniz.
10 yıl 1080P bile kullanamaz. Şuanki 5090 bile 10 yıla 1080P medium kartına döner. Son 10 yılda teknolojik gelişim bence çok azdı ona rağmen 5070Ti nin 10 yıl önceki kart GTX 970 oluyor yani ölmüş bitmiş bir kart 😀

Son düzenleme:
Bütçe varsa 4K al tabii ki neden 2K alacaksın ki?

10 yıl 1080P bile kullanamaz. Şuanki 5090 bile 10 yıla 1080P medium kartına döner. Son 10 yılda teknolojik gelişim bence çok azdı ona rağmen 5070Ti nin 10 yıl önceki kart GTX 970 oluyor yani ölmüş bitmiş bir kart 😀
Şöyle, ben monitörle beraber toplam sisteme nereden baksanız 150-160-170-180 bin harcayacağım ve bu neredeyse yarı araba parası yapıyor. 4-5 sene sonra şurasını değiştireceğim diyemem yani bu kadar harcayıp da onun için 2K daha mantıklı geliyor şuan için bana. 5070ti sanki 4K kartı değil gibi.

Şöyle, ben monitörle beraber toplam sisteme nereden baksanız 150-160-170-180 bin harcayacağım ve bu neredeyse yarı araba parası yapıyor. 4-5 sene sonra şurasını değiştireceğim diyemem yani bu kadar harcayıp da onun için 2K daha mantıklı geliyor şuan için bana. 5070ti sanki 4K kartı değil gibi.
Diyeceksin çünkü dünya öyle işliyor. İster 500K harca ister 50K harca seni 10 yıl götürmez, harcamanı ona göre planla derim.

Merhabalar. 9800X3D ve RTX5070Ti sistem topluyorum. 32 GB ram olacak. Bu sisteme 2K OLED mi 4K OLED monitör mü alsam kararsızım. Şöyle ki 3-4 yıl 4K oynatıp sonrasında teknolojinin gelişmesiyle beraber oynatmamasından korkuyorum, bu durumda ya yeni monitör(2K) almam gerekecek yada çözünürlüğü düşüreceğim(ki bunu bilmiyorum mantıklı olur mu, bulanıklık olur mu) Öte yandan diyorum DLSS ile falan belki toplanır. Sizce nasıl bir yol izleyim? 2K Oled mi 4K Oled mi alsam acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.
2k çek ya 5070tiya 2k daha iyi olur

4K kartı değil ama teknolojiyle kaldırabilecek kapasiteye gelebiliyor bir de bütün ayarları koklemek yerine optimize ayarlar kullansan 100 üstü görürsün rahat. Zaten 4K Dlss Performance > 2K Dlaa ondan görüntü kaybın yok

Ben 1080 den 2k olede geçtim. Gerçekten farkı hissettim. Sonra 4k da aldım. 2k dan sonra çok bir etki yaratmadı. Evet güzel ama dedikleri gibi akıcılık 2k kadar iyi değil . Belki de sistemden kaynaklıdır. 5070 9800x3d var.

2K OLED Her türlü hocam. Bundan 2 sene sonra çıkacak oyunu belki 4k oynarsınız oynayamazsınız belli olmaz ama 5 6 sene sonra bile 2k ultrada takılabilirsiniz

Çoğu 4K kullanan insanda arada çok fark olmadığını söylüyor 2K ile.

Geri