Oled Ne Kadar Fark Yaratır?

4k DLSS performans ve 2k DLAA aynı FPS yi veriyor. Görüntü olarak 4k dlss bariz daha iyi. 2k piksel piksel
Prime da bir videoyu 55" 4K Android Tv (Ips yada Va) ile 2K 27" Oled te izledim. 4K daki keskinlik 55" olmasina ragmen daha gusel geliyor o konuda haklisin
Oyun konusunda bişey diyemem deneyimlemedigim icin ama haklısındir Tayfun eminim

bu oled mevzusu televizyonda nasıl ekstra para vermeye değer mi mini led ve oled arasında o kadar fark var mı

Parayı en çok ekrana, sonra gpu ya harcayacaksın. Monitör değiştirilmez gpu ileride değişir. Diğer parçaları da giriş-orta bir şey alıcaksın mis gibi. HDR ile resim gibi oluyor oyun.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4k DLSS performans ve 2k DLAA aynı FPS yi veriyor. Görüntü olarak 4k dlss bariz daha iyi. 2k piksel piksel gelmeye başlıyor.
Kanka link atarmsn monitor

Monitör de sonuçta sistemin bir parçası ve yeri geldiğinde onun da yükseltilmesi lazım. Sorunun kısa yanıtına gelirsek: Evet, OLED'e geçince kesinlikle fark hissedersin. Gerçek siyahlar ve aşırı düşük gecikme süresi gibi avantajlar, deneyimi tamamen başka bir seviyeye taşıyor. Ancak bu teknolojinin dikkat edilmesi gereken bazı hassas noktaları var.

Kullanım Alışkanlıkları ve Piksel Bakımı

OLED monitörler, en iyi görüntüyü sunmak için çalışan ve bu süreçte ısınabilen cihazlardır. Bu nedenle, yaklaşık 4 saatlik kullanımın ardından monitörü kapatıp (fişten çekmeden) 10-15 dakika boyunca "piksel temizleme" moduna girmesine izin vermelisin. Aksi takdirde yorulan LED’lerde "burn-in" (ekran yanığı) oluşabilir.

Aynı durum sabit görüntüler için de geçerli. Masaüstü simgelerinin kapatılması ve görev çubuğunun gizlenmesi bu yüzden tavsiye edilir. Hatta oyun arayüzleri (HUD) bile risk oluşturabilir; LoLdeki maininin skillerini masaüstünde görmek istemezsin sanırım. Bu konu o kadar kritik ki, bazı markalar (sanırım asus) kullanıcı panelin önünden ayrıldığında ekranı otomatik kapatan mesafe sensörleri geliştirdi.
OLED, "Organic Light Emitting Diode" (Organik Işık Yayan Diyot) anlamına gelir. Adından da anlaşılacağı üzere "organik" bir yapıya sahip oldukları için her organik madde gibi onların da bir kullanım ömrü vardır. Ancak bu risklerin karşılığında sunduğu avantajlar muazzamdır:

• Sıfıra Yakın Gecikme: Neredeyse 0 ms (GtG) gecikme süresi.
  • Ghosting Sorununa Son: Hareketli görüntülerde bulanıklık tamamen yok olur.
  • Sonsuz Kontrast: IPS panellerdeki 3000:1 gibi değerlerin aksine, siyah rengi göstermek için LED tamamen kapatılır. Bu da gerçek siyah ve sonsuz kontrast sağlar.
  • Görüş Açısı: Mükemmele yakın bir görüş açısı sunar.(aşırı önemli değil ama fark diye eklemek istedim)
Özetle: OLED paneller maliyetli ve bakım isteyen cihazlardır; ancak "sistemim her şeyiyle tam olsun" diyorsan, yapılan masrafa ve zahmete kesinlikle değecek bir yükseltmedir.

Küçük bir not: OLED in o muazzam kontrastından sonra eski IPS veya TN panelin sana "gri" gibi görünebilir, haberin olsun. Senin için bu "bakım" süreçleri (ekranı dinlendirme vs.) çok zahmetli gelir mi, yoksa görüntü kalitesi için değer mi ona karar vermen lazım.

1779567017288.webp

*Sadece 'burn-in' (ekran yanığı) örneğini attım ama ekranının OLED olduğunu bildiğiniz bir telefondan ve monitörden aynı siyah-beyaz fotoğrafı açıp bakarsanız, aradaki fark hakkında ufak bir fikir edinebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar. Ben oled rog xg32ucds modelini almayı düşünüyordum. Şimdi düşününce bayağı pahalı. Oled alıcam diye çok para vermiş olacağım. Şuanda kullandığım 1080p ips lg 27gl650f modeli var. Normal 4k ips mi almalıyım? Yoksa oled almaya değer mi? Varsa önerileriniz neler?
Sistem
5070 tİ
R7 5700x
Oled tartışmasız bir farkı olan teknolojidir hocam

3 yıl 1080p va panel kullandım. 1 ay önce 2k olede geçtim. Diğerini de yanına koydum kullanıyorum ibret alsın diye :D

şaka bir yana inanılmaz fark etti gerçekten tavsiye ederim.

Kanka bu daha iyisiyse sendeki alaym ozaman. Film video nasil izlerim kaliteli canli dimi ben genellikle film video sonra oyun
Ben 4k alırdım şahsen. Bir de bu cıkacak yeni.

6k fark verip 4k almak daha iyi olur.

Bu da 4.5 nesil qd oled

MO27U2 ise 4.nesil. Aslında ikiside dört diye geçse de 2 farklı 4.nesil var. Bu yüzden ben 4.5 diyorum daha rahat anla diye. Bu 4.5 nesil yeni olanlarda yeni nesil farklı bir kaplama ve daha yüksek parlaklık var.

Ben 4k alırdım şahsen. Bir de bu cıkacak yeni.

6k fark verip 4k almak daha iyi olur.

Bu da 4.5 nesil qd oled

MO27U2 ise 4.nesil. Aslında ikiside dört diye geçse de 2 farklı 4.nesil var. Bu yüzden ben 4.5 diyorum daha rahat anla diye. Bu 4.5 nesil yeni olanlarda yeni nesil farklı bir kaplama ve daha yüksek parlaklık var.
Kanka ben anlamiyom ya nesil felan. Max 30k vericem monitore ona gore en iyi film video nasl izlerm oncelik bu sonra oyunda oynucam tabi

4K 240 hz yeni QD oledlerden alın da gerisini çözersiniz bazen 35 lere kadar iniyolar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,863
Üyeler
196,834
Son üye
wartunemmerr
Geri