Öneri SATA SSD Alınır mı ?

formedos

80+
Reaksiyon skoru
73
Bütçe
6000
SSD ve RAM piyasası bir anda bozuldu. Kasamda 500GB M2-SSD mevcut fakat yetersiz. Depolama alanımı artırmak istiyorum. Ek olarak Sata SSD almak mantıklı mı sizce? Öneriniz var mı?

Anakartta yer yoksa guzrl bi sata da hayat kurtariyor. Samsung 860 Evo kullaniyorum ben de gayet iyi

Bence alınabilir geniş haritaları olan oyunları ve sistemini ssd ye kurarsın kalan basit küçük maplari olan oyunları ve diğer programları sataya kurarsın

Fiyata bağlı. M2 fiyatına alınmaları bence saçma ama uyguna bulunursa alınabilir. Anakartta yer yoksada ek yuvayla birlikte almayı düşünürdüm şahsen.

Son düzenleme:
Anakartta yer yoksa guzrl bi sata da hayat kurtariyor. Samsung 860 Evo kullaniyorum ben de gayet iyi
Ek olarak şunu da belirtmeliyim Patriot P220 2TB modeli de almıştım sata olarak. Samsung 860 Evo ile alakasi yok, tum oyunlarda takilip duruyordu. DRAM farki Sata SSD'lerde cok hissediliyor

5000₺ ye 960GB Kıoxa var Amazonda, satıcıya güvenenedim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2. m2 slotun varsa anlamı yok, sata ssd'ler ile m2 ssd'ler aynı fiyatta
m2 slotun yoksa bunu öneririm https://www.incehesap.com/hi-level-elite-hlv-ssd30elt-1t-1tb-2-5-sata3-ssd-disk-fiyati-50106/
Tek slotum mevcut, hocam HILEVEL ve HIKIVISON nasıl markalar?

5000₺ ye 960GB Kıoxa var Amazonda, satıcıya güvenenedim

Tek slotum mevcut, hocam HILEVEL ve HIKIVISON nasıl markalar?
marka olarak değil de model olarak önerdim bunu, dram var ve fiyatı da diğer sata ssd'lere yakın

Ek olarak şunu da belirtmeliyim Patriot P220 2TB modeli de almıştım sata olarak. Samsung 860 Evo ile alakasi yok, tum oyunlarda takilip duruyordu. DRAM farki Sata SSD'lerde cok hissediliyor
Bencede marka önemli ya, özellikle Turbox TwinMos gibi ucuz değişik markalar çok çok kötü. 2 ay sonra hepsi arızaya gidiyordu.

marka olarak değil de model olarak önerdim bunu, dram var ve fiyatı da diğer sata ssd'lere yakın
Hoca. KİOXİA SDD'si nasıl? Yani uzun ömürlü veya sıkıntısız bir markamı?

Fiyata bağlı. M2 fiyatına alınmaları bence saçma ama uyguna bulunursa alınabilir. Anakartta yer yoksada ek yuvayla birlikte almayı düşünürdüm şahsen.
Evet ya M2 ile aynı fiyat fakat daha düşük hız..

Anakartında iki ekrankartı slotu varsa dönüştürücü ile m2 almak mantıklı olur.

Geri