Michael_Scofield
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,795
- Konu Sahibi Konu Sahibi
S2741L Modeli Bu Anladım Hocam S2741LM Mini Led VersiyonuO değil s2741lm mini led olanı.Daha ülkemize gelmedi.
S2741L Modeli Bu Anladım Hocam S2741LM Mini Led VersiyonuO değil s2741lm mini led olanı.Daha ülkemize gelmedi.
Birebir Aynı Ürünse İyi Almışsın .
Nebi videoları genel olarak bilgilendirici ve güzel videolar oluyor. Ancak bu video saçmalık.4K Glossy QD-Oled kullanıp beğenmemiş ve geri iade etmiş biri olarak ''gerçek'' siyah olayı bana her zaman saçmalık geliyor. Film izliyorsanız evet çok iyi ama oyun oynuyorsanız gerçekten saçmalıktan başka bir şey değil.
En basitinden şu görselle de anlatabilirim, en sağdaki OLED resmen detayları katletmiş. Bazılarına güzel gelebilir ama ben zerre kadar hoşlanmıyorum bu görüntüden, baktığın çoğu yer zifiri karanlık. Şunu da diyebilirsiniz ''nebi akgün panelin ayarlarını doğru yapamamış'' sizce böyle bir ihtimal var mı? bu detay seviyesinde bir adam sizce o monitörü kutudan çıktığı gibi dümdüz mü kullanıyordur? tabi ki hayır.
Alıntıyı görüntüle
Valla hocam profesör gibi bu kadar ince ayar, detay kasıp görüntü alacağıma hiç kullanmamayı tercih ettim direkt monitörü iade ettim. Hayat zaten yeterince meşakkatli ve yorucu üstüne bir de monitörün kıl yün milimetrik ince ayarlarıyla uğraşacak mecalim yok.Nebi videoları genel olarak bilgilendirici ve güzel videolar oluyor. Ancak bu video saçmalık.
Renodx kullanmadan kıyasladım demesin kimse. Nebi HDR açmaya bile üşeniyorum diyor videonun altındaki yorumlarda. HDR öneminden bir haber olsa gerek. Sizin söyleminize göre kutudan çıktığı gibi dümdüz kullanıyor mu demişsiniz. Adam HDR'ı bile gereksiz görüyor. Renodx bile kullanmamış. Sdr da wide gamut kullanırsan detaylar qd oledde kırpılır çünkü renkleri yapay bir şekilde aşırı doygunlaştırırsan detayları bozarsın. HDR da renkler otomatik yönetilir ve bu sorun olmaz. Ama... Büyük bir ama var. Oyunlarda HDR düzgün çalışmıyor. Bu yüzden siz düzeltmek zorundasınız. Aksi halde görüntü soluk, gölge detayları yok olmuş olur. Yani yine detaylar kaybolur.
Detaydan bahsediyoruz değil mi? Bir de şuna bakın:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
HDR da detaylar, renk canlılığı, vurgular vs daha iyi hale gelir.
ViewSonic örneği:
Alıntıyı görüntüle
Bu adam HDR açmaya üşendiğini söylüyor. Yani dinlemek ne kadar mantıklı?
![]()
Rehber: İki tıkla HDR soluk gözükme problemini çözmek
Buradan Exe dosyasını indiriyorsunuz, ileri-ileri diyerek yüklüyorsunuz. https://github.com/RankFTW/RHI/releases Ardından uygulamayı açıyorsunuz. Resimdeki gibi bir ekran geliyor. Sol tarafta yüklü oyunlar var, oradan istediğinizi seçiyorsunuz. Ben Spiderman Remastered oyununu seçtim. İlk önce...www.technopat.net
![]()
Rehber: PC oyunları için HDR başlangıç kılavuzu
HDR nedir ve neden kullanmalısınız? HDR, Yüksek Dinamik Aralık anlamına gelir ve hem çok parlak hem de çok karanlık sahnelerde içerikteki ayrıntıları yansıtan bir tekniği ifade eder. Genişletilmiş kontrast aralığında bile daha doğal ve gerçekçi bir görüntü çıkışı sunar. Örneğin, çok karanlık...www.technopat.net
Bu videoya bir bakın dakika 1:24
Gerekli kurulumu yapmamış. Böyle kıyas olmaz. Kaldı ki kamerada QD OLED polarizer bulunmadığından farklı çıkma eğiliminde.
Bu benim OLED ekranımdan:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bahsettiğim HDR problemi:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle![]()
The HDR Gaming Interview - Veteran Developer Explains Its Sad State and How He's Coming to Its Rescue
We interviewed Remedy graphics programmer Filippo Tarpini to discuss the sad state of HDR gaming and his tireless efforts to improve it.wccftech.com
Ben de bu karanlık olma (black crush detayları ezme) sorunu yok. Kameradan veya ayarlardan kaynaklı OLED yanlış gözüküyor.
Paylaşılan resimde Mini LED IPS de aşırı yeşilimsi duruyor. Kesinlikle doğru gözükmüyor. Nebi diğer videolarda iyi olabilir ancak monitör konusunda özellikle görüntü kalitesi HDR konularında çuvallamış.
HDR tak çalıştır değildir ve görüntü kalitesinde önemli bir yeri vardır. Bu kadar üst düzey ekranlarda (mini led vs oled) SDR IPS vs OLED kıyası yapıyor. Hdr1000 monitörde sdr oyun mu oynanır veya kıyaslanır? Veya elinde üst düzey bir qd oled monitör var SDR kıyas mı yapılır? Sdr da renk uzayı bile SRGB ile sınırlıdır.%99 DCI-P3 olayının bir anlamı kalmıyor SDR da zaten.
Kaldı ki MSI modelde sorunlar var.
Nebinin incelediği modelin aynı paneli kullanan üst versiyonunun incelemesine baktığımızda SDR da Local dimming (yani mini led özelliği) görüntüyü aşırı aydınlatıyor. Gama takibi berbat ötesi oluyor.
Alıntıyı görüntüle
Eğer level 2 kullanırsanız Mini LED özelliğinin hiç bir anlamı kalmıyor. Ayrıca HDR da Black crush sorunu mevcut. (gölge detaylarını karıştırarak siyah gösterme sorunu) ayrıca Blooming halo effect de cabası.
Mat kaplama kullanması da görüntüye ekstra bulanıklık ve pus ekliyor.
Yani bu sorunlarla uğraşacağıma hem SDR, hem de HDR da harika olan OLED kullanırım daha iyi.
Hocam Renodx kurmak iki tıkla olacak bir iş. Zaten Renodx rehberimi paylaştım.Valla hocam profesör gibi bu kadar ince ayar, detay kasıp görüntü alacağıma hiç kullanmamayı tercih ettim direkt monitörü iade ettim. Hayat zaten yeterince meşakkatli ve yorucu üstüne bir de monitörün kıl yün milimetrik ince ayarlarıyla uğraşacak mecalim yok.
Benim için 1-2 ufak ayar yapıp kullandığım monitör > dünyanın en iyi oled monitörü.
Ayrıca görev çubuğunu gizle, masaüstünü komple siyah yap oled wallpaper ara, ekranda sürekli aynı görüntü kalmasın diye tonla çaba sarf et cidden inanılmaz yorucu işler.
Sdr da local diming kullanmanın ne zararı var? Va mini led için soruyorumHocam Renodx kurmak iki tıkla olacak bir iş. Zaten Renodx rehberimi paylaştım.
Masaüstünü komple siyah yapıyorum wallpaper ile uğraşmıyorum acıkcası.
Görev çubuğunu oledi ilk aldığım gün 1 kez gizledim daha da gizlemedim. Yani tek seferlik bir işlem olayı yok.
Mini LED daha kötü görüntü kalitesi sunmakla kalmıyor, hem de sürekli local dimming özelliği arasında geçiş yapmanı istiyor. Mesela nebinin incelediği monitörü aldın diyelim. Eğer SDR kullanıyorsan local dimming kapatman gerekir ki bahsettiğim sorunlar olmasın. Zaten mini led özelliği bununla kapanmış oluyor. HDR da ise osd menüsüne girip local dimming açacaksın. Onda bile kusurlar var. Kaldı ki oled gibi görüntüsü veya hızı yok. Mini LED seni daha çok uğraştırır.
Dakika 6:30
İncelemesine bakmam lazım ama uğraşamam. Performanslar çok değişken oluyor mini led modellerde. Sadece va versiyonun renk gamutu, parlaklık ve tepki süresi gibi verilerine göz atmıştım onda da fena değildi.Sdr da local diming kullanmanın ne zararı var? Va mini led için soruyorum
Hocam zaten mini led alma gibi bir durumum yok. Dediğim gibi onda da yok onu aç yok onu kapa yapacağım için böyle şeyleri düşünmek dahi istemiyorum, IPS ile gayet mutluyum uzun yıllar böyle devam.Hocam Renodx kurmak iki tıkla olacak bir iş. Zaten Renodx rehberimi paylaştım.
Masaüstünü komple siyah yapıyorum wallpaper ile uğraşmıyorum acıkcası.
Görev çubuğunu oledi ilk aldığım gün 1 kez gizledim daha da gizlemedim. Yani tek seferlik bir işlem olayı yok.
Mini LED daha kötü görüntü kalitesi sunmakla kalmıyor, hem de sürekli local dimming özelliği arasında geçiş yapmanı istiyor. Mesela nebinin incelediği monitörü aldın diyelim. Eğer SDR kullanıyorsan local dimming kapatman gerekir ki bahsettiğim sorunlar olmasın. Zaten mini led özelliği bununla kapanmış oluyor. HDR da ise osd menüsüne girip local dimming açacaksın. Onda bile kusurlar var. Kaldı ki oled gibi görüntüsü veya hızı yok. Mini LED seni daha çok uğraştırır.
Dakika 6:30
Ps5 ile uyumlu ve güzel çalışıyor bilginiz olsun renkler ve görüntüsü kalitesi gayet tatmin edici hiçbir sorun görmedim, PC ile de aktif kullanıyorum hikâyeli oyunlarda da pek sorun görmedim , ben ilk çıktığında almıştım biraz pahalıya geldi taksit ile alınırREFERAL LİNK SANSÜRLENMİŞTİR 5vNXvMwxyo/
Detayları Daha Önce Açtığım Konudan Bulabilirsiniz .
27 İnç Siyah Model " 16.999 TL "
REFERAL LİNK SANSÜRLENMİŞTİR 5vNXvMwxyo/
27 İnç Beyaz Model " 17.999 TL "
REFERAL LİNK SANSÜRLENMİŞTİR OIolqjb3Qv/
32 İnç Model " 23.599 TL "
REFERAL LİNK SANSÜRLENMİŞTİR l0WbN4XBpw/
Abdullah Hocamın İncelemiş Olduğu Videolu Konu .
- Michael_Scofield
- Cevaplar: 96
- Forum: Sıcak Fırsatlar
Koorui'nin 4K dual monitörü var, aynı söylediğiniz gibi kıyılarda renkler hafif solma eğilimi gösteriyor. İlkten garipsedim bir süre sonra alıştım.amazon zaten aynı fiyata tüm kartlara taksitle satıyor, coating kaynaklı angle view bozuyor 2k olanını denedik, 4k dada aynı olayı söyleyenler vardı, merkez net ve renkli kıyılara gittikçe renk tonu zayıflıyor, gözünü aynı hizaya getirince düzeliyor, aynı paraya philips var hb nin kendi satıcısı, gigadan her türlü iyi, giganın bu modelinin sıcak fırsat olması için 14k falan olması lazım
black equalizer diye bir ayar var ona verdiğin zaman siyahlar dediğin gibi oluyordu aslında istediğin miktarı ayarlayabiliyosun4K Glossy QD-Oled kullanıp beğenmemiş ve geri iade etmiş biri olarak ''gerçek'' siyah olayı bana her zaman saçmalık geliyor. Film izliyorsanız evet çok iyi ama oyun oynuyorsanız gerçekten saçmalıktan başka bir şey değil.
En basitinden şu görselle de anlatabilirim, en sağdaki OLED resmen detayları katletmiş. Bazılarına güzel gelebilir ama ben zerre kadar hoşlanmıyorum bu görüntüden, baktığın çoğu yer zifiri karanlık. Şunu da diyebilirsiniz ''nebi akgün panelin ayarlarını doğru yapamamış'' sizce böyle bir ihtimal var mı? bu detay seviyesinde bir adam sizce o monitörü kutudan çıktığı gibi dümdüz mü kullanıyordur? tabi ki hayır.
Alıntıyı görüntüle