mehmet2131
80+
- Reaksiyon skoru
- 86
evde metre ve ya mezuro var ise ekran kartının gireceği yeri ölç hocam olmadı öndeki fanı da sökeceğini hesap edip ekle genelde 34 cm falan oluyo 3 fanlı kartlarOlabilir hocam. İlk başta ben de daha çok 9950X tarafına bakıyordum, özellikle çekirdek sayısından dolayı. Biraz araştırdım kullandığım programlar ve ai tarafında çok intel'in çoklu çekirdek avantajı daha fazla. Arada oyun da oynuyorum ama arkadaşın da dediğin gibi rekabetçi FPS oyuncusu değilim bu işlemci de işimi görür. Artık fiyata göre değerlendirme yapacağım teşekkür ederim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Aslında benim mantığım da buna yakın hocam. Darboğaz olacağını biliyorum ama sonuçta geçici bir süreç olacak. Ekran kartıyla beraber 850W ya da 1000W bir PSU da almayı düşünüyorum.
Ama aklıma takılan başka bir konu var. Kasayı hazır olarak zamanında internet kafeden almıştım. RTX 5070 Ti veya 5080 tarafında genelde 3 fanlı kartlara bakıyorum. Sizce kasayı da değiştirmem gerekir mi, yoksa sığar mı? Her türlü am5 e geçerken değiştireceğim ama erken vade için konuşuyorum 1 2 hafta içinde alacağım çünkü.
Resmini attım.
ama kasanın fotoğrafına bakınca senin 2 fanlı msı kart modele göde 22-24 cm + 1 fan boyu dersen 34-36 cm ve daha fanın yanına varana kadar 2-3 cm daha var gibi duruyo bana sorarsan rahat sığar gibi hatta ilerleyen dönemde kasayı değiştirmesen bile olur baya genişmiş bu hesaba göre
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
kasanın modelini googlede aratırsan max desteklediği ekran kartı boyu yazar ona +1cm daha ekleyerek de bakabilirsin benim vg3400 mesela max 34 cm diyor internette ama fotoya bakarsan fanı da sökerek 36 cm rahat sığdırırım.evde metre ve ya mezuro var ise ekran kartının gireceği yeri ölç hocam olmadı öndeki fanı da sökeceğini hesap edip ekle genelde 34 cm falan oluyo 3 fanlı kartlar
ama kasanın fotoğrafına bakınca senin 2 fanlı msı kart modele göde 22-24 cm + 1 fan boyu dersen 34-36 cm ve daha fanın yanına varana kadar 2-3 cm daha var gibi duruyo bana sorarsan rahat sığar gibi hatta ilerleyen dönemde kasayı değiştirmesen bile olur baya genişmiş bu hesaba göre![]()
Son düzenleme: