RX 9070XT Ryzen 5 7500F Fps drop (Gaming gen servis rezilliği)

Neredeyse 1.5 ay olmuş. Son durum nedir merak ettik.
Güncel olarak ekran kartım ve ramlerim hariç her parçayı değiştirdim. Güncel sistemim:

ryzen 7 9700x
gigabyte b850m force
msi coreliquid a13 240mm aio
asus prime rx9070xt
msi mpg a850gs A tier psu
lexar thor 32 gb ddr5
Bu değişikliklerden sonra bile alan wake 2 ve silent hill 2 gibi oyunlarda fps drop sorunum devam ediyor. Ancak bakınmalarım sonucunda bunun güncel amd kartlarla; bu kartlardan önce çıkış yapmış unreal engine oyunlarından kaynaklandığına kanaat getirdim. Türk ve yabancı forumlarda benzer sorun yaşayan çok fazla kişi var. Bu artık amd nin mi yoksa unreal tarafının mı işbilmezliği orasını bilmiorum ama güncel çıkan Resident evil requiem ve crimson desert gibi oyunlarda başından sonuna herhangi bir problem yaşamadım. Artık yarın öbür gün bir nvidia karta geçersek onları da o zaman oynarız.

Son düzenleme:
Güncel olarak ekran kartım ve ramlerim hariç her parçayı değiştirdim. Güncel sistemim:

ryzen 7 9700x
gigabyte b850m force
msi coreliquid a13 240mm aio
asus prime rx9070xt
msi mpg a850gs A tier psu
lexar thor 32 gb ddr5
Bu değişikliklerden sonra bile alan wake 2 ve silent hill 2 gibi oyunlarda fps drop sorunum devam ediyor. Ancak bakınmalarım sonucunda bunun güncel amd kartlarla; bu kartlardan önce çıkış yapmış unreal engine oyunlarından kaynaklandığına kanaat getirdim. Türk ve yabancı forumlarda benzer sorun yaşayan çok fazla kişi var. Bu artık amd nin mi yoksa unreal tarafının mı işbilmezliği orasını bilmiorum ama güncel çıkan Resident evil requiem ve black desert gibi oyunlarda başından sonuna herhangi bir problem yaşamadım. Artık yarın öbür gün bir nvidia karta geçersek onları da o zaman oynarız.
alan wake ve silent hil bozuk oyunlar hocam ona aldırış etmeyin. Bence çok yüksek ihtimal sistemi ilk aldığınızdaki problem PSU'nun besleyememesiydi. Özellikle 9070XT anlık 400 500 wattlara kadar güç çekiyor. Dandik PSU kabul etmeyen bir kart. Yoksa 7500F besleyemiyor diye bi olay yok. Kartınıza UV yapmadıysanız kesinlikle tavsiye ederim tüm konuyu okuyamadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,376
Üyeler
194,965
Son üye
volkan042
Geri