Retro Pc Topluyorum, Bileşen Seçimi İçin Yardım

asaf0_00

80+
Reaksiyon skoru
1
Retro PC toplamaya başladım, ilk olarak kasayı aldım. Kasam SilverStone FLP02 ama ilk defa kasa toplayacağım için bilenler danışmak istiyorum, konu şu ki kasa toplama amacım GTA6'ya hazırlık gibi bir şey yani hemen toplamam gerekmiyor. Şimdi size almak istediğim bileşenleri sayacağım.

Anakart olarak MSI Pro B850-P Wi-Fi AMD B850 soket AM5 DDR5.

İşlemci olarak AMD Ryzen 7 7800x3D tray 4,2 GHz 96 MB cache AM5 işlemci kutusuz

Ekran kartı olarak ilk önce MSI GeForce RTX 5060 Ti 16g ınspire 2X OC düşündüm sonra XFX Swift Radeon RX 9070 XT mı olsa dedim (ekran kartı konusunda help)

RAM olarak 32 GB DDR5 6000MHz ama çok pahalı olduğu için sona bırakacağım.

İşlemci soğutma olarak Arctic Liquid Freezer III Pro 360 - AiO CPU soğutucu, 3 X 120 mm su soğutma, 38 mm radyatör

Güç kaynağı olarak MSI MAG A750GL PCI-E5 750W 80+ Gold Power Supply.

SSD 2 TB 7000 civarında okuma hızlı bir şey istiyorum.

Bunları 2 yıl içinde parça parça toplayacağım için fiyat olarak ne olur bilmiyorum.

Her türlü eleştiriye açığım mesela "yav bu nasıl seçim hiçbir şey bilmez mi bir insan 😠😤"

Haklısınız pek bilgim yok öğrenmeye, çalışıyorum cevaplarınızı bekliyorum. 🤗

Retro PC toplamaya başladım, ilk olarak kasayı aldım. Kasam SilverStone FLP02 ama ilk defa kasa toplayacağım için bilenler danışmak istiyorum, konu şu ki kasa toplama amacım GTA6'ya hazırlık gibi bir şey yani hemen toplamam gerekmiyor. Şimdi size almak istediğim bileşenleri sayacağım.

Ekran kartı olarak ilk önce MSI GeForce RTX 5060 Ti 16g ınspire 2X OC düşündüm sonra XFX Swift Radeon RX 9070 XT mı olsa dedim (ekran kartı konusunda help)

İşlemci soğutma olarak Arctic Liquid Freezer III Pro 360 - AiO CPU soğutucu, 3 X 120 mm su soğutma, 38 mm radyatör

Bunları 2 yıl içinde parça parça toplayacağım için fiyat olarak ne olur bilmiyorum.

Her türlü eleştiriye açığım mesela "yav bu nasıl seçim hiçbir şey bilmez mi bir insan 😠😤"

Ekran kartı olarak tabikide 9070 Xt daha mantıklı bir seçim olur.

ıkı ekran kartı arasında kesınlıkle şiddetle 9070xt

Peki öbür bileşenler arasında uyumsuzluk var mı sizce gemini yardımı ile hazırladım

Peki öbür bileşenler arasında uyumsuzluk var mı sizce gemini yardımı ile hazırladım
Uyumsuzluk marka ve modele göre değişiyor açıkçası, kullanacağınız ramlerin marka/serileri anakartlara uymayabiliyor, bu ihtimaller son yıllarda çok düşürüldü ama az da olsa riskli, sizin için en büyük risk şu olur, parça parça satın aldınız 6ay sonra topladığınızda çıkacak uyumsuzlukta iade de edemezsiniz. O yüzden alacağınız anakartın resmi sitesinden ram uyum listesine bakın ve o serilerden birini alın bence. Onun dışında bütçe kısıtlıysa sıvı soğutma yerine iyi bir kule tipi soğutma da yeterli olacaktır(Bilinen iyi markalardan 6 bakır çift kule gibi). 9070xt'nin 5060ti'la alakası bile yok, 5070'ten bile iyi performans verir muhtemelen gta 6'da(vram'i 16gb olduğu için), kesinlikle seçiminiz 9070xt olsun. SSD'de 7000mhz okuma olsa iyi olur elbette ama uygun fiyata 5000+ bulursanız da kaçırmayın, aradaki fark oyun yüklenirken birkaç saniye olacaktır, akan oyunda fark hissedilmez, gen4 olan bilindik marka bir SSD işinizi görecektir, 2tb almanız mantıklı olur 1tb hemen doluyor oyunlar artık 100gb'den bile fazla. Monitörünüzü de 2K çözünürlükte almanızı öneririm, bu sistem 2K'da her oyunu ultra ayarlarda oynatır.

Anakart bence ederinden yüksek fiyat hocam akakçeden baktığımda 8700 lira gözüküyor. Hemen hemen aynı anakart olan şu modeli alarak 900 lira tasarruf edebilirsiniz https://www.tebilon.com/gigabyte-b6...-oc-wi-fi-6e-atx-anakart/?ref=akakce&v=1.10.7

Ekran Kartı olarak 9070XT ye bütçeniz çıkıyorsa onu alın.

İşlemci soğutucuya gelirsek retro pc de kasanın içi gözükmüyor sıvı soğutmanın hiçbir manası yok. Phantom Spirit 120SE alabilirsiniz.

Güç kaynağı olarak 5060Ti veya 5070 seçecekseniz 750w yeterli fakat 9070xt için 850 alsanız daha iyi olur. Ayrıca seçtiğiniz model hakkında traktör gibi çalıştığına dair şikayetler var hocam bilginiz olsun. Baya sesliymiş yani.

2 Yıl içinde toplayacağım demişsiniz o zamana AM6 platformu çıkar RTX 6000 serisi çıkar. Eğer AM5 sistem toplayacaksanız 2 yılın sonunda biriktirdiğiniz parayla direk sarı siteden çok uyguna 2. el düşürebilirsiniz üst seviye sistemlerden. Ayrıca sıfır alırsanız da tüm parçaların garantisi bitmiş/bitmeye yakın olacak 2 yılın sonunda çok tavsiye etmiyorum.

Çok şey yazmışsınız emeğinize sağlık
1. Olarak :2. El tecrübem hiç yok hiç güvenemiyorum
2. Olarak : 2 yıl içinde topladığımda garanti süresi bitmesi konusu , çok haklısınız bende 2 yıl meselesini düşündüm ve 1 yıl ileri çekmeye karar verdim
3. Olarak sıvı soğutmayı daha iyi soğutur gibi düşünerek alacaktım sıvı soğutmayı da iptal ediyorum
4. Olarak ekran kartını bilgi birikiminize dayanarak 9070xt olarak karar kıldım (traktör gibi ses çıkarması komikmiş )
5.olarak ram konusunu pek anlamadım ama hemen almam gerektiğinin anlıyorum

Yani geçen ay kasayı aldım bu ay sizce hangi bileşenleri almalıyım ben Anakart ve ram ve psu gibi düşündüm çalışıp çalışmadığını bilgisayarcıda test ettirebilceğimi söylediler bilmiyorum 😓

Bence en son alman gerekenlerden biri ram. Fiyatlar aşırı yüksek mutlaka güzel indirimler gelir rami o zaman alırsın.

Peki bu ay ne almalıyım 😱yardım ya

Kanka yarın indirim olacak diyorlar cuma indirimi, anakart işlemci ekran kartını al. Kasa ve psu yu çöz en sona ram ve ssd bırak gereksiz pahalandı çünkü indirime girmesini bekle öyle al indirim olmadan hadi diğerlerini yine alırsın da ram ve ssd yi alma. Bu arada gta çıkana kadar toplayacakmışsınız şu an için 9070xt iyi seçim de ileride belki fiyatlar düşer veya yeni seriler çıkınca bunlar ucuzlar. O yüzden bilemedim. Ama şu an için alacaksanız cuma indiriminde veya yakın zamanda karne indirimlerinde hangi parçaları indirimde görürseniz oradan başlayın ona göre şekillenir zaten alışverişiniz.

Tamam indirime göre alıyorum anlaşıldı çok teşekkürler arkadaşlar sabrınıza sağlık topladıkça haber vereceğim 🤗

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,704
Üyeler
197,254
Son üye
skyyyyy
Geri