🔥İndirim Gıgabyte Mo27q28g 26,5" Woled Gaming 4. Nesil Tandem Woled 27499tl

tandem oled der geçerim sebebi oled panellerin en sevmediği ısınma sorunu bu nesilde yok ortam sıcaklığı 30 derece'de panelde aşırı ısınma yok aynı dönemde geçen yıl samsung g60sd oled monitörün arkası alev alıyordu fanla soğutuyordum.

qd oled ve woled olmak üzere 2 seçeneğin var
2k alacak olursan en fazla 3. nesil qd oled alabiliyorsun, en fazla 4. nesil woled alabiliyorsun
4k alacak olursan en fazla 4. nesil qd oled alabiliyorsun, en fazla 4. nesil woled alabiliyorsun

5. nesiller de tanıtılıyor, 4. nesille 3. nesil arasındaki kadar büyük fark yok 2k monitör almadığın sürece
5. nesilde piksel düzeni değişiyor windowsla tam uyumlu yani ips monitördeki gibi okunurluğu var

4. nesil qd oled ile 3. nesil qd oled arasında çok fazla ömür farkı var, burn in yaşama ihtimalini düşürmek istiyorsan gen 4 qd oled alman lazım yani mo27u2 en f/p seçeneğin
çok yan açıdan bakmazsan ve ışık fazla olmazsa qd oledde morarma olmaz
qd oledde sorun olabilecek konu yüksek parlaklık modunu açtığın zaman hdr kullanırken ,ekran woleddeki gibi tamamı 1000 nite ulaşamıyor, sadece ekranın belli bölümünde ulaşabiliyor
yani aydınlık odada kullanırsan woled daha avantajlı, karanlık odada kullanırsan qd oled daha avantajlı
woledin eksisi fabrikadan çıkışlı şekilde çözümsüz gray banding ile karşılaşabiliyorsun, şansına bağlı çıkabilir de çıkmayabilir de, yansıma woledde daha fazla, burn in woledde daha fazla özellikle 3. nesil woledde ama 4. nesilde muhtemelen 3. nesil qd oledden daha iyidir ömür açısından

3. nesil qd oled 2k modellerden alabilirsin ya da 4. nesil qd oled bekleyebilirsin 273qp x24 gibi ve onun üst modeli çıkacak
4. nesil qd oled 4k modellerden alabilirsin mo27u2 ve msi, asus gibi (onlar ucuzlarsa)
4. nesil woled alabilirsin, konudaki mat kaplama, ben olsam glossy olanını alırdım (gr model)
Dostum mo32u2 qd oledde Samsung taki
Gibi mat kaplama yok değil mi? Lg oled Tv gibi pütürsüz parlak mı?

tandem oled der geçerim sebebi oled panellerin en sevmediği ısınma sorunu bu nesilde yok ortam sıcaklığı 30 derece'de panelde aşırı ısınma yok aynı dönemde geçen yıl samsung g60sd oled monitörün arkası alev alıyordu fanla soğutuyordum.
Hocam bilinçsiz biri soğutmasa ya da farkına varmasa noluyor bu durumda kısa vade de bir sonucu var mı

mo32u2 glossy kaplama ama 3. nesil paneli var
samsung g6 ile aynı nesil
G6 ile aynı nesil olması benim için sorun değil, G6 Oledi 2 yıldır aktif kullandım akşamları 3-4 saat pc başında durabiliyorum sadece. Onun için çok aman aman soğutmaya ve dayanıklılığa ihtiyacım olmuyor 3. Nesil benim kullanım açısından gayet yeterli. İleride 5. Nesilde falan çok önemli değişiklikler olursa değişirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bilinçsiz biri soğutmasa ya da farkına varmasa noluyor bu durumda kısa vade de bir sonucu var mı
Hocam zaten 6 saatten fazla sürekli olarak kullanılması oled monitörün yapısı gereği pek iyi olmaz. Benim aldığım önlemler 4 dk işem görmezse ekran koruyucu 10 dk sonra monitör kapama ile 2 yıl sorunsuz yanmadan G6 Oledi mi kullandım.

Son düzenleme:
hayır o qd-oled di ayrıca fiyat hatasıydı boşuna o fiyatı beklemeyin.

konuya dönersek;

woled=gray banding (4. nesilde gray banding çıkma durumu 3. nesle göre daha fazla)

ayrıca 27 qhd de metinler bozuk

Bu OLED monitörler ne kadar sorunluymuş. Bi monitör alamadık. Eskiden hiç böyle sorunlar yoktu alır kullanırdın şimdi yok ips panelde gri güzel değil yok oled de yanma var yok metin bozuk yok grayscale ıvır zıvır ne alacağımızı da çözemiyoruz.

CRT monitörlerin gözünü seveyim

Bu OLED monitörler ne kadar sorunluymuş. Bi monitör alamadık. Eskiden hiç böyle sorunlar yoktu alır kullanırdın şimdi yok ips panelde gri güzel değil yok oled de yanma var yok metin bozuk yok grayscale ıvır zıvır ne alacağımızı da çözemiyoruz.
Hocam bu arkadaşı ciddiye alma her Oulet monitör konusunun altına olumsuz yorum bırakıyor. Oled monitörler ilk çıktığı zaman Samsung G6 monitörümü aldım iki yıldır sorunsuz kullandım sadece biraz hassas aletler windowsgöre çubuğunu gizleme ekran koruyucu 3 dakikaya ayarlama 10 dakika sonra da kapama yaparsan sıkıntısız kullanıyorsun. Hatta bugün 32 inç OLED siparişi verdim aynı panel almayı düşünüyorsan tavsiye ederim oyun zevkini bambaşka bir seviyeye çıkartıyor

Geri