Bir forum sitesinde yaşanan mağduriyet

O sitelerin ikisinde de üyeyim aynı profil ismimle.
Gruplaşma olayı bence farklı yorumlanabilir.

3-5 kişi ile birlikte sende karşıdakı tek üyeye sürekli dislike ve rapor atma gibi durum olduysa gruplaşmaya dahil olursun.

Mesela birisi yanlış mı öneri verdi?
Ürün tavsiyesinde misal olarak Trust fare mi önerdiler?
Bir anda herkes seri olarak ona saldırıyor. Bu gruplaşma değilde nedir?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Böyle bişey yapmadıysan başka anlamda gruplaşma nedir birisi anlatsa iyi olur :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ha burda olsun bu durum, ha diğer sitelerde.
Her kullanıcı farklı öneri verebilir ve bu ayıplanacak bir suç değildir.
Bir kişi A4tech faresini sorunsuz kullanıyor ve onu övüyorsa durupta adama sen pissin sen bu forumda bulunmamalısın diye saldırıya geçemezsin.
Onun yerine sende kendi önerini sunup konuyu terk etmelisin.

Normal insan böyle yapar diye biliyorum :D
 
Son düzenleme:
okumadım ama ya biri seni fişlemiş ya da forumları üşenmeden izliyorlar. İki türlüde çok ezikçe bir davranış bence :kekw:
Forumları izliyorlar, buraya açtığın bir konuyu aynen oraya da açarsan “ilk oraya açmışsın git oradan çözüm bul buraya açamazsın” sebebi ile ban yiyorsun öyle saçma şeyleri var. Benzer konuları yakın dönemde iki forumda da açtıysa fişlemişlerdir.
 
Selam gençler.

Başka bir forumda açtığım konu fena tutmuş. Burada da tutar diye buraya da atıyorum. İyi okumalar dilerim.

Merhaba hocalarım, nasılsınız iyi misiniz? Ben iyiyim çok şükür. Fakat adını vermeyeceğim bir forum sitesinde bir mağdurluk yaşadığımdan ve sitenin yöneticileri de kafalarına göre element uydurduklarından bugün bu yaşadığım mağdurluğu anlatmak istiyorum. Dediğim gibi, forum sitesinin adını vermeyeceğim. Burada sadece yaşadığım mağduriyeti anlatmak için bu konuyu açıyorum. Neyse, daha fazla uzatmadan yaşadığım mağduriyeti anlatmaya başlayayım.

Bu bahsettiğim forum sitesine uzun bir ara ardından girdiğimde karşımda bir uyarı olduğunu gördüm. Forumda bulunmadığım 2 haftalık süreç içerisinde ban yemiştim. Bunu gördüğümde şaşırdım çünkü dediğim gibi siteye 2 haftadır giriş yapmıyordum.
1774907269735.png

"Gruplaşmak" mı? Dedim ki bu nedir acaba? Forumdakilerle örgütlenip trollük mü yapmıştım? Foruma DDoS mu atmıştım? Veyahut sadece belli bir sohbet grubu içinde bulunmuştum diye sormadan edemedim. Bu uyarının sebebi bulmak için destek sistemine başvurdum.

1774907398352.png


Bileti açtım. Derdimi ilettim.

1774907433572.png


Fakat bana verilen yanıt beni tatmin etmedi.

1774907485457.png


Hmm, forum dışı iletişim mi? Ben forum dışarısında beni taciz eden bir üyeyi şikayet ettiğimde "forum dışı olaylara karışamayız" diyen bir yönetim ekibi acaba neden şu an forum dışı olaylara karışıyordu ki? Hatta o üye yakın bir arkadaşımı da panellemiş ve internette paylaşmıştı. Panelden daha kötü ne yapmış olabilirim de böyle bir uyarı almış olabilirim aklım ermedi.

Ardından sordum, ulan acaba ne yaptım diye? Çünkü benim bildiğim ben hiç gruplaşma yapmamıştım. Forumdaki bazı üyelerle internette konuştuğum doğruydu fakat havadan sudan konuşuyorduk hep. Foruma düzenli bir trol saldırısı vs yapmamıştık. Ki ben forum dışı kimin tam olarak kimle iletişime de geçtiğini bilmiyorum. Neyse, ben merakımdan ne yaptığım hakkında bilgi almak istedim.

1774907737399.png


Kanıt yollayan bir üye mi? Allah Allah, nasıl bir kanıt yollamış ki? Ekran görüntüsü, tanık ifadesi, yoksa sadece Instagram'dan takipleştiklerimin listesi mi :D

Fakat orada yazdığım gibi, ben o forumda kullandığım ismi başka HİÇBİR sitede veyahut sosyal medya platformunda kullanmıyorum. Nasıl ben olduğuma kanaat getirdiler ki?
1774909285912.png


SeradarT35, hafif bir gülme tuttu tabii bu typo'yu görünce. Ama neyse, konumuz bu değil.

Kullanıcı adlarım önümü serildi. Ama nasıl? Ben o forumda hiç iletişim adresimi paylaşmadım. SerdarT35 adını kullandığımı nereden biliyorlar? Sadece tek bir platformda kullandığım kullanıcı adımı nereden biliyorlar? HP logolu hesabımla iletişime geçen kişi neden yönetime bu hesabın bana ait olduğunu söylemişti ki? Instagram grubumuz mu varmış? Ben bunları yeni öğreniyorum.

Tahmin edebileceğiniz üzere bu iletişim bilgilerine tabii ki de stalk yoluyla ulaştılar. Beni stalklamışlar. Tebrik ederim, kullanıcı adlarımı bulmayı becermişler. Fakat ortada olmayan bir grubu da bularak benim bilmediğimi de keşfetmişler. Alkışlıyorum buradan 👏 👏

Ayrıca, mor ile çizdiğim üye hakkında bir şey demek istiyorum. Ben o üyeyi tanımıyorum bile.
Tanımadığım üye ile bir gruptaymışım meğer...

Neyse, tabii ki beni dinlemediler ve kendi bildiklerini okudular. Ortaya hiçbir bulgu sunmadılar. Beni banlamak için bir bahane uydurdular ve banladılar.

1774908339228.png


Önceki biletin kapanmasının ardından yeni bir bilet açtım. Bu durumların gerçek olmadığını, yanlışa düştüklerini tekrar söylemek istedim.

1774908403688.png


Gayet iyi bir savunma yaptım bence. Siz ne dersiniz?

1774908452639.png


... Yani pek diyebileceğim bir şey yok. Kanıt göstermemelerinin sebebinin direkt ellerinde kanıt olmadığından kaynaklı olduğunu zaten biliyorum. O yüzden, kendi kanıtımı sunmak istedim.

1774908549235.png


Instagram'da aktif olarak mesaj atılan TÜM GRUPLARIN ekran görüntüsünü attım. Çok isterseniz buraya da atarım. Hangi grubun ne grubu olduğunu falan da yazarım. Evet, biraz fazla Instagram grubum var, kusura kalmayın 😅😅

1774908655301.png


İşte, bu da son!

Mağduriyetimi okuduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim!


Evet gençler, yukarıdaki yazıdaki HP logolu hesap benim. Ve evet, kullanıcı adım önceden SerdarT35'ti. Bunları da ifşalamış olduk.
Size kanıt sunmak zorunda değiliz den sonrasını okumaya gerek duymadım rezillik diyelim.
 
Size kanıt sunmak zorunda değiliz den sonrasını okumaya gerek duymadım rezillik diyelim.
bu adam bana dramin ne olduğunu anlatmıştı ayıp ulan ayıp yapılır mı.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,135
Mesajlar
10,917,188
Üyeler
193,269
Son üye
herakes
Geri
Top