Hafifletilmiş Windows Nasıl İndiririm?

an elderly man wearing a hat and a sweater is smiling and pointing at the camera .
Hocam arka odada çok güzel şeyler anlattı. neyseki uygulamalı değildi :D
Uygulamalı da anlatırım yeterki iste :D

iyi günler hocalarım. windows 11 home kullanıyorum normalde ama sürekli problem çıkartmaya ve boştayken bile yük binmesi biraz sinirlerime dokunmaya başladı. ondan dolayı araştırmaya girdiğimde hafifletilmiş ve sadeleştirilmiş windows sürümleri olduğunu duydum. Servislerden arındırılmış bu windows sürümlerini nerden bulur ve yükleyebilirim? ve formatlama süreci normal windows yükler gibimidir yoksa farklı işlem yapmam gerekirmi? aklımda kalan sorulara cevap verebilirseniz çok sevinirim.
kendi isonu yap, zor degil.
en guzeli budur(y)

O yüzden dual boot yap diyorum linux'ta yere göre daha fazla FPS bile alırsın

Ve artık Adobe vb uygulamaların linux'ta birçok alternatifi çıktı onlara bakabilirsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tony 10, Tiny 11 Microsoft'un kendi malı değil sorun çıkartabilir
Mesela Tiny 11'de kurtarma menüsü yok diye biliyorum
Tiny 11, ltsc sürümünün kırpılmış versiyonu önermem
Microsoft'un kendi malı olduğundan Windows 11 ltsc daha mantıklı olur

Bir de yanına dualboot yaptın mıydı mükemmel
Hocam haklısınız sorun çıkarıypr mesela java çalışmadı bende ama ltcs normal windows exstra gereksiz uygulamalar yok ben kendi ssitemimde şuan dualboot olarak cristitus tool + windows 10 ltcs kullanıyorum ea anticheat için sorun da yaşamıyorum vanguardı bilmem sorun çıkarır nı o daha agresif ama ea anticheaat sorunsuz

Ram 32gb ama boştayken bile steam vs. dolayı 16gb ram tüketimi var. Ram tüketimi gereğinden fazla. ayrıca son gelen windows updatelerinden sonra iyice sıkıntılar çıkmaya başladı. bazı oyunlarda gecikme vs. ondan dolayı hafifletilmişin daha iyi geleceğini düşünüyorum.
Boşta 16 gb kullanması imkansız bilgisayarında büyük bir problem var

Ram 32gb ama boştayken bile steam vs. dolayı 16gb ram tüketimi var. Ram tüketimi gereğinden fazla. ayrıca son gelen windows updatelerinden sonra iyice sıkıntılar çıkmaya başladı. bazı oyunlarda gecikme vs. ondan dolayı hafifletilmişin daha iyi geleceğini düşünüyorum.
16 kullanmaz ya, benim "bosta":
10 1.1/1.3
11 de 2.2
11 26h1 de 2.5gb gibi kullanımlar uygulamalar, browsser vs de acsam 6/7gb gibi olur heralde..(32gb var bakmadım bile)
bazen tek oyun var pc de girince max 7lerde (arma 3)

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    115.2 KB · Hit: 6
  • 1.webp
    1.webp
    344.3 KB · Hit: 5
Son düzenleme:
Geri