anlatamıyorum galiba...
dostum, 139k'ya dizdiğin sıfır sistem Gigabyte'ın SFF ve giriş seviyesi 5070 Ti modeli, SSD'si 1TB, psu 850w, hadi sıvıyı denk görsek BU KASANIN HASTALARI VAR DİYORUM, ADAM BİLDİĞİN 8K 7KYA İKİNCİ ELDE ALIYOR GERÇEKTEN, ANLAMIYORUM NEYİ İSPATLAMAYA ÇALIŞIYORSUN?
dizdiğin ikinci el sistemde de 128kya BENİM İÇİN SORUN OLMAYAN FAKAT BU TARZ SİSTEM DİZENLERİN KAFAYA TAKTIĞI, EKRAN KARTI MARKASI INNO olan 5080 ve tek slot 32 ram koymuşsun, ürünlerin çoğu İstanbul'da ve bir çoğunu tek tek deneme şansın da olmayacak, adam Hakkari'de yaşıyorsa bilet alıp İstanbul'a mı gelsin? hala neyin boşunu yapıyon ya
hala anlamadığın nokta şu, MSI 4080 superin 2. el piyasası 42-43k
anakartları hadi denk görelim
ssdleri kasayı sıvıyı psuları denk görelim
adamın sattığı ram ile twinmos rami ilana koyduğunda birisi 5 günde satılacakken birisi 1 saatte satılan ve PİYASADA HERKESİN BEĞENDİĞİ, ÜST SEGMENT SİSTEMLERDE GÖRÜNÜŞE DE PARA VERMEK AMACIYLA YÖNELDİĞİ RAMLER
işlemciyi de 10'un altında saymamızı bekleme,
ZATEN ADAMA 95'e satılabilir demişim
ram avantajı, kasa avantajı, sıvı soğutma kalite avantajına rağmen sadece ekran kartında 2. elde 10k, işlemciden 7k fark var,
senin söylediğin bu mantıkta attığın ikinci el sistemlerin MAX. 95+17k olması lazım zaten
hala neyin aksini savunuyon, bu kasaya 60-70 diyen net ölücüdür bu kadar
matematik yalan söylemez, gidip sağdan soldan 2. el parça toplayacağıma 95e bunu alırım, ekran kartını satarım, işlemciyi satarım, 9800x3d + ekran kartı ne almak istiyorsam alırım, neden mi? ÇÜNKÜ İKİ PARÇA DA PEYNİR EKMEK GİBİ SATILIYOR
senin o dizdiğin sistemin sadece bu kasaya 2 parçasını ekleyerek kafandaki sistemi temize çekerim, bütün parçalarım üst segment olur üstüne de 16k cebimde kalır, hatta o kasayı da satar lian li alır görüntüye oynarım, tahmini oradan da bi 1-2k+'da çıkarım
sen sadece fiyat/performans sistem topladığın için aklına yatmıyor bence, daha fazla yorma kendini