9070xt ve 7800x3d İçin Psu + Kasa Önerisi ve Sorular

osmanoe

80+
Reaksiyon skoru
6
İyi forumlar, burada indirimleri takip ederek sistem dizdim.
Sistemde değişmediğim parça olarak sadece kasa ve psu kaldı.
Bugün son olarak ekran kartı sipariş ettim fakat güç kaynağım kimi kaynaklara göre yeterli, kimi kaynaklara göre yetersiz. Ama eski ve giriş seviyesi bir PSU olduğu için değişmeyi düşünüyorum.
PSU'da cpu pin 4+4 tane (anakartta 8+4 ama 4 pin boşta şu an), gpu kablosu tek kablodan (6+2) geliyor. Bu PSU 12V kanalından 600watt verebiliyor fakat ne kadar ısınır, sorun çıkarır onu bilemem tabii.
GPU takınca bu sistem bu psu'yu kaldırır mı emin değilim. Neredeyse her şeyi değişmişken PSU'yu da değişmeli miyim?

Biraz araştırma yaptım, 850w psu gayet yeterli gözüküyor ama 2-3K gibi çok ucuza da var, 6-8K gibi modüler kaliteli PSU'lar da var.
Hatta eğer biraz fiyat performans oluyorsa 2-3k fazla verip psu içeren kasa almak benim için daha iyi olabilir. Eski sistemimi şu anki kasayı kullanarak toplu şekilde satabilirim belki.

Bütçe sınırım yok ama çok fazla pahalıya kaçmak istemiyorum. Kasa + PSU 8k gibi bir şey olabilir. Max 10k vermek geliyor içimden.
Kasa olarak benim zamanımda temperli kasalar yeniydi, şimdi ise akvaryum kasalar çıkmış, görünüş olarak çok hoşuma gitti.
Normalde sadelikten yanayım fakat bir sorunu yoksa akvaryum tipi ve RGB'li kasa olabilir, tavsiyeye açığım.

Birden fazla sorum var aslında:
Nebi Akgün'ün videolarını izleyerek undervolt yapmayı düşünüyorum fakat 9070XT'nin peak yaptığı zamanlar oluyormuş. O yüzden var olan psu'nun yetmeyeceğini düşünüyorum.

1- PSU'm muhtemelen yetmez değil mi?
2- Kasa + psu beraber almak avantajlı mı? Kaliteli markalarda güzel psu'lar da oluyormuş
3- ayrı ayrı kasa + psu alıp eski sistemi toplu satmak mı daha mantıklı?
4- Aşağıda ayrı ayrı parçalar olarak araştırdım. Bunlar veya bunlar dışında öneri verebilir misiniz?

Birkaç öneri bekliyorum sizlerden, şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Kasa teneke bile olur onemli degil gözüne hoş geleni Al
https://www.akakce.com/power-supply...os-rj-0r30b00005-1000-w-fiyati,453228450.html suan 1000w ve güzel bir fiyata düşmüş bence alınır a tier bir PSU
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kasa teneke bile olur onemli degil gözüne hoş geleni Al
https://www.akakce.com/power-supply...os-rj-0r30b00005-1000-w-fiyati,453228450.html suan 1000w ve güzel bir fiyata düşmüş bence alınır a tier bir PSU
Kasada onerim fanlari Güzel hava akışı olana dikkat et

İyi forumlar, burada indirimleri takip ederek sistem dizdim.
Sistemde değişmediğim parça olarak sadece kasa ve psu kaldı.
Bugün son olarak ekran kartı sipariş ettim fakat güç kaynağım kimi kaynaklara göre yeterli, kimi kaynaklara göre yetersiz. Ama eski ve giriş seviyesi bir PSU olduğu için değişmeyi düşünüyorum.
PSU'da cpu pin 4+4 tane (anakartta 8+4 ama 4 pin boşta şu an), gpu kablosu tek kablodan (6+2) geliyor. Bu PSU 12V kanalından 600watt verebiliyor fakat ne kadar ısınır, sorun çıkarır onu bilemem tabii.
GPU takınca bu sistem bu psu'yu kaldırır mı emin değilim. Neredeyse her şeyi değişmişken PSU'yu da değişmeli miyim?

Biraz araştırma yaptım, 850w psu gayet yeterli gözüküyor ama 2-3K gibi çok ucuza da var, 6-8K gibi modüler kaliteli PSU'lar da var.
Hatta eğer biraz fiyat performans oluyorsa 2-3k fazla verip psu içeren kasa almak benim için daha iyi olabilir. Eski sistemimi şu anki kasayı kullanarak toplu şekilde satabilirim belki.

Bütçe sınırım yok ama çok fazla pahalıya kaçmak istemiyorum. Kasa + PSU 8k gibi bir şey olabilir. Max 10k vermek geliyor içimden.
Kasa olarak benim zamanımda temperli kasalar yeniydi, şimdi ise akvaryum kasalar çıkmış, görünüş olarak çok hoşuma gitti.
Normalde sadelikten yanayım fakat bir sorunu yoksa akvaryum tipi ve RGB'li kasa olabilir, tavsiyeye açığım.

Birden fazla sorum var aslında:
Nebi Akgün'ün videolarını izleyerek undervolt yapmayı düşünüyorum fakat 9070XT'nin peak yaptığı zamanlar oluyormuş. O yüzden var olan psu'nun yetmeyeceğini düşünüyorum.

1- PSU'm muhtemelen yetmez değil mi?
2- Kasa + psu beraber almak avantajlı mı? Kaliteli markalarda güzel psu'lar da oluyormuş
3- ayrı ayrı kasa + psu alıp eski sistemi toplu satmak mı daha mantıklı?
4- Aşağıda ayrı ayrı parçalar olarak araştırdım. Bunlar veya bunlar dışında öneri verebilir misiniz?

Birkaç öneri bekliyorum sizlerden, şimdiden teşekkür ederim.
Ses sıkıntın yoksa enermaxla istediğin bir kasayı kombinleyebilirsin gayet mantıklı hocam.

• AMD Ryzen 7 7800X3D (Segotep FZ6 Pro çift kule soğutucu var, bir tık sesli olduğu için psu çok sessiz olsun arayışım yok)
  • Sapphire RX 9070 XT 16GB
  • Gigabyte X870 Gaming WiFi 6 ATX
  • Corsair Vengeance 32 GB (16x2) DDR5 6000MHz CL36
  • MLD M800 1 TB M2
fiyatları kaçtan aldın hocam, özellikle işlemci, ekran kartı ve anakart? teşekkürler

Rajintek önerisi güzel olmuş kasa içinde ekran kartı ve soğutucu boyuna dikkat et geniş hacimli olursa daha iyi olur bir mümkünse kablo toparlamak için kanalları olsun

Mevcut PSU teoride sistemi çalıştırabilir gibi görünse de eski ve giriş seviyesi bir modelse 7800X3D + RX 9070 XT için değiştirmek mantıklı olur. Özellikle anlık güç sıçramalarında (transient spike) risk almaya değmez.
Kasa + PSU paketleri bazen avantajlı olabiliyor ama içindeki PSU'nun modeli çok önemli. Sırf 850W yazıyor diye tercih etmemek lazım. Ayrı almak genelde daha güvenli.
Bence en mantıklısı kaliteli bir PSU ve kasayı ayrı almak. Eski sistemi mevcut kasa ve PSU ile toplu satmak daha kolay olur.
Kasa önerimde v100R veya 217 lancool ınf olacak.

Lian Li Vector V100R tavsiye ederim, çok sessiz ve serin çalışıyor, 7500F & 9070xt combosunda Asus Tuf Gold 750watt full modüler kullandım. Bütçeniz müsaitse 850 hatta 1000 bile alsanız geleceğe yönelik mantıklı bir yatırım olur. Bu arada PSU'nun modüler olması çok faydalı, gereksiz sata kabloları kasanın içinde karmaşaya yol açmamış oluyor.

Raijintek kratos 850w ama 3.0 olanı onermişlerdi bakın isterseniz.

• AMD Ryzen 7 7800X3D (Segotep FZ6 Pro çift kule soğutucu var, bir tık sesli olduğu için psu çok sessiz olsun arayışım yok)
  • Sapphire RX 9070 XT 16GB
  • Gigabyte X870 Gaming WiFi 6 ATX
  • Corsair Vengeance 32 GB (16x2) DDR5 6000MHz CL36
  • MLD M800 1 TB M2
fiyatları kaçtan aldın hocam, özellikle işlemci, ekran kartı ve anakart? teşekkürler
12.5 - 7800x3d - epttavm 14.yıl kampanyası %14 vardı inventus'tan, sadece bu nakit
32.5 - 9070xt - hepsiburada'dan 9 taksitle, fiyatı bence normal ama 9 taksit olduğu için aldım
8 - x870 - itopya 18.00 indirimlerinde 5 taksit
18 - ram - itopya 18.00 indirimlerinde 5 taksit
6.5 - m2 gen5 ssd - itopya 5 taksit
1400 - cpu soğutucusu - incehesap

yaklaşık 80'e geldi. Normalde planım sadece cpu yükseltmekti fakat am5'e geçtiğim için ram + anakart + cpu aldım.
1tb hdd yanında 120gb ssd de yetersiz olunca almışken ssd alayım dedim, gpu çok düşük kalmıştı bunun farkındaydım bir süre idare ederim dedim ama 2 gün önce kyemre058 hocamın gpu fırsat konusunu gördüm, ek olarak 9070 GRE modeli ortaya çıktığı için ve tutulması için belki XT'nin fiyatını yükseltebilir diye söylentiler olduğu için XT'yi almayı düşündüm, 9 taksit olduğu için aldım :))

cpu nakit, gpu 9 taksit
geri kalanlar 5 taksit ama kk ekstresi ürünleri almadan 1-2 gün önce olduğu için neredeyse 6 taksit gibi oldu iyi oldu benim için.

Yılbaşına kadar aylık 3600tl cpu - ram - anakart - ssd için taksit ödemem var. Seneye marta kadar da aylık 3600tl gpu için ödemem var.
Bu kadar alacağımı düşünmüyordum ama forumu takip ettikçe aldım :D

Belki indirimde hazır oem sistem yakalasam da aynı fiyata gelirdi bilmiyorum. Eski sistemimi 10 sene önce toplamıştım ve sadece 1 kere cpu ile ekran kartı güncellemesi yapmıştım. Şu anki sistemime benzer sistemlerde 100'e de var 112'ye de var, 90'a da var fakat anakart, psu filan daha ucuz yollu tabii.
Bence iyi fiyatlara aldım gibi sistemi bilmem sen ne dersin.

12.5 - 7800x3d - epttavm 14.yıl kampanyası %14 vardı inventus'tan, sadece bu nakit
32.5 - 9070xt - hepsiburada'dan 9 taksitle, fiyatı bence normal ama 9 taksit olduğu için aldım
8 - x870 - itopya 18.00 indirimlerinde 5 taksit
18 - ram - itopya 18.00 indirimlerinde 5 taksit
6.5 - m2 gen5 ssd - itopya 5 taksit
1400 - cpu soğutucusu - incehesap

yaklaşık 80'e geldi. Normalde planım sadece cpu yükseltmekti fakat am5'e geçtiğim için ram + anakart + cpu aldım.
1tb hdd yanında 120gb ssd de yetersiz olunca almışken ssd alayım dedim, gpu çok düşük kalmıştı bunun farkındaydım bir süre idare ederim dedim ama 2 gün önce kyemre058 hocamın gpu fırsat konusunu gördüm, ek olarak 9070 GRE modeli ortaya çıktığı için ve tutulması için belki XT'nin fiyatını yükseltebilir diye söylentiler olduğu için XT'yi almayı düşündüm, 9 taksit olduğu için aldım :))

cpu nakit, gpu 9 taksit
geri kalanlar 5 taksit ama kk ekstresi ürünleri almadan 1-2 gün önce olduğu için neredeyse 6 taksit gibi oldu iyi oldu benim için.

Yılbaşına kadar aylık 3600tl cpu - ram - anakart - ssd için taksit ödemem var. Seneye marta kadar da aylık 3600tl gpu için ödemem var.
Bu kadar alacağımı düşünmüyordum ama forumu takip ettikçe aldım :D

Belki indirimde hazır oem sistem yakalasam da aynı fiyata gelirdi bilmiyorum. Eski sistemimi 10 sene önce toplamıştım ve sadece 1 kere cpu ile ekran kartı güncellemesi yapmıştım. Şu anki sistemime benzer sistemlerde 100'e de var 112'ye de var, 90'a da var fakat anakart, psu filan daha ucuz yollu tabii.
Bence iyi fiyatlara aldım gibi sistemi bilmem sen ne dersin.
Bencede güzel fiyatlara aldın, bende şuan forumu, fiyatları inceliyorum. Benimde aklımda aynı sistem var, bakalım 1 2 aya dizeceğim inşallah. Teşekkürler yorumun içinde

Kaliteli bir PSU alırsan 650 700W bile yeterli olur.
Bende 700w FPS Hyper Ki var , 9070xt ve 7800x3d ile sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
+80 Gold sertifikası vs. Bunlara güvenme bunlar sadece verimliliğini söyler kalitesini değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bazı PSUlar 850w diye satılıyor mesela ama 600w bile zor veriyor

Bencede güzel fiyatlara aldın, bende şuan forumu, fiyatları inceliyorum. Benimde aklımda aynı sistem var, bakalım 1 2 aya dizeceğim inşallah. Teşekkürler yorumun içinde
Ne demek hocam, hayırlı olsun şimdiden, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,081
Üyeler
196,886
Son üye
shxck
Geri