Çözüldü✓ Ryzen 7 7800x3d İşlemci İçin Anakart Önerisi

praised

80+
Reaksiyon skoru
7
Son düzenleme:
Bir kaç video da gördüğüm kadarıyla 3 adet anakart modeline bakıyorum şuan fakat bunlar sanki bu işlemci için gereksiz üst segment gibi geldi. Tabi çok bir bilgim yok bahsettiğim anakart modellerini aşağıya yazacağım ama başka önerilere de tamamen açığım.

1. MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi PZ AMD AM5 DDR5 ATX Anakart 2. Asus TUF Gaming B850-PLUS Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart 3. MSI MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart

B850 gaming plus wifi pz modelini kullanıyorum baya memnunum ama tabii ki bu fiyata değmez ben anlık bir indirim ile çok uyguna almıştım. 7800x3d için daha uygun segmentli anakartlarda bakılabilir ayrıca.

Bir kaç video da gördüğüm kadarıyla 3 adet anakart modeline bakıyorum şuan fakat bunlar sanki bu işlemci için gereksiz üst segment gibi geldi. Tabi çok bir bilgim yok bahsettiğim anakart modellerini aşağıya yazacağım ama başka önerilere de tamamen açığım.

1. MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi PZ AMD AM5 DDR5 ATX Anakart 2. Asus TUF Gaming B850-PLUS Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart 3. MSI MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart

Hocam gereksiz üst segment demeyelimde mesela 8k ya bir model alıp 9800x3D ye çıkabiliyorsun nerdeyse öyle düşününce çok mantıklı gelmiyor açıkçası.

Oyun ve günlük kullanım için uygun fiyatlı bir model bakıyorsanız bu bütçenin yarı fiyatına Asus B850m-k alabilirsiniz. Biri gen5 diğeri gen4 olmak üzere 2 adet ssd slotları var ama wifi'si yok, wifi şart ise farklı modeller bakabilirsiniz, wifi kart veya dongle da takabilirsiniz tabi bunların maliyetini de düşünmek lazım, ben tplink wifi kart aldım içinde bt desteği de var. ikisinin toplamı wifili karttan uyguna geldi bir de çekim gücü çok iyi oldu.

Hocam gereksiz üst segment demeyelimde mesela 8k ya bir model alıp 9800x3D ye çıkabiliyorsun nerdeyse öyle düşününce çok mantıklı gelmiyor açıkçası.
Gereksiz demem de o yüzden aslında bu anakartlara bu kadar para vermek yerine diğer bileşenleri yükseltmek daha mantıklı geliyor ama anakartı da iyi bir şey alıp ileride diğer parçaları yükseltmek istediğim zaman hiç anakartla uğraşmadan yapabilmek istiyorum. En sonunda bu 3 modelden hangisi indirime girerse onu alacağım gibi duruyor.

Gereksiz demem de o yüzden aslında bu anakartlara bu kadar para vermek yerine diğer bileşenleri yükseltmek daha mantıklı geliyor ama anakartı da iyi bir şey alıp ileride diğer parçaları yükseltmek istediğim zaman hiç anakartla uğraşmadan yapabilmek istiyorum. En sonunda bu 3 modelden hangisi indirime girerse onu alacağım gibi duruyor.
Ben 3ü arasında Asus B850 Plus WIFI modelini tercih ederdim. Tomahawk olan da baya dolu bir anakart ama Gaming Plus biraz daha alt segment bu 2 sinden.

1-2 fazla ver MSI alma Asus al MSI b850-G aldım 6.000 TL ye yeni olsun orjinal olsun b650m-r almadığına bin pişman oldum.Sitesinde uyumlu ramler 4800mhz üzerinde ne yapsam calistiramadim reset donma 5200mhz de bile inatla çalışmadı.Asus candır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,591
Üyeler
198,154
Son üye
hzm.
Geri