Yardım MSI B450 Gaming Plus Anakartta Bios Siyah Ekran Sorunu

Reaksiyon skoru
87
Herkese İyi aksamlar dilerim. MSI B450 GAMING PLUS Anakart ve Ryzen 5 5600x işlemcim var.
Pcyi baslattıgımda MSI logosu gelmeden direk Windows acılıyor. En güncel bios olmasına ragmen yine bios ekranı canı istediği zaman geliyor
Bazen Msi logosu geliyor bazen gelmiyor. Siyah ekran ardından direk Windows acılıyor.
Acılısta sürekli DEL e bastıgımda siyah ekran seklinde biosa giriyor .
Biostaki ozellikleri siyah ekranda görmeden degiştirebiliyorum.
Ancak MSİ LOGOSU DEL Tusuna bas ekranı kafasına gore bazen geliyor bazen gelmiyor.
Cmos reset yaptım bios pili değiştim farklı ramlar denedim.
Anakartımda Fast boot ozelligi yok. Windowstan hızlı başlat kapalı.
Sizce ne yapmam gerekiyor ?

Hdmi ile bir dene istersen. Ekran kartından kaynaklanıp kaynaklanmadığını görmüş oluruz. Hdmi ile gelirse büyük ihtimalle ekran kartı driverlarından olabilir.

Herkese İyi aksamlar dilerim. MSI B450 GAMING PLUS Anakart ve Ryzen 5 5600x işlemcim var.
Pcyi baslattıgımda MSI logosu gelmeden direk Windows acılıyor. En güncel bios olmasına ragmen yine bios ekranı canı istediği zaman geliyor
Bazen Msi logosu geliyor bazen gelmiyor. Siyah ekran ardından direk Windows acılıyor.
Acılısta sürekli DEL e bastıgımda siyah ekran seklinde biosa giriyor .
Biostaki ozellikleri siyah ekranda görmeden degiştirebiliyorum.
Ancak MSİ LOGOSU DEL Tusuna bas ekranı kafasına gore bazen geliyor bazen gelmiyor.
Cmos reset yaptım bios pili değiştim farklı ramlar denedim.
Anakartımda Fast boot ozelligi yok. Windowstan hızlı başlat kapalı.
Sizce ne yapmam gerekiyor ?

Msi logosu gelmeden direkt windows açması neden bi sorun olsun ki? Bazen görüp windows gelebilir bazen görmeden gelebilir. Boot hızı her daim her defasında hızlı ve tutarlı olmayabilir

Açılışta del tuşunu spamlayıp biosa girdiğinden eminseniz ama monitörde siyah ekran görüyorsanız;

Monitörü tekrar aç kapa yapın görüntü gelir büyük ihtimalle. Sanki yaşadığınız sorun siyah ekran ve monitör açıldığında gpunun monitöre görüntüyü verirken yaşadığı gecikmeyle ilgili gibi?

Hdmi ile bir dene istersen. Ekran kartından kaynaklanıp kaynaklanmadığını görmüş oluruz. Hdmi ile gelirse büyük ihtimalle ekran kartı driverlarından olabilir.
monitorümde sadece hdmi mevcut dp kullanmıyorum. Aynı monitör baska bir pcde denediğimde sorunsuz sekilde biosa her seferinde giriyor. benim pcde canı isteidğinde bios logosu ve bios sorunsuz geliyor. Monitorü ac kapa yaptıgımda da malesef bios ekran gorunutusu yok sadece siyah ekran mevcut . ara sıra kasaya bir şey çarptıgında ornek veriyorum pc calısırken süpürge carptıgında falan makine gidiyor . aç kapa yapınca bu sefer msi ekranı geliyor mesela bu da cok garip
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Msi logosu gelmeden direkt windows açması neden bi sorun olsun ki? Bazen görüp windows gelebilir bazen görmeden gelebilir. Boot hızı her daim her defasında hızlı ve tutarlı olmayabilir

Açılışta del tuşunu spamlayıp biosa girdiğinden eminseniz ama monitörde siyah ekran görüyorsanız;

Monitörü tekrar aç kapa yapın görüntü gelir büyük ihtimalle. Sanki yaşadığınız sorun siyah ekran ve monitör açıldığında gpunun monitöre görüntüyü verirken yaşadığı gecikmeyle ilgili gibi?
Biosa her şekilde ekranda goruntu olmasa dahi sorunsuz giriyorum ayarlarımı ezbere yapıp kaydedip cıkıyorum . Sorun yarın obur gun bilgisyarımı sattıgımda alacak kişiye bunu nasıl izah edicem yani ben kendim bir izahını bulamadım ne yapmam gerektiğini çözemiyorum.

monitorümde sadece hdmi mevcut dp kullanmıyorum. Aynı monitör baska bir pcde denediğimde sorunsuz sekilde biosa her seferinde giriyor. benim pcde canı isteidğinde bios logosu ve bios sorunsuz geliyor. Monitorü ac kapa yaptıgımda da malesef bios ekran gorunutusu yok sadece siyah ekran mevcut . ara sıra kasaya bir şey çarptıgında ornek veriyorum pc calısırken süpürge carptıgında falan makine gidiyor . aç kapa yapınca bu sefer msi ekranı geliyor mesela bu da cok garip
Bios unda erp açık mı acaba ? Usb lere normalde geliyor mu elektrik örneğin rgb aydınlatma açık kalıyor mu kapatınca ?

erp nin acık oldugunu sanmıyorum bu aksam jpat1 üzerinden cmos reset yapıp tüm ayarlar da sıfırlandı . Bilgisyarımı kapattıgımda güc tamamen kesiliyor rgb falan hiçbirsey acık kalmıyor

erp ayarıyla olmaz ise başka ne onerebilirsiniz

erp ayarıyla olmaz ise başka ne onerebilirsiniz
Benzer bir problemim olmuştu. Ekranı görmeden windows boot olduğu oluyordu fast boot ve hızlı başlatma kapalı olmasına rağmen erp açarak çözmüştüm. Kasanın kapanma olayını pek anlamlandıramadım ama benim monitörüm göz kırpıyordu koltuğu hareket ettirince veya yanımda biri yürüyünce bile. Kasamda ve monitörde statiklenme oluyordu prizim topraklı olmasına rağmen. Dp kablosunu ve akım korumalı prizimi değiştirerek çözdüm.

aslına kasa kapanmıyor. Bir anda görüntü gidiyor kasa calısmaya devam ediyor. görüntü alamadıgım için ben pcyi tuşundan kapa aç yapıyordum . o zaman msi logosu geliyordu mesela. Bu power managament bolumunden erp ready olayı varmı bir bakıcam bios ekranını gorebilirsem bir de onu deniyicem. o da olmazsa ne yapacagımı düşünüyorum

aslına kasa kapanmıyor. Bir anda görüntü gidiyor kasa calısmaya devam ediyor. görüntü alamadıgım için ben pcyi tuşundan kapa aç yapıyordum . o zaman msi logosu geliyordu mesela. Bu power managament bolumunden erp ready olayı varmı bir bakıcam bios ekranını gorebilirsem bir de onu deniyicem. o da olmazsa ne yapacagımı düşünüyorum
Dp ile varsa başka hdmi kablosuylada deneyebilirsin olmazsa. Dediğim gibi ben kabloyu değiştirerek çözmüştüm statiklenmeyi.

aynı kablo aynı monitor ile baska pcde sorunsuz biosa giriyorum ama bu pcde olay statiklenme den mi input lag gibi bir şey mi bilemiyorum

Bilgisayarimi ilk topladigimda eski bir monitorum vardi o monitorun cozunurlugunden oturu mudur baska biseyden midir bilemem ama o monitorle dediginiz sorunun aynisini yasiyordum ve yine MSI anakartti. Yeni monitor aldigim vakit duzelmisti

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,803
Üyeler
199,224
Son üye
ömerrshgc

Geri