RevDeisDou
80+ Titanium
- En İyi Cevap
- 18
- Reaksiyon skoru
- 50,231
60 boşta sıcaklıgına yakın zatenHikayesi oyunlarda 60 larda fps lerde 65 75 arası geziyor
60 boşta sıcaklıgına yakın zatenHikayesi oyunlarda 60 larda fps lerde 65 75 arası geziyor
Ortalık biraz 56 olmuş. Belirtilen 65w tdp 3.7 GHz için ortalama bir w değeridir. Fakat sen şuan boost frekans açık test yapıyorsun, boostu açtığında işlemci verebileceği en yüksek gücü verirken bunu karşılayacak kadar watt tüketir bazen de fazla fazla alır her hangi bir problem yaşamamak için. Boost frekansta 65w tdp anlamını artık yitirmiş oluyor. Soğutmak istiyorsan yapacağın çok basit curve optimizer - deger veriyorsun (-10dan başla, -15 ver sorun olmuyorsa -20 ye çek). Watt kullanımlarında da sıcaklığında da baya bir düşüş oluyor boost frekansından da birsey kaybetmiyorsun daha serin çalıştığı için frekansta kısmıyor.pbo açık değil normal modda işlemci
oc de yapmadım
kule tipi fan var
bu watt değeri nedir
b650m r anakart
Bence normal değil ya bende bu değerlerin çok daha altında masaüstümde. Normal değilden kastım yanıyor acil önlem alman lazım değil ama bir macun bakımı iyi gider belkide sıvı soğutucun biraz zayıftır.occt testinde normal bu sıcaklıklar. günlük kullanımda bu kadar ısınmaz sorun yok.
bence pbo da yap bu arada eksisi yok avantajı var hem de çok kolaypbo açık değil normal modda işlemci
oc de yapmadım
kule tipi fan var
bu watt değeri nedir
b650m r anakart
Ama aslında ram için normal değerler bunlar sen eğer expo(xmp) ayarı açtıysan zaten bu değerler işlemcinin varsayılan ayarlarının dışına çıkar ki.Varsayılan ayarda tam yüke girdiğinde 88-89W çeker o işlemci kimsenin kimseyi kandırdığı yok ya farkında olmadan ayarları değiştirmişsiniz ya da anakartın varsayılan ayarları bu şekilde ayarlanmış. Benim anakartım da varsayılanda 3200 MHz bellek kullansam da FCLK'yi 1800 MHz'ye ayarlayıp 1.20 SOC voltajı veriyordu. Halbuki işlemcinin varsayılanı bu değil.
Site, sistemini yükseltmeye teşvik edecek şekilde programlanmış hocambendede 5700x var hangi stres testini yaparsam yapayım 78 dereceyi geçmiyor 20 dk felan ama İncehesap gaming gecesi sitesine giriyorum işlemci anında 75 dereceleri görüyor anlamış değilim bir cok şey denedim ama degişen bişey olmadı bende sogutamıyorum sadece o sitede yapıyor bunu
Jedec'te de 1800 MHz anakart böyle ayarlıyor.Ama aslında ram için normal değerler bunlar sen eğer expo(xmp) ayarı açtıysan zaten bu değerler işlemcinin varsayılan ayarlarının dışına çıkar ki.
Sıcaklıklar sorun değil gibi izmirdeyim bende cok sıcak. Ryzen işlemciler de anlık peak sıcaklık sürekli artıp düşebilir. Klavye fareden elimi çeksem benim 7800x3d 50 lere geliyo google' a tıklayınca 60boşta 40 larda gezmesi lazım pc nin
ben izmirdeyim hava sıcak o yüzden 45 50 arası boşta
Hwinfo ile denermisin? Verileri okumayi. Sahsen ben maks 86w gordum. Buyum ihtimal yazilim yanlis veri okuyor.pbo açık değil normal modda işlemci
oc de yapmadım
kule tipi fan var
bu watt değeri nedir
b650m r anakart