Amd Vs Nvidia Linç Yeme Zamanı

Ya hala bazıları diyor ki Amd yazılımsal olarak sıkıntılı olduğu için Nvidia alıyorum.

Ya benim eşim psunun ne olduğunu bilmeyen biri, 6900 xt’li bilgisayarımda 2k’da ultra+ray tracing açık oyunlar oynuyor o bile bir sorun yaşamıyor ama donanım ve yazılım üstatları “Amd çok sıkıntılı kardeşim alınmaz.” Diyebiliyor.

Amd fanboy falan da denilmesin bana, kardeşime 3080’li kendime 6900 xt’li sistem toplamıştım vaktiyle. Her iki sistem de hala cam gibi çalışıyor ve ikisiyle de keyifle oyun oynuyorum hala.

Profesyonel kullanım (cuda cores) için Nvidia, oyun için Amd. Aralarındaki oyun performans farkı %1-3 arası değişiyor.

Keşke İntel bu iki firmayla kafa kafaya gitse de bir PC de İntel GPU kullanarak yapsam.

Siz fiyata ve sağlanılan imkana/ürüne bakın. Trilyon dolarlık firmaları savunmayı maaşlı çalışanları yapsın

Hocam zamanında rx580 - HD serisi gibi ekran kartlarını kullanıp 9000 serisine gübre atmaya çalışan pek çok insan var forumda. Neymiş efendim rx580 de wattman hatası yiyormuşum da
ee ?
işte 9000 serisinde de wattman olur mu ?
Yani birisi 2017 çıkışlı birisi 2024-25 çıkışlı arada 7 yıl gibi muazzam bir teknoloji farkı var yapmayın allah aşkına.
Ben nvidia kullanıcısıyım fakat amd yi gömen ve fazlasıyla öven çok fazla arkadaş görüyorum.

1. olarak Yav arkadaş adam 5070ti almak istiyor aşağıda yazmış 9070xt almalısın. Yav adam 5070ti almak istiyor işte tamam en fiyat performans kart tamam iyi hoş da adam 5070ti almak istiyor sonra iyi bir vazgeçirtiyorlar adamı karttan soğutuyorlar.

2. olarak ise hayatında amd kullanmamış insanların amd kartlarına laf atması can sıkıcı bir durum.
Evet geçmişte çok büyük yazılım soruları vardı örneklerden bir tanesi '' wattman '' hatası olabilir.
HD7850 kullandım, RX580 kullandım ve yazılım anlamında eski kartlar olduğu için doğal olaraktan yazılım anlamında bezdirdiler diyebilirim. Oyun anlamında affetmiyorlardı orası ayrı. Benim büyük abim xfx rx 9070xt sahibi. 7 aydır kullanıyor ve gayet memnun fakat forumlarda oluşan teknik sorunlardan dolayı yeni güncelleme geldiğinde bismillah diyerekten güncelliyor diyebilirim.

Amd Software ve Nvidia App programlarına gelirsek amd bir tık önde diyebilirim hem tasarım hemde bolluk anlamında.

Son olarak fikrimi belirtmek istiyorum :
Ben oyun oynayan birisiyim, rx 9070xt ye sıcak bakıyorum. Eğer 5070ti almak istiyorsan shadow yada zotac / gigabyte sff modellerine bulaşacaksan hiç girişme
neden hocam ne gibi sorunları olurmuş sff kartların?

Ya hala bazıları diyor ki Amd yazılımsal olarak sıkıntılı olduğu için Nvidia alıyorum.

Ya benim eşim psunun ne olduğunu bilmeyen biri, 6900 xt’li bilgisayarımda 2k’da ultra+ray tracing açık oyunlar oynuyor o bile bir sorun yaşamıyor ama donanım ve yazılım üstatları “Amd çok sıkıntılı kardeşim alınmaz.” Diyebiliyor.

Amd fanboy falan da denilmesin bana, kardeşime 3080’li kendime 6900 xt’li sistem toplamıştım vaktiyle. Her iki sistem de hala cam gibi çalışıyor ve ikisiyle de keyifle oyun oynuyorum hala.

Profesyonel kullanım (cuda cores) için Nvidia, oyun için Amd. Aralarındaki oyun performans farkı %1-3 arası değişiyor.

Keşke İntel bu iki firmayla kafa kafaya gitse de bir PC de İntel GPU kullanarak yapsam.

Siz fiyata ve sağlanılan imkana/ürüne bakın. Trilyon dolarlık firmaları savunmayı maaşlı çalışanları yapsın
ya biraz şans işi aslında 10 tane amd kart kullanıp sorun yaşamayanda var 2 tane kullanıp yaşayanda aynı şey nvidia da daha az bir oranla sorun yaşanabiliyor

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Her zaman bu tartışmayı çok saçma buluyorum. Herkesin parası kendine herkesin bütçesi kendine. Yakın zamanda Ben de 27 bin liraya bir tane 5070 aldım AMD tercih edebilirdim kişisel olarak tercih etmedim Zenginlerin yaptığı ürün için birbirimizi tartışmaya gerek yok savununca veya kavga edince para almıyoruz kim ne istiyorsa onu alsın

Aslında sorunlar sadece ekran kartlı bazlı değil insanlar bunu anlamıyor. Adamın belki de ram veya ssd hatta psu'sunda sorun var ama en ufak sorunda hemen taşı ekran kartına atıyorlar bu da bilgisizlikten maalesef. Youtube'da bu durumun üzerinde en çok duran kişi nebi akgün.

Abem benim, uzun yıllar bende AMD Gpu kullandım çok sorun yaşadım güncel ekran kartlarından bahsetmiyorum ne zaman ki NVDİA'ya geçtim abi sorun yaşamadım çatır çatır devam ettim ne yapmak istiyorsam. E hocam belki AMD kendini düzeltmiş olabilir ama beni o çukurdan çıkaran NVDİA markası oldu biz bunla geldik bunla gideriz abicim.
3733387_o65bd.webp

Valla uzun yıllardır Nvidia kullanan biri olarak 3 ay önce geçtim 9070XT modeline. Windows 10 hatalar donmalar takılmalar shutterlar yaşadım. Windows 11'e geçtim çoğu düzeldi ama yine arada Valorant gibi oyunlarda takılmalar oluyor yeniden başlattığımda düzeliyor. AMD Yazılımı bir çok uygulamadan etkilenebiliyor çok hassas bir yazılım.Başta 9070XT öneren arkadaşıma sağlam kaymıştım orası ayrı hakkını helal etsin :D

Aslında sorunlar sadece ekran kartlı bazlı değil insanlar bunu anlamıyor. Adamın belki de ram veya ssd hatta psu'sunda sorun var ama en ufak sorunda hemen taşı ekran kartına atıyorlar bu da bilgisizlikten maalesef. Youtube'da bu durumun üzerinde en çok duran kişi nebi akgün.
evet amd bir sistemde sorun olunca suçu direkt ekran kartına atıyorlar
nvidia bir sistemde sorun olunca suçu ekran kartına atmayıp diğer parçalara atıyorlar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Valla uzun yıllardır Nvidia kullanan biri olarak 3 ay önce geçtim 9070XT modeline. Windows 10 hatalar donmalar takılmalar shutterlar yaşadım. Windows 11 geçtim hepsi düzeldi. Başta 9070XT öneren arkadaşıma sağlam kaymıştım orası ayrı hakkını helal etsin :D
windows bazlı sorun olabiliyor psudan sorun olabiliyor herşeyden sorun olabiliyor ama amdnin ismi çıkmış birkere diye en ufak sorunda ekran kartından zannediyor millet

• Beğen
evet amd bir sistemde sorun olunca suçu direkt ekran kartına atıyorlar
nvidia bir sistemde sorun olunca suçu ekran kartına atmayıp diğer parçalara atıyorlar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

windows bazlı sorun olabiliyor psudan sorun olabiliyor herşeyden sorun olabiliyor ama amdnin ismi çıkmış birkere diye en ufak sorunda ekran kartından zannediyor millet
Çoğu ürünüm sıfır ve A+ kalite olmasından dolayı ve ondan önce aktif kullandığım bir sistem olmasından kaynaklı yüksek olasılık ile GPU'dan kaynaklandığını düşünüyordum. Sistemime en son dahil olan parçam GPU.

Çoğu ürünüm sıfır ve A+ kalite olmasından dolayı ve ondan önce aktif kullandığım bir sistem olmasından kaynaklı yüksek olasılık ile GPU'dan kaynaklandığını düşünüyordum. Sistemime en son dahil olan parçam GPU.
bende sistemi 0 dizdim oyunda mavi ekran verip kapanıyordu msi b 650 tomahawk wifi anakart arızalıymış başkası olsa ekran kartına atmıştı suçu anakartı değişince her şey düzeldi yani 0 olsada a+ kalite olsada fabrikasyonda hata olabiliyor her marka her üründe

• Beğen
Sistem toplayan insanlar bile gidip ( 4060 için konuşuyorum ) alıyor bile bile dediniz. Bu noktaya yarı yarıya katılmıyorum. 5060 fiyat performans bir gpu değil maalesef. Piyasada 5000 serisi olduğundan dolayı ikinci elde bile sıfır fiyatı geçen fahiş fiyatlar çekenler var. Burada 8gb vramlı bu karta para vermekhiç hiç mantıklı değil dediğiniz gibi.
Fakat 4060 konusuna gelirsek orada işler değişiyor. Kendi adıma konuşuyorum ben öğrenciyim ve burayı çekinerek yazıyorum ama param yok yani, 4060 piyasası yine 5060 a göre kat ve kat iyi. Parası çıkışmayan bir insan için 4060 kullanılması gereken bir karttır. Rakiplerine göre verdiği performansa karşılık güzel bir watt çekme değerine sahip. 3070 alacak arkadaşa yeni nesil dlss nin faydalarından yararlanmak için 4060 öneriyorum, 6600xt alacak arkadaşa performans artışından ve yeni nesil dlss avantajından faydalanması için 4060 öneriyorum. amd ye sıcak bakıyorsan bir övülmesi gereken kart ise rx 6700xt çekersin yoluna bakarsın orası ayrı mevzu. Burada paranın çıkışıp çıkışmama meselesi, yoksa bir olay yok yani, cebimde para olsun 9070xt çekerim.
Herkesin durumu iyi olmayabiliyor. Bilmiyorum yada hem öğrenci olup hem garsonluk yaparak alın teriyle aldığım kart olduğu için bu kadar ayrıntıya indim.
Yok zamanında 4060 parasına 7700xt vardı ondan dolayı dedim :D yoksa güncel kullanana laf yok ve paranın olmaması utanılacak bir şey değil benim de yok.

5080 kullanıcısı olarak gercekten haklı bır soylem olarak yorumladım

Geri