MasterTech
80+
- Reaksiyon skoru
- 106
Ekmek bulamazsaniz pasta yiyin der gibi olmusGençler, altı üstü bir panel. kavga etmeye değer mi?
Bakın mesela benim salonda Philips 55oled760 TV var. Oyun odasında Samsung G8 34 oled monitör ve LG 48a26la oled Tv var.
Canım hangi panelde isterse orada izliyorum ve oynuyorum. Bazen eski panelde, bazen yeni panelde.
Diyeceğim o ki alacağınız tv yada monitör hangi marka olursa olsun, panel mutlaka oled olsun.
Paranız oled almaya yetmedi mi? Sorun yok. Sabredin. Daha çok çalışın. Para biriktirin ve günün sonunda mutlaka oled panel alın.
Oled panelden önce hayat siyah beyazmış. Ben bunu anladım.
Oled varsa hayat var.
720p goruntuyu 65" 75" TVde oynatirsaniz devreye upscaling kabiliyeti girer, bunu her uretici de yapamiyor. OLED ve LCDde Sony bu konuda basi cekerdi Samsung Lg biraz daha geriden geliyor Philips (TPV degilken) de iyiydi ama duzelttiler durumu. TCL yazilim icin bu yonde pek iyi seyler duymuyorum ama Sonyle ortak uretim anlasmasi sonrasi degisimler olabilir. Yerli ureticiler ise belirsiz cunku detay yok, Genel Merkeze sorsan da net cevap vermiyorlar. Halbuki yabanci kaynaklarda dahi bu markalarin da incelenmesini gormek isterim, yurtdisinda da satislari var. Fransada dolanirken Beko reklamlarini bolca gorurdum.
Grundigden (VA panel) aklimda kalan TVnin yazilim nedenli ara ara reset atmasi (kontrast basarili, parlaklik iyi, tepki suresi vasat, panel homojenite basarili, asil iade nedenim olan olu piksel ise aldigim modelde dertti, gorus acisi iyi sayilirdi) durumu yeni cipsetlerle duzeltmislerdir sanirim, kullananlarda raporlayanlar gorsem de o kadar fazla degil. Bu TVnin hangi panele (kacinci jenerasyon OLED bilgisi) sahip oldugunu hicbir yere sormadan urun sayfasinda reklamiyla gormek isterdim. Yerli markalarin bu konuya daha egilmesi lazim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Diger yandan LCD fiyatlarinin anormal oldugunu dusunuyorum. Gecen farkli konuda mesajlasirken 25kya mini led monitor satildigini ogrendim (monitor kendi segmentine gore basarili gibi gorunse de). Ureticiler bu LCD fiyatlarinda cakallik yapiyor. Gerci yurtdisinda ayni monitor TL'ye cevirdigimizde 15kya satiliyormus. Incelemesini yapan youtuber burdaki fiyati baz alsa f/p demeyecekti yuksek ihtimalle
Son düzenleme: