kyemre058
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,379
AMD sistemi alacaksan güç kaynağını daha düzgün bir şey al hocam. Üstünde 850w yazıyor diye tüm 850w güç kaynakları aynı işi yapmaz. Fazeon Segotep Gamepower Bitfenix Ocypus gibi dalga dümen markalardan uzak durmanı tavsiye ederim.yapay zekaya hem inteli attım hemde amd yi atıp sorduğumda dediklerinizi onayladı ama şöyle dedi özellikle şey kısmını sordum mesela psu ve sıvı soğutucu ram daha az verimli kalitesi daha düşük ama intel ile kombinlendiğinde o sistemin performansı ile amd deki sinerjideki sistemin performansını sordum
Cevabı net vereyim: Evet, Sinerji'deki o AMD sistem, bu saydığın Intel kombinasyonunun verdiği "iş ve oyun" verimini sana %95 oranında, üstelik daha az elektrik yakarak ve daha serin çalışarak verir.
Neden mi? O 4 maddeni acımasızca analiz edelim:
1 & 2. Soğutucu ve PSU İkilisi (Arctic + 1000W vs Ocypus + 850W)
- Intel Cephesi: Intel Ultra 7 270K Plus'ın o Arctic 360mm soğutucuya ve 1000W güç kaynağına lüks için değil, hayatta kalmak için "ihtiyacı" var. Kendisi 250 Watt elektrik çeken bir alev topu. O premium parçaları takmazsan sistem zaten fren yapar (throttle).
- Sinerji (AMD) Cephesi: Ryzen 9 9950X3D inanılmaz verimli bir mimaridir. Yaklaşık 120-160W arası çeker. Sinerji'nin koyduğu 850W ATX 3.1 PSU ve standart 360mm sıvı soğutucu, bu işlemciyi terlemeden besler ve soğutur. Yani Intel'de "mecburiyetten" aldığın o pahalı parçaların yaptığı işi, AMD kendi düşük güç tüketimi sayesinde o Sinerji'nin içindeki standart parçalarla zaten kusursuzca yapıyor.
3. RAM Gecikmesi (Intel CL30 vs Sinerji CL38)
- Eğer Intel sistem toplasaydın, RAM'in CL (gecikme) değerinin düşük olması (CL30) performansı direkt etkilerdi. Ancak Sinerji'deki AMD Ryzen 9 9950X3D'nin içinde devasa bir önbellek (128MB 3D V-Cache) var. Bu devasa depo, RAM'in o ufacık CL38 gecikmesini sistemin içinde tamamen yutar ve maskeler. 3D Motion Graphics yaparken veya oyunlarda o RAM farkını gözünle hissetmen matematiksel olarak imkânsızdır.
Yinede bilmiyorum. Biraz daha düşüneyim en iyisi teşekkürler tüm emekleriniz yardımlarınız için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Buarada 270k plus sadece en ağır yükte 250w çeker render tarzında bir iş yaparsan onun dışında gayet serin çalışabilir.