🔥İndirim AMD Ryzen7 9700x Tray 11.213tl

Yazdıkların çok komik ciddiye alamadım maalesef. Alacak arkadaşlar forumda yazılanlara değil, işin özünü öğrenip alabilirsiniz. 1-2 kişi şunu yazmış almayım diye bakmayın.
Valla dostum kusura bakma da teknik bilgi deyip de 7800x3D nin silikon kalitesi kötü, 9800x3D nin ccd kalitesi iyi gibi cümleler kurarsan millet bir taraflarıyla güler, inanmıyorsan buyur işlemci bölümüne bir konu aç şu yazdıklarım doğru mu diye sor :kekw:

Ne dediğini tam olarak anlayamadım dostum ama yine söylüyorum akıl aldığınız insanlara dikkat edin :LOL:
bizim buradaki amacımız fikir alışverişi yapmak ben herkesden fikir alırım kendi filtremden geçiririm. kafama yatarsa kabul ederim ama burada insan rencide etmek gibi bir amacım yok bir şeyi anlatabilmenin farklı yolları var
İndirim e denk gelirsen 19k civarı neni de etiketle sana zahmet 😂
ben aldım hocam7800x3d seneye intel çıkınca artık :D

bizim buradaki amacımız fikir alışverişi yapmak ben herkesden fikir alırım kendi filtremden geçiririm. kafama yatarsa kabul ederim ama burada insan rencide etmek gibi bir amacım yok bir şeyi anlatabilmenin farklı yolları var

ben aldım hocam7800x3d seneye intel çıkınca artık :D
Hayırlı olsun o zaman ben de almışken 6000 serisi çıkınca ekran kartını da besleme garantisi olsun diye 9800 e taktık kafayı

7800x3d ile 9700x arasında gerçekten sıkıştım. Hangisini almalıyım hala karar veremedim.

Rekabetçi oyunlar oynuyorsanız 7800x3d 2k da hikaye bazlı arada online takılan biriyseniz 9700x alınabilir. Oc ve ram timing ile 3d eksikliği kapatılsa da her ne koşulda olsun 7800x3d den tokatı yiyecek. Bank kampanyalarıyla 2-2.5k civarı fark varken 7800x3d alırım. 4k civarında yukarıda yazdığım durumu kıstas alırım.

7800x3d ile fark çok az onu almak daha mantıklı olur. %20 fiyat farkı yoksa 7800x3d den devam.

Kişilerin PC kullanım senaryoları ve beklentileri birbirinden farklı olabilir. Bu yüzden kendi alışkanlıklarınıza ve oyun tercihlerinize göre işlemci seçmeniz en doğrusudur.

Öyle ki, OC, UV ve RAM timing ile bile optimizasyon sorunu çözülemeyen oyunlar var. 15 yıldır bizzat oynadığım World of Warcraft buna en iyi örnek.

Çok basit bir örnek vereyim;

2K çözünürlükte 25 kişilik bir baskında (raid) düz bir işlemciyle ortalama FPS 150 iken, X3D işlemcide 160 alıyor olabilir. Ancak asıl fark anlık düşüşlerde ortaya çıkıyor %1’lerde. Aynı senaryoda düz işlemci anlık olarak 70 FPS'leri görüp takılmalar (stutter) yaşatırken, X3D varyantı bir işlemci en fazla 110 FPS'e düşüyor. Böylece dalgalanma benim hissetmediğim kadar minimize edilmiş oluyor.

Bu benim şahsi kullanım senaryom, elbette herkesin beklentisi farklı olabilir. Fakat bu durumda bırakın 7800X3D'yi 7500X3D bile benim için 9700X'ten çok daha iyi bir seçenek haline geliyor.

Paraf kartla satın almaya çalışıyorum. Taksit seçince kuponsuz fiyatına geliyor ve tekrar kod yazamıyorum. Bir türlü alamadım.

7800x3d ile 9700x arasında gerçekten sıkıştım. Hangisini almalıyım hala karar veremedim.
7800x3d Fps oyunlarında %15-20 daha iyi performans veriyormuş. Yanlışım yoksa çoklu çekirdekte 9700x daha iyi. 9700x in Tükettiği elektrik 7800x3d nin nerdeyse yarısı kadar. Bu sebeple çok yorulmadan serin çalışıyor ısınma derdi yok. Yeni mimari ve nanometre farkı var. Ben 9700x tercih ettim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,863
Üyeler
196,834
Son üye
wartunemmerr
Geri