Rtx 3060’Tan Rx 6800’E Geçmeyi Düşünüyorum Sizce Mantıklı Bir Yükseltme Olur Mu?

ryzen 5 7500f ve 3060 kullanıyorum şuan rx 6800e geçmeyi düşünüyorum ikinci elde 12kya buldum mantıklı mı sizce 3060ıda ikinci elde satıcam üstüne yaklaşık 2.5k falan ekleyip alıcam 6800 ü öğrenciyim öyle üstüne 3 4 k daha ekle şunu al gibi şeyler demeyin bu fiyatta yada az bi farkla alabilceğim başka kartlar varsa onları önerebilirseniz güzel olur
hocam 2. el 4060 değerlendirebilirsiniz.

hocam 2. el 4060 değerlendirebilirsiniz.
saf güç olarak rx6800 tokatlar 4060ı mfg de yok zaten 40 serisinde birde 12gb vramden 8e düşmek istemem pek 4060 çok iyi bi kart değil bence fiyatı 6800e göre daha uygun ama gereksiz bi yükseltme olur

9060xt öneriyorum. Bu seri çok fazla miningde kullanıldı. Temiz bulursanız yapıştırın gitsin.

9060xt öneriyorum. Bu seri çok fazla miningde kullanıldı. Temiz bulursanız yapıştırın gitsin.
temiz olup olmadığını tam olarak nasıl anlarım şuan biriyle görüşüyorum bu akşam yaklaşık 15 dakikalık bi furmark testinin sonucunu atıcak onun dışında güvenlik bandrolleri falanda üstünde kartın ama mining yapılmış mı bilmiyorum birde 9060xt bütçemin çok üstüne çıkıyor

temiz olup olmadığını tam olarak nasıl anlarım şuan biriyle görüşüyorum bu akşam yaklaşık 15 dakikalık bi furmark testinin sonucunu atıcak onun dışında güvenlik bandrolleri falanda üstünde kartın ama mining yapılmış mı bilmiyorum birde 9060xt bütçemin çok üstüne çıkıyor
Mining yapılmış olması tek başına kart öldü demek değildir bu arada. Düzgün undervolt ile temiz ortamda çalışan mining kartı, kötü kullanılmış oyuncu kartından daha sağlam bile çıkabiliyor.
Kartın miningte yorulmuş olması almadan önce belli olması zor ileriki süreçlerde kendisini gösterir.
Ama kart miningte çok yorulmuş ise
Adamdan kartın arka plakasının fotoğrafını iste reis, arka plağın vida yerleri zorlanmış mı bak eğer açılmış ve ekran kartı boşta yüksek sıcaklıklarda çalışıyorsa kıllık vardır. Termal macun için mi değiştirildi açıldıysa diye sor. 15-20 dakikalık furmark testi iste.
Hocam msi afterburner programından gpu ve saat hızında oc yapılmış mı yoksa fabrika ayarlarında mı çalışıyor ona bir bak.
Hotspot sıcaklık değerleri benchmark testinde gösterir kendini. Hotspot sıcaklığı ekran kartının en sıcak noktasıdır. Gpu 65 derecelerde çalışırken hotspot sıcaklığı 75-80 hadi normal sayılsın bu kartlar için ama 90 100 lerde şüphelenmeli insan.
Ve en önemlisi hocam satıcıda bu karttan birden çok var ise şüphelen. Çünkü mining için toplu şekilde kartlara ihtiyaç duyulur ve 7/24 çalışır birlikte.
Fanlarda coil whine titreşim varsa uzun süre çalışmasının belitrisi.
Ekstra olarak bu kartlar sıcak çalışan 2021 tabanlı piyasaya çıkmış o zamanın çıkmış güçlü kartları. 4060 gibi az watt tüketen bir kart gibi serin çalışmasını beklememek lazım. Zamanında HD7890 ım vardı. 89 derecelere kadar çıkıyordu diyeyim :D

ryzen 5 7500f ve 3060 kullanıyorum şuan rx 6800e geçmeyi düşünüyorum ikinci elde 12kya buldum mantıklı mı sizce 3060ıda ikinci elde satıcam üstüne yaklaşık 2.5k falan ekleyip alıcam 6800 ü öğrenciyim öyle üstüne 3 4 k daha ekle şunu al gibi şeyler demeyin bu fiyatta yada az bi farkla alabilceğim başka kartlar varsa onları önerebilirseniz güzel olur
valla 12k bence çok 6800e bende gaming z trio vardı 2028e kadar garantili vatandan alınma 14500e verdim garantili kartı 10k falan verilir

Mining yapılmış olması tek başına kart öldü demek değildir bu arada. Düzgün undervolt ile temiz ortamda çalışan mining kartı, kötü kullanılmış oyuncu kartından daha sağlam bile çıkabiliyor.
Kartın miningte yorulmuş olması almadan önce belli olması zor ileriki süreçlerde kendisini gösterir.
Adamdan kartın arka plakasının fotoğrafını iste reis, arka plağın vida yerleri zorlanmış mı bak eğer açılmış ve ekran kartı boşta yüksek sıcaklıklarda çalışıyorsa kıllık vardır. Termal macun için mi değiştirildi açıldıysa diye sor. 15-20 dakikalık furmark testi iste.
Hocam msi afterburner programından gpu ve saat hızında oc yapılmış mı yoksa fabrika ayarlarında mı çalışıyor ona bir bak.
Hotspot sıcaklık değerleri benchmark testinde gösterir kendini. Hotspot sıcaklığı ekran kartının en sıcak noktasıdır. Gpu 65 derecelerde çalışırken hotspot sıcaklığı 75-80 hadi normal sayılsın bu kartlar için ama 90 100 lerde şüphelenmeli insan.
Ve en önemlisi hocam satıcıda bu karttan birden çok var ise şüphelen. Çünkü mining için toplu şekilde kartlara ihtiyaç duyulur ve 7/24 çalışır birlikte.
Ekstra olarak bu kartlar sıcak çalışan 2021 tabanlı piyasaya çıkmış o zamanın çıkmış güçlü kartları. 4060 gibi az watt tüketen bir kart gibi serin çalışmasını beklememek lazım. Zamanında HD7890 ım vardı. 89 derecelere kadar çıkıyordu diyeyim :D
teşekkürler bu akşam atıcak bana 15 dklık furmark testini arka plak var zaten zorlanmamış içi açılmamış konuştumda adamla bu karttan birden fazla yok ama bir tanede 6700xtsi var dediğine göre eşininin kartıymış profilindede anakart ram işlemci vesairede satıyordu inandırıcı geldi açıkçası sorarım oc yapmış mı yapmamış mı coil whine ben farketmedim öyle bir şey diyor çokta farkedilmicek bişey değil bence yoktur adama dedim furmark testini yaparken dikkat edebilir misiniz ses var mı diye furmark testinde belli olur diye düşünüyorum varsa coil whine
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

valla 12k bence çok 6800e bende gaming z trio vardı 2028e kadar garantili vatandan alınma 14500e verdim garantili kartı 10k falan verilir
bütün ikinci el fiyatları böyle olmuş 11e falan bulsam iyiydi ama piyasa bu olmuş yapıcak bişey yok 5 yıllık 3060 bile 10 binken 3080 seviyesindeki kartın 12 olması çok gözüme batmadı açıkçası

nasıl anlarım mining kartı olup olmadığını
Anlayamazsın alırken şu şekilde test et önce furmark yap 10dk kapanma mavi ekran oluyor mu ve ısınma değerleri ne seviyede 80 dereceyi geçiyor mu bunlara bak burada sıkıntı yoksa pubg battlefield 6 gibi ekran kartını ciddi seviyede kullanan bir oyun yüklemesini iste o oyunda da en yüksek ayarlarda ısı değerlerini test et mavi ekran veriyor mu donuyormu bak bu ikisinde de sıkıntı yoksa yine mining yapılmış olabilir ama termal macunu iyidir ve serin yerde çalışmış bir sorunu yok demektir ayrıca fanlarına bakarsın güzel dönüyor mu diye onun dışında bakcak bir şey yok.

Psu nedir

Miningde kullanılmış bir kart kullanıcı kartından temiz ve sıkıntısız olması imkansız 1-2 yıl boyunca neredeyse 7/24 sürekli yük altında çalışan bir kart ile günde 2-3 saat çalışan kartı kıyaslayamazsın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

asus tuf 650 80+ bronze var
Güç kaynağı yetmiyor bu arada hocam rtx 3080 de oyunlarda kapanabilir asgari 700w lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,938
Üyeler
196,859
Son üye
utku7
Geri