korkusuzberitan
80+
- Reaksiyon skoru
- 53
Ryzen 9 9950X3D ile 9900X3D arasındaki fiyat farkına değer mi?
hocam 9900x3d nin İncehesap fiyatı 30k yine 9950x3d İncehesap fiyatı 35k ben olsam hiç gidip de n11 felan pırt sitelerle uğraşmazdım o yüzden fiyatları güvenilir site fiyatını baz almanızı öneririm .Bu şekilde bakınca 9900Ryzen 9 9950X3D ile 9900X3D arasındaki fiyat farkına değer mi?
Hocam selamlar, sistemi kullanım amacına göre bu sorunun cevabı tamamen değişir.Ryzen 9 9950X3D ile 9900X3D arasındaki fiyat farkına değer mi?
oyun içinse ikisine de gerek yok en iyisi 9800x3dRyzen 9 9950X3D ile 9900X3D arasındaki fiyat farkına değer mi?
aynen öyle adı daha iyi diye daha fazla fiyat gömmeye deymezoyun içinse ikisine de gerek yok en iyisi 9800x3d
çok çekirdekli işlemler için de fiyat farkını kendin düşünmen lazım 9900x3d 12 çekirdek 9950x3d 16 çekirdek gibi
Hocam açıkçası şükür ki bütçe sorunu yok, almışken en iyisi olsun, ileride. 6090 dahi takmak istediğimde besleyebilsin, render almak istediğimde alabileyim vb.Hocam selamlar, sistemi kullanım amacına göre bu sorunun cevabı tamamen değişir.
Eğer sadece oyun odaklı bir sistem diziyorsan aradaki o devasa fiyat farkına kesinlikle değmez. Her iki işlemci de oyunlarda zaten zirve performansı veriyor, aradaki birkaç FPS'lik farkı gözle hissetmen bile imkansız.
Ancak işin içine sürekli ağır render almak, 3D modelleme veya profesyonel video kurgu gibi çoklu çekirdek sömüren işler giriyorsa 9950X3D'nin fazladan çekirdekleri o zaman parasının hakkını verir. Uzun lafın kısası, amacın sadece oyunsa 9900X3D alıp artan parayı ekran kartına veya çok sağlam bir sıvı soğutmaya yatırmak çok daha mantıklı bir hareket olur.
Madem bütçe konusunda bir limitin yok ve "almışken tepe model olsun, arkama bakmayayım" diyorsun, o zaman adresin kesinlikle 9950X3D.Hocam açıkçası şükür ki bütçe sorunu yok, almışken en iyisi olsun, ileride. 6090 dahi takmak istediğimde besleyebilsin, render almak istediğimde alabileyim vb.
9900X çok arada bir işlemci bence, fiyatından bağımsız olarak önermiyorum genelde. Almışken 9950X3D alabilirsin onun bir üstü 3D2 var ama o cidden aşırı gereksiz bir işlemciHocam açıkçası şükür ki bütçe sorunu yok, almışken en iyisi olsun, ileride. 6090 dahi takmak istediğimde besleyebilsin, render almak istediğimde alabileyim vb.