Yardım Ryzen 9 9950x3d ile 9900x3d Arasındaki Fiyat Farkına Değer mi?

Reaksiyon skoru
53
Ryzen 9 9950X3D ile 9900X3D arasındaki fiyat farkına değer mi?

hocam 9900x3d nin İncehesap fiyatı 30k yine 9950x3d İncehesap fiyatı 35k ben olsam hiç gidip de n11 felan pırt sitelerle uğraşmazdım o yüzden fiyatları güvenilir site fiyatını baz almanızı öneririm .Bu şekilde bakınca 9900

Kanka fiyat farkına bakmadım üşendim yani iş için yayın için kullanacaksan muhtemelen var ama oyun performansına ucundan baktım yüzde 10 gibi bi fark var değmez gibi

Hocam selamlar, sistemi kullanım amacına göre bu sorunun cevabı tamamen değişir.
Eğer sadece oyun odaklı bir sistem diziyorsan aradaki o devasa fiyat farkına kesinlikle değmez. Her iki işlemci de oyunlarda zaten zirve performansı veriyor, aradaki birkaç FPS'lik farkı gözle hissetmen bile imkansız.
Ancak işin içine sürekli ağır render almak, 3D modelleme veya profesyonel video kurgu gibi çoklu çekirdek sömüren işler giriyorsa 9950X3D'nin fazladan çekirdekleri o zaman parasının hakkını verir. Uzun lafın kısası, amacın sadece oyunsa 9900X3D alıp artan parayı ekran kartına veya çok sağlam bir sıvı soğutmaya yatırmak çok daha mantıklı bir hareket olur.

oyun içinse ikisine de gerek yok en iyisi 9800x3d
çok çekirdekli işlemler için de fiyat farkını kendin düşünmen lazım 9900x3d 12 çekirdek 9950x3d 16 çekirdek gibi

oyun içinse ikisine de gerek yok en iyisi 9800x3d
çok çekirdekli işlemler için de fiyat farkını kendin düşünmen lazım 9900x3d 12 çekirdek 9950x3d 16 çekirdek gibi
aynen öyle adı daha iyi diye daha fazla fiyat gömmeye deymez

Hocam selamlar, sistemi kullanım amacına göre bu sorunun cevabı tamamen değişir.
Eğer sadece oyun odaklı bir sistem diziyorsan aradaki o devasa fiyat farkına kesinlikle değmez. Her iki işlemci de oyunlarda zaten zirve performansı veriyor, aradaki birkaç FPS'lik farkı gözle hissetmen bile imkansız.
Ancak işin içine sürekli ağır render almak, 3D modelleme veya profesyonel video kurgu gibi çoklu çekirdek sömüren işler giriyorsa 9950X3D'nin fazladan çekirdekleri o zaman parasının hakkını verir. Uzun lafın kısası, amacın sadece oyunsa 9900X3D alıp artan parayı ekran kartına veya çok sağlam bir sıvı soğutmaya yatırmak çok daha mantıklı bir hareket olur.
Hocam açıkçası şükür ki bütçe sorunu yok, almışken en iyisi olsun, ileride. 6090 dahi takmak istediğimde besleyebilsin, render almak istediğimde alabileyim vb.

Hocam açıkçası şükür ki bütçe sorunu yok, almışken en iyisi olsun, ileride. 6090 dahi takmak istediğimde besleyebilsin, render almak istediğimde alabileyim vb.
Madem bütçe konusunda bir limitin yok ve "almışken tepe model olsun, arkama bakmayayım" diyorsun, o zaman adresin kesinlikle 9950X3D.

Bu işlemciyle hem 16 çekirdeğin getirdiği devasa render gücünü cebine koymuş olursun hem de o 3D V-Cache önbelleği sayesinde ileride çıkacak RTX 6090 gibi kartları bile darboğaz nedir bilmeden çok rahat beslersin. Sistem seni yarı yolda bırakmaz.

Yalnız ufak bir detayı atlamayalım; böyle bir canavarı dizginlemek için soğutma ve altyapı tarafında ucuza kaçma lüksün yok. Bu işlemcinin hakkını tam anlamıyla verebilmek için 360mm veya kasan destekliyorsa 420mm üst düzey bir sıvı soğutma ve VRM yapısı çok sağlam bir X870E veya X670E serisi anakart şart. Bütçe sıkıntın olmadığına göre bu soğutma ve anakart ikilisini de tepe modellerden seçtiğin an yıllarca donanım yükseltme veya performans derdini tamamen unutabilirsin.

9900X çok arada bir işlemci bence, fiyatından bağımsız olarak önermiyorum genelde. Almışken 9950X3D alabilirsin onun bir üstü 3D2 var ama o cidden aşırı gereksiz bir işlemci 😀

Amaç sadece oyunsa 9850X3D en güçlüsüdür bu arada.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,028
Üyeler
196,874
Son üye
Burak2222
Geri