Rx 9070 Xt Vs Rtx 5070 Ti: 52 Oyunda Ortalama Performans Karşılaştırması (2026)

Bu arada şunu belirtmek isterim daha kaliteli oyunlar da one geçmiş bir durumda

Sadece oyun oynayacağım fiyat performans istiyorum alabileceğim maksimum performansı da istiyorum > 9070xt
Her işi yapacağım teknoloji de iyi olsun performansta iyi olsun > 5070ti
fiyat performans olsun sunduğu kadar teknoloji de olsun istiyorum > 5070 --- teknolojiye o kadar da ihtiyacım yok > 9070
5060ti 16 gb dan daha iyi olsun, 5070 de 12 gb bana 16 gb ekran kartı öner fakat 9070xt kadar pahalı da olmasın bütçem yok 1-2 overclock yaparım gerekirse > RX 9070
En mantıklı giriş segment 16 gb kartı öner > 9060xt 16 gb
Bence bu serinin özeti oldu

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Forumlarda sürekli tartışılıyor bu konu, 52 oyunun ortalaması aldıkları zaman iki kart kafa kafaya sonuç veriyor, burada 2 tane tartışılması gereken konu var, ilki aradaki fiyat farkı, diğeri ise NVIDIA teknoloji avantajı. Lütfen bu konu altında tartışma çıkarmayın dostlar, bütçeniz varsa alacağınız kart belli, bütçeniz kısıtlıysa belli, her şey ortada. Driver muhabbetlerine de girmeyin boşuna, alışveriş yaparken driver sorunlarına göre kart alınmaz. Bunlar olasılıktır, herkesin başına gelmez. AMD'nin geçmişte yaşattığı sorunların olasılığı daha fazlaydı, sadece bu kadar. 9070XT aldığın zaman her oyunda patlamıyorsun yani yok böyle bir şey. Sen sistemini düzgün ve kaliteli seçersen, Windows'unu özenli kullanırsan ve şişirmezsen. Kısaca titiz biriysen sorun yaşama olasılığın çok düşük. Bunlar benim tecrübelerime göre yazdığım yorumlar, bana 9070XT verseler eminim ki ben o kartta hiçbir problem yaşamadan kullanırım donanımsal arızalı değil ise, burada tartışılması gereken bunlar değil.
Artık AMD SAF GÜÇTE DAHA İYİ diyenler kalmaz diye umuyorum. Bir de 423w spike normalde çektiklerü güç aynı.

Ama AMD saf güçte daha iyi :kekw::kekw:

Bir kesim var şu lafı ağızlarına pelesenk ettiler. Neymiş ''Nvidia teknoloji olarak önde ama AMD saf güçte önde''

He yavrum he AMD saf güçte önde. Yani şunu demek çok zor değil ''Nvidia ve AMD saf güçte kafa kafaya ama Nvidia teknolojileri daha iyi''

İlla AMD yi Nvidia ya karşı herhangi bir alanda daha iyi gösterme çabası içinde bazıları ama değil arkadaşlar maalesef Nvidia her anlamda fersah fersah arayı açmış durumda.

Bugün bir tercih yapacak olsam düşünmeden 9070XT alırım ama daha iyi olduğundan değil, aradaki fark 17K ya çıktığından.

41e 5070ti alanlar
1779284985611.webp

Ama AMD saf güçte daha iyi :kekw::kekw:

Bir kesim var şu lafı ağızlarına pelesenk ettiler. Neymiş ''Nvidia teknoloji olarak önde ama AMD saf güçte önde''

He yavrum he AMD saf güçte önde. Yani şunu demek çok zor değil ''Nvidia ve AMD saf güçte kafa kafaya ama Nvidia teknolojileri daha iyi''

İlla AMD yi Nvidia ya karşı herhangi bir alanda daha iyi gösterme çabası içinde bazıları ama değil arkadaşlar maalesef Nvidia her anlamda fersah fersah arayı açmış durumda.

Bugün bir tercih yapacak olsam düşünmeden 9070XT alırım ama daha iyi olduğundan değil, aradaki fark 17K ya çıktığından.
20k üstü bir kartla saf güçte kafa kafaya geliyorsa amd saf güçte daha iyidir o zaman git 5090 ile karşılaştır amd saf güçte iyi oldugunu fiyata nazaran söylüyoruz zaten

Hocam bende RM850e psu var bu psu nasıldır? Zamanında almıştık öyle çokta araştırmamıştım
orta sayılır rm850x olan a tieriydi galiba
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sadece oyun oynayacağım fiyat performans istiyorum alabileceğim maksimum performansı da istiyorum > 9070xt
Her işi yapacağım teknoloji de iyi olsun performansta iyi olsun > 5070ti
fiyat performans olsun sunduğu kadar teknoloji de olsun istiyorum > 5070 --- teknolojiye o kadar da ihtiyacım yok > 9070
5060ti 16 gb dan daha iyi olsun, 5070 de 12 gb bana 16 gb ekran kartı öner fakat 9070xt kadar pahalı da olmasın bütçem yok 1-2 overclock yaparım gerekirse > RX 9070
En mantıklı giriş segment 16 gb kartı öner > 9060xt 16 gb
Bence bu serinin özeti oldu
4k giriş yapacağım rahat birkaç sene götürsün mfg açayım > 5070 ti-5080
4k giriş yapacağım param az > 9070 xt

Artık AMD SAF GÜÇTE DAHA İYİ diyenler kalmaz diye umuyorum. Bir de 423w spike normalde çektiklerü güç aynı.
amd saf güçte daha iyi 33bin TL'ye 50k lık 5070ti saf performansı veriyor fiyat olarak bakınca öyle 9070xt nin fiyat olarak rakibi 5070 ve 5070i yokediyor ?

orta sayılır rm850x olan a tieriydi galiba
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4k giriş yapacağım rahat birkaç sene götürsün mfg açayım > 5070 ti-5080
4k giriş yapacağım param az > 9070 xt
4K başka bir dünya orada değişken çok yeri geliyor 5080 bile acaba dedirtiyor ne beklediğine ve istediğine bağlı

amd saf güçte daha iyi 33bin TL'ye 50k lık 5070ti saf performansı veriyor fiyat olarak bakınca öyle 9070xt nin fiyat olarak rakibi 5070 ve 5070i yokediyor ?
AMD nin 5070 ti rakibi 9070xt fiyat fark etmeden saf güçte eşitler yani daha iyi olma durumu yok. Yoksa bende biliyorum 5070 ile aynı fiyat olduğunu.

AMD nin 5070 ti rakibi 9070xt fiyat fark etmeden saf güçte eşitler yani daha iyi olma durumu yok. Yoksa bende biliyorum 5070 ile aynı fiyat olduğunu.
tamam senin mantıkla 5090 ile 9070xt yi karşılaştıralım tabi 5090 daha iyi arada 5 kart parası var fiyatına oranla verdiği performans 5070tiyın üzerinde oldugunu savunuyoruz zaten

Herkes herhalde kendi aldığı kartı övüyor sanırsam, asıl soru şu olması lazım hangi kartın daha iyi olduğunu anlamak için.

İki kartta aynı fiyat olsa hangisini tercih edersiniz ? Fiyattan bağımsız özelliklerini kıyaslıyorsak eğer bunun cevabı kazananı belirler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,906
Üyeler
197,086
Son üye
expert1on
Geri