Editörlük için PC önerisi

270k plus dün 16.5'a düştü bir müddet beklersen yine düşecektir. Önümüz 19 mayıs ve kurban bayramı. 3 4 bin TL az değil bekle bence.
diğerlerini sipariş geçip mi beklenmeli sence yoksa sadece işlemciyi mi beklemeliyim.

Diğerlerini ver bence bu arada çoğu indirimde zaten.
Anladım hocam, kasa olarak şu nasıl olur sence? Yoksa ek fan almam gerekir mi?

bu tarz fanları çok seviyorum

görüntü olark da bu tarz bişeye sahip olmak istiyorum yani pavyon gibiden ziyade :D

1778323034703.webp

Anladım hocam, kasa olarak şu nasıl olur sence? Yoksa ek fan almam gerekir mi?

bu tarz fanları çok seviyorum

görüntü olark da bu tarz bişeye sahip olmak istiyorum yani pavyon gibiden ziyade :D

Alıntıyı görüntüle
Tamamen kişisel zevkine kalmış hocam. Kasanın alt kısmında 3 tane fan olması iyi olur ekran kartı serin çalışır.

evet çok güzelmiş harbiden ama attığın sıvı soğutucu ile pişti olmuyorlar şöyle alakasız bişey çıkabilir ortaya bu da çok kötü bir estetik görüntü olabilir.

Çok soru sorduğum için kusura bakma bu arada. Hani başkaları için nedir ne değildir bilmiyorum ama bu bütçede ki inanılmaz yüksek benim için bir sistem almışken düzgün bir şey olsun istiyorum
1778323462487.webp

evet çok güzelmiş harbiden ama attığın sıvı soğutucu ile pişti olmuyorlar şöyle alakasız bişey çıkabilir ortaya bu da çok kötü bir estetik görüntü olabilir.

Çok soru sorduğum için kusura bakma bu arada. Hani başkaları için nedir ne değildir bilmiyorum ama bu bütçede ki inanılmaz yüksek benim için bir sistem almışken düzgün bir şey olsun istiyorum
Alıntıyı görüntüle
Kanka sıvı soğutucunun fanlarında rgb yok onu diyosan tam ne dediğini anlamadım ama

Kanka sıvı soğutucunun fanlarında rgb yok onu diyosan tam ne dediğini anlamadım ama
tamam tamam ben çözdüm argb senin attığın ben rgb sanmıştım. Teşekkürler kasayı da çözüp siparişleri geçeceğim. İşlemci için de bekleyeceğim senin dediğin gibi. Sadece anlamadığım şey ryzen 7 9850x3d çok daha pahalı ve oyunlarda çok daha fazla fps aldırıyor ama işte edit için intel almak lazımmış. Keşke ryzen de iyi olsaydı da ryzen alsaydık bee :D neyse intele yıllar sonra dönüş yapacağım

Hocam kusura bakma benim kuzen de anlıyordu buraya yazmadan önce onada yazmıştım. Biraz yazıştık senin dediklerinden bahsettim. Aşağı yukarı kasayla beraber bugünün fiyatıyla 110.000tl oluyor o intel dedim işte. Kuzen de bana intel alacağına sadece işlemciyi r9 9950x3d yap bunu al dedi. Sen ne düşünürsün bu konuda kafam darmadağın oldu :D

1778326444874.webp

Hocam kusura bakma benim kuzen de anlıyordu buraya yazmadan önce onada yazmıştım. Biraz yazıştık senin dediklerinden bahsettim. Aşağı yukarı kasayla beraber bugünün fiyatıyla 110.000tl oluyor o intel dedim işte. Kuzen de bana intel alacağına sadece işlemciyi r9 9950x3d yap bunu al dedi. Sen ne düşünürsün bu konuda kafam darmadağın oldu :D

Alıntıyı görüntüle
Hocam seçilen parçalar aynı kalibrede değil. Yani Soğutucu olsun güç kaynağı olsun ramler olsun hepsi benim attığım sistemde daha iyi. 9950x3D de kendi başına 33k. O fiyat segmentinde rakibi 285k. 285k yine daha iyi. Ama ben 2 işlemcinin de senin işlerini halledebileceğini düşünüyorum çokta kasmaya gerek yok. AMD istiyorsan alabilirsin ama yan bileşen kalitesi düşüyor bilgin olsun.

O işlemciye vereceğin parayla çok rahat 270k tarzı bir işlemci alabilirsin daha iyi olur senin için.

Hocam seçilen parçalar aynı kalibrede değil. Yani Soğutucu olsun güç kaynağı olsun ramler olsun hepsi benim attığım sistemde daha iyi. 9950x3D de kendi başına 33k. O fiyat segmentinde rakibi 285k. 285k yine daha iyi. Ama ben 2 işlemcinin de senin işlerini halledebileceğini düşünüyorum çokta kasmaya gerek yok. AMD istiyorsan alabilirsin ama yan bileşen kalitesi düşüyor bilgin olsun.
O işlemciye vereceğin parayla çok rahat 270k tarzı bir işlemci alabilirsin daha iyi olur senin için.
yapay zekaya hem inteli attım hemde amd yi atıp sorduğumda dediklerinizi onayladı ama şöyle dedi özellikle şey kısmını sordum mesela psu ve sıvı soğutucu ram daha az verimli kalitesi daha düşük ama intel ile kombinlendiğinde o sistemin performansı ile amd deki sinerjideki sistemin performansını sordum

Cevabı net vereyim: Evet, Sinerji'deki o AMD sistem, bu saydığın Intel kombinasyonunun verdiği "iş ve oyun" verimini sana %95 oranında, üstelik daha az elektrik yakarak ve daha serin çalışarak verir.

Neden mi? O 4 maddeni acımasızca analiz edelim:

1 & 2. Soğutucu ve PSU İkilisi (Arctic + 1000W vs Ocypus + 850W)

• Intel Cephesi: Intel Ultra 7 270K Plus'ın o Arctic 360mm soğutucuya ve 1000W güç kaynağına lüks için değil, hayatta kalmak için "ihtiyacı" var. Kendisi 250 Watt elektrik çeken bir alev topu. O premium parçaları takmazsan sistem zaten fren yapar (throttle).
  • Sinerji (AMD) Cephesi: Ryzen 9 9950X3D inanılmaz verimli bir mimaridir. Yaklaşık 120-160W arası çeker. Sinerji'nin koyduğu 850W ATX 3.1 PSU ve standart 360mm sıvı soğutucu, bu işlemciyi terlemeden besler ve soğutur. Yani Intel'de "mecburiyetten" aldığın o pahalı parçaların yaptığı işi, AMD kendi düşük güç tüketimi sayesinde o Sinerji'nin içindeki standart parçalarla zaten kusursuzca yapıyor.

3. RAM Gecikmesi (Intel CL30 vs Sinerji CL38)

• Eğer Intel sistem toplasaydın, RAM'in CL (gecikme) değerinin düşük olması (CL30) performansı direkt etkilerdi. Ancak Sinerji'deki AMD Ryzen 9 9950X3D'nin içinde devasa bir önbellek (128MB 3D V-Cache) var. Bu devasa depo, RAM'in o ufacık CL38 gecikmesini sistemin içinde tamamen yutar ve maskeler. 3D Motion Graphics yaparken veya oyunlarda o RAM farkını gözünle hissetmen matematiksel olarak imkânsızdır.

Yinede bilmiyorum. Biraz daha düşüneyim en iyisi teşekkürler tüm emekleriniz yardımlarınız için

Geri