Çözüldü✓ 12gb VRAM 2k Yeterli mi?

5070 de de çekeceksiniz 9070xt de de çekeceksiniz
ama şu an 5070 den ucuza 9070xt var indirimde

çok büyük fark mı var yok
ama yine de indirimde

olabildiğince yüksek ayarlarda 2k oynarsınız süreci idare edersiniz

kronik seviyede bir sorun yok kartlarda
Bilgisayar teknik bilgiler hakkında pek iyi değilim darboğaz olursa fps düşecek ne kadar düşme olur bu kombin ile ve drop yeme sıkıntım olurmu?

Gpu dan kısma en iyi neyse onu al yarın öbür gün pişman olursun banada 5070 demişlerdi hata yaşama payını göze alarak 9070xt aldım.En güncel driverda kullanıyorum sorunsuz fabrika dan sorunlu gelirse adam edemezsin öyleleri de var boş atıp tutuyorlar 5070 piyasasını da bomboş şişirdiler ederi 27 28k o kartın gel gör ki 35 40k ya satıyorlar

Gpu dan kısma en iyi neyse onu al yarın öbür gün pişman olursun banada 5070 demişlerdi hata yaşama payını göze alarak 9070xt aldım.En güncel driverda kullanıyorum sorunsuz fabrika dan sorunlu gelirse adam edemezsin öyleleri de var boş atıp tutuyorlar 5070 piyasasını da bomboş şişirdiler ederi 27 28k o kartın gel gör ki 35 40k ya satıyorlar
Zaten öyle hocam direk komple nvidia kartların piyasa bi garip oldu

Bilemiyorum işlemci darboğazıda ayrı bir sorun. Driverlar ile problem yaşarsam iadede yok 2. Elden satsam zarar olucak zaten işim yok öğrenciyim birikmiş para ve baba desteğiyle alınacak o yüzden fazla endişeliyim. Nvidia 5060ti gibi bir karta 16gb koyup 5070e 12 koyması gercekten gülünç ve iğrenç bir satış tekniği gibi bir şey olmuş artık
İşlemcin beslermi beslemezmi bilmiyorum gram anlamam araştırman gerekebilir ama 9070xt alma şansın varsa alabilirsin 2kda oynayamayacağın oyun yok 4k kısmı biraz şüpheli ama 2k ultra da her oyunu yüksek fpsde oynarsın hem FP açısından iyi hemde artık yeni oyunlar ya 12gb vram kullanıyor ya da aşırı sınırda geziyor

Zaten öyle hocam direk komple nvidia kartların piyasa bi garip oldu
9070xt ile biraz daha araştırayım kullanıcı yorumlarına bakayım kafama yatar umarım bende biliyorum az çok 9070xt dsha iyi olacak ama icime sinmiyor bir türlü

Bilgisayar teknik bilgiler hakkında pek iyi değilim darboğaz olursa fps düşecek ne kadar düşme olur bu kombin ile ve drop yeme sıkıntım olurmu?
hocam darboğaz olsun
her darboğazı kafana takma

sen bu gün 33 k ya 5070 alacaksın darboğaz yiyeceksin
şu an indirimde 31k ya 9070xt alacaksın yine darboğaz yiyeceksin

ama ayarları en üst seviyeye aldıktan sonra oyun deneyimin baltalanmaz
bırak varsın olsun tam gücünü kullanama şimdilik

nasıl olsa elindeki sistemi de bütçe olduğunda güçlendireceksindir

Valla ben 10gb 3080 ile sorun yaşamıyorum. Sorun yaşadığım oyunların genelde optimizasyonları çöp oluyor. Bazı oyunlarda da texture detayları biraz geç yükleniyor.

hocam darboğaz olsun
her darboğazı kafana takma

sen bu gün 33 k ya 5070 alacaksın darboğaz yiyeceksin
şu an indirimde 31k ya 9070xt alacaksın yine darboğaz yiyeceksin

ama ayarları en üst seviyeye aldıktan sonra oyun deneyimin baltalanmaz
bırak varsın olsun tam gücünü kullanama şimdilik

nasıl olsa elindeki sistemi de bütçe olduğunda güçlendireceksindir
En iyisi 9070xt tarafına biraz daha bakayım ben madem forumda bu kadar insan arasinda 1 tane öven çıkmadı 5070i bi bildiginiz vardır

9070xt ile biraz daha araştırayım kullanıcı yorumlarına bakayım kafama yatar umarım bende biliyorum az çok 9070xt dsha iyi olacak ama icime sinmiyor bir türlü
bu dediğim yanlış anlaşılacak belki ben yanlış düşünüyorum ama

kendinize itiraf edemediğiniz nvdia fanboyluğu olabilir
bunu tartışma oluşturmak için demiyorum ama

misal 9070xt mi 5070 mi diye sorsan

98 kişi 9070xt dese
2 kişi amd watman hatası var alınmaz dese
siz onu referans alacaksınız gibi geliyor bana

Valla ben 10gb 3080 ile sorun yaşamıyorum. Sorun yaşadığım oyunların genelde optimizasyonları çöp oluyor. Bazı oyunlarda da texture detayları biraz geç yükleniyor.
Yani bende 6 gb vram ile suana kadar dayandim 2kda bile 😄 ama bazi yeni nesil oyunlarin 12 sınırında durduguda gerçek benchmarklardads görebiliyoruz zaten ama gerçek kullanıcı yorumlari merak ediyordum zaten

5070 alacağım 12gb vram olması düşündürtüyor 5070 ti ile fiyat farki fazla. 5060 ti ilede fps farkı çok fazla. 12gb vram normal oyun deneyimlerinde sıkıntı yaratmıyor ilerde ne olur bilmem ama 5070 kullananlar oyunlarda Ray tracing ve path tracing açınca vram yetiyormu söyleyebilirse çok iyi olur.

bu arada kartı ddr4 sistemde i5 10600 ile kullanacağım bir süre. Darboğaz olacak ama oynanmayacak seviyede olacağını düşünmüyorum fpslerde gene tatmin edici olur sanırım.
İ5 10600 derken hocam o işlemcide 4060 tarzı ekran kartlarını kullanıyorlar 5070 de sorun yaşarsın diye tahmin ediyorum 2/4k harici özellikle sorun olur fakat bir süre kullanacağınızdan eminseniz başka. Ekstra olarak bütçe yetmiyor ise daha düşük bir ekran kartına yönelmenizi ve o tarz ekran kartlarına fiyat performans bir işlemci için intelden Am5 platformuna geçiş yapmanizi oneriyorum

bu dediğim yanlış anlaşılacak belki ben yanlış düşünüyorum ama

kendinize itiraf edemediğiniz nvdia fanboyluğu olabilir
bunu tartışma oluşturmak için demiyorum ama

misal 9070xt mi 5070 mi diye sorsan

98 kişi 9070xt dese
2 kişi amd watman hatası var alınmaz dese
siz onu referans alacaksınız gibi geliyor bana
fanboylukmu olur artık bilmem öyleyse de kabullenirim ben pek tartışmacı birisi değilimdir amd zaman içinde adını driver sorunlariyla tarihi geçirmiş bende uzun zamandır ekran kartları ile ilgilenmeyince gündemi yakalayamiyor olabilirim

En iyisi 9070xt tarafına biraz daha bakayım ben madem forumda bu kadar insan arasinda 1 tane öven çıkmadı 5070i bi bildiginiz vardır
sorun şurada aslında

5070 çok kötü bir kart değil
12 gb vram eksi ama tek başına alınmama sebebi değil

ne var piyasada

9060xt 16 gb 21k dan başlıyor şu an
aslında 18-19k civarına da bulunuyordu

5060 ti 16 gb fiyatları 22-23k civarlarına çekilmiş olsa
1 9060xt fiyatları da çekilir bizi ilgilendiren bir kart değil ama ayrıntı vereyim dedim

2 5070 başlangıç fiyatı da 27-28 k olur

bu gün indirimde 9070xt var ama biraz sonra 33500 den başlayacak

bu durumda

27-28k standart fiyatta 5070 olsa

5070 vs 9070xt de

duruma göre kullanım seneryosuna göre vram eksikliğine rağmen bile iyi bir seçim olabilir 5070

ama şu an özellikle gündelik kullanım ve oyunsa amaç

fiyatlar vram artısı performans doğru kapı 9070xt gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,863
Üyeler
196,834
Son üye
wartunemmerr
Geri