Yardım İkili Bios Ne Kadar Önemli

Ellegans

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
13000
Asus Prime X870-P WiFi almayı düşünüyorum ama ikili bios yokmuş çok sorun çıkartır mı ?

yani yeni nesil anakartların çoğunda yedek bios var bu da bios update yaparken yaşanabilecek sorulara karşı koruma amacıysa update yapıyosun bir hata oldu yarıda kesildi elektrik gitti gibi durumlarda anakarta tekrar bios yazmaktansa o tuşa basıyorsun yedek biostan kurtarıyor anakart kendini

Sürekli overclock denemeleri yapmayacaksan bir amacı yok bence normal kullanımda artık . Önceden bios bozulursa tekrar yazmak durumunda kalıyorduk ancak artık bios flashback girişi var . Bırak ikinci bios çipine işlemci , ram takılı olmasa bile hazırlayacağın usb bellek ile bios atabiliyor .

tamamdır teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Peki asus x870-p wifi anakart iyi denilebilecek bir kart mı nasil ?

Son düzenleme:
9800x3d ve 9950x ile lumion 4k render alan sürekli açık cihazlardan 2 tane kart geri geldi . Garantiye gönderdim serviste bios atılıp çözüldü dendi .İki cihazda bios flash yememişti . Aynı ay içinde geldikleri için tahminim bir bios versiyonu sistemi bozuyordu . Genel olarak kullandığım bir anakart Ryzen 9 satışlarında . Gayet iyi çalışıyor 50-60 tane satış , sistem kurma arasında ikisi garanti sürecine ihtiyaç duydu ki bazı müşterilerim acımıyor kullanırken . Daha iyi vramli donanımlı vs anakartlar var fiyat olarak biraz yukardalar . Kartın bence en büyük sıkıntısı debugled yok yetmezmiş gibi eski buzzer speaker girişide yok . Asus bir hata verdiginde kasa ışıklarında f panele taktığın kasa tuşu yanıp sönüyor ordan anlarsın diyor ama yanan kasa var yanmayan var . Ha bilgisayardan anlıyorsan zaten montajdan sonra görüntü gelmiyorsa deneyeceğin yollar bellidir . İşlemcinin canını okuyacaksan eğer her zaman daha stabil olan bir basamak yukarıya Tuf , Rog , Mag Meg orta ve üst serilere bakabilirsin . Ama oyun oynayacaksan bence gerek yok üst segment kartlara çok yüksek fiyat vermeye .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,904
Üyeler
198,214
Son üye
akar1907
Geri