Yok Hepsiburada.com 'dan almıştım MSI Z790 edge wifianakartı emperordan mı aldın hocam.
Yok Hepsiburada.com 'dan almıştım MSI Z790 edge wifianakartı emperordan mı aldın hocam.
D4 mü d5 mi hocam.Yok Hepsiburada.com 'dan almıştım MSI Z790 edge wifi
Yok Hepsiburada.com 'dan almıştım MSI Z790 edge wifi
DDR 4 -> 5066 mhz ripjaws gskill ramler..D4 mü d5 mi hocam.
nacizane fikrim çok zorlama olmuş hocam ön taraftan temiz hava kasaya girer üstten radyatörden çıkar en doğru kurulum budur Anakarttan sadece sıcak hava ısınan hava yükselir prensibiyle uzaklaştırılıyor hiç temiz hava gelmiyor gibi duruyor böyle.Üstelik ; Airflow ve Contact Frame
Bu yüzden default BIOS bile rahat çalışıyor. Çünkü BIOS normalde kötü fiziksel kurulumları kurtarmak için kritik hale gelir. Ama burada fiziksel yapı zaten güçlü → default ayarlar bile yeterli.
- Radyatör temiz hava görüyor.
- GPU sıcak havaya boğulmuyor.
- Kasa içinde ölü bölge yok.
- Contact Frame → CPU yüzeyinde baskı eşit, macun textbook yayıldı.
radyatörden geçen hava ısınıyor anakart üzerine sıcak hava geliyor üsttekiler yakalar muhtemelen ama anakartta serin hava hiç dolaşmıyor. alttaki fanlarıda ekran kartı sömürüyordur birde boşluk var fan ve tamamen dışarısı arasında bilemedim benim tercih ettiğim bir kurulum değil. ama çalışıyorsa sıkıntı yok.Benim Kurulum Ön Dikey Intake zaten ... İçeriye traze hava sıcak hava giriyor.. Üst kısımdan ise 2x14 cm max 3000 rpm ve arka egsoz fanınla beraber exhaust dışarı-> yani gpu altı fanlarda yine intake yukarı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Benim Kurulum Ön Dikey Intake (içeri taze hava pardon )zaten ... İçeriye traze hava soğuk hava giriyor.. Üst kısımdan ise 2x14 cm max 3000 rpm ve arka egsoz fanınla beraber exhaust dışarı-> yani gpu altı fanlarda yine intake yukarı
Hocam, spamlamasana aynı şeyi. Herkes kendi fikrini yazma hakkına sahiptir. Arkadaş öyle düşünüyordur, siz öyle düşünüyorsunuz. Saygı duymak gerekiyor herkesin fikrine saygılı bir şekilde ifade ettiği sürece.en doğru kurulumdur. Eminim. 2-3 hafta araştırmalar sonucu bu AIRFLOW SISTEMI BİLİNÇLİ KURDUM.
İYİ ARAŞTIR EN İYİ AIRFLOW ÇÖZÜMÜDÜR BU YAPTIĞIM İYİ ARAŞTIR.
DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLARI O KADAR ÇOK YAPIYORLARKİ.... BU YANLIŞIN İÇİNDE PC HOCA YOUTUBE KANALIDA VAR.
ÖN DİKEY INTAKE AIO DIŞ PUSH SİSTEM -> KASA İÇİNE DEĞİL DIŞINA * TEMİZ FRESH HAVA İÇERİ
ÜST YATAY -> EXHAUST (KASA ÜSTTEN DIŞARI SICAK HAVA ATAR)
ARKA AGSOZ -> EXHAUST ( KASA ARKASINDAN DIŞARI SICAK HAVA ATAR)
GPU ALTI FANLAR -> INTAKE YUKARI GPU 'YA TEMİZ HAVA VERİR
PARDON DÜZELTİYORUM
ÖN DİKEY INTAKE AIO DIŞ PUSH SİSTEM -> KASA İÇİNE SERİN FRESH HAVA * TEMİZ FRESH HAVA İÇERİ
ÜST YATAY -> EXHAUST (KASA ÜSTTEN DIŞARI SICAK HAVA ATAR)
ARKA AGSOZ -> EXHAUST ( KASA ARKASINDAN DIŞARI SICAK HAVA ATAR)
GPU ALTI FANLAR -> INTAKE YUKARI GPU 'YA TEMİZ HAVA VERİR
EN İYİ AIRFLOW ÇÖZÜMÜDÜR BU YAPTIĞIM İYİ ARAŞTIRIRABİLİRSİNİZ. KESİN %1 MİLYON DOĞRUDUR.
KASA TAM YÜKSE 1 TIK FAZLA ISINABİLİR AMA BU KASA ISINMIYOR BİLE.. ISINDIĞINDA ZANNEDİYORLARKİ KURULUM YANLIŞ YAPTIM. HAYIR DOĞRU HEMDE MÜKEMMEL BİR MÜHENDİSLİKLE... EVET KASA ISINMIYOR TAM YÜKSE BİLE ISINMIYOR..
KASA TAM YÜKDE 1 TIK FAZLA ISINABİLİR AMA BU KASA ISINMIYOR BİLE.. ISINDIĞINDA ZANNEDİYORLARKİ KURULUM YANLIŞ YAPTIM. HAYIR DOĞRU HEMDE MÜKEMMEL BİR MÜHENDİSLİKLE... EVET KASA ISINMIYOR TAM YÜKDE BİLE ISINMIYOR..
DENEDİM CPU SICAKLIK 2-4 DERECE YÜKSELDİ EN İYİSİ BUDUR.Noctua, ust kisma bir intake bir exhaust onermis belki o dizaynla daha da iyi olur.
https://www.noctua.at/en/expertise/blog/best-fan-setup-fractal-design-north
al başına belayı asagsdgfafgsg420mm kasa önerisi de lazım buna![]()
Yanlış yazdığım için mesaj düzeltme olarak yazdım spam amaçlı değil. Düzeltme yapılamıyor mesaj gönderildiğinde sanırım arkadaşlarHocam, spamlamasana aynı şeyi. Herkes kendi fikrini yazma hakkına sahiptir. Arkadaş öyle düşünüyordur, siz öyle düşünüyorsunuz. Saygı duymak gerekiyor herkesin fikrine saygılı bir şekilde ifade ettiği sürece.