Cs2 Stutter Sorunu Yardım

shoos

80+
Reaksiyon skoru
5
7800x3d cpu patriot viper 2x16gb ram ile sadece cs2 ve pubg oyununda stutter sorunu oluyor. Pboyu kapatmayi ve rami stok ayarlarda calistirdim ve fayda etmedi. Yardımcı olabilir misiniz

AMD Chipset Driver indir bu sayede bir tık daha sağlıklı çalışabilşiyor diye biliyorum.
BIOS güncel değilse bi güncelle

Oyun dosyalarını belgelerim klasöründe bulup silin, eğer düzelmezse oyunu silip tekrar yükleyin

Eskilerden kim kaldı.

Anakart marka modeli ne

ekran kartın nedır bu oyunlarda onem arz edıyor.

9800x3d Zotac 4070'li 32 ram sistemimde 2k'da. Bende normalde 0.1 300fps alırken arkadaşlarımla girince 3-4 premate oynarken 50 gibi saçma 0.1 değerlere düşüyor işin garibi 2 pre veya solo girdiğimde arkada aynı uygulamalar açık olmasına rağmen bu sorun var. İşin özeti oyun bozuk kardeşim kafanı yormana gerek yok ama yinede amd yazılımlarını indirip gpu ve cpu driver chipsetlerini güncel tut.

Kral ramleri 5600 e de çalıştırmayı denesene aynı ram var 6000 de mavi ekran verdiriyordu

7800x3d cpu patriot viper 2x16gb ram ile sadece cs2 ve pubg oyununda stutter sorunu oluyor. Pboyu kapatmayi ve rami stok ayarlarda calistirdim ve fayda etmedi. Yardımcı olabilir misiniz

Aynı sorun bende de oluyor her formattan sonra özel ayar yapmam gerekiyor çözüyorum.
Bende de MSI B650M Gaming Plus Wifi var.
Araştırdım sanırım msi ın bu anakart serilerinde bu problem oluyormuş, chip üreticisinin o serisi sorunlu diyorlardı. Aynı işlemci aynı ram var. Biosta Hadware Monitörde tüm fanlar için PWM seçip Smart özelliğini de aktif et. Global C-State i ve MSI Driver Installer ı devredışı bırak.

Sonra bilgisayarı aç LatencyMon u kur başlat ve drivers ekranını aç ISR değerleri yüksek olan servislere bak. Bazı driverların problemli olabilir güncelini anakartın sayfasından indir kur. Ayrıca directx son sürümünü indir kur. Eğer aynı pc de hem msi center hem de asus armour crate gibi çift uygulama kullanıyorsan birini kaldır. Wfiyi kullanıyorsan etherneti etherneti kullanıyorsan wifiyi devredışı bırak. Yeterli olmazsa Ekran kartı ayarlarından güç modunu yüksek peformansa al. Yine olmazsa denetim masası güç seçeneklerinden yüksek performans moduna geç.

Bu konularda sıkıntı yaşıyorsan latencyMonun ekran goruntusunu yapay zekaya ver donanımını yaz seni yönlendirsin.

Ben bu sistemde AMD ekran kartlarıyla daha büyük sorunlar yaşadım iade ettim hemen.

Son düzenleme:
Geri