Fiyat yeterince iyiyse her parça alınabilir. Oynanacak oyunlara göre seçim yapabilirsiniz. İlla Nvidia almanıza da gerek yok. Ayrıca şahsi tavsiyem öncelikli olarak biraz daha oynayacağınız oyunları orta-yüksek arası ayarlarda oynatmaya yetecek kadarlık bir sistem almanız olabilir. Heves kaçma gibi bir durumda çok para harcadım diye üzülmezsiniz.
Ayrı paragraf olarak anakartınız r5 5600 desteklemesi için güncel bios yüklenmiş olması gerekir. R5 5600 2. El fiyatı ortalama 4.5k. Soğutma için de 500-1000tl arası kule tipi bakır borulu 120mm herhangi bir soğutucu çok rahat iş görür. Ekran kartı olarak 2. Elden temiz rx6700xt olabilir 12gb vram olması güzel bir avantaj. Ramleri de 2. Elden pazarlıkla almanızı tavsiye ederim, kendim yakın zamanda piyasası 3k olan 2x8 ddr4 rami 2300 tl ye aldım. Acele etmeden araştırma yaparak bu fiyatlara düşürülebilir. Al satçılar pazarlık yapmaz son kullanıcıdan almanız lazım.
Son olarak sizin yerinizde olsam toplayacağım sistem yüksek ihtimalle şöyle olurdu:
R5 3600(5600 e cs valo için o kadar da gerek yok, zaten alacağınız monitör en baba 240hz olur onu da 3600 karşılar)
2x8 3000-3200mhz cl16-18 Ram
İhtiyaca göre boyutlu SSD
Kaliteli bir psu 550-650w iş görür
Mesh kasa
Maksimum rx6700xt/3070 ayarında ekran kartı ki ona bile gerek yok. Bu şekilde topladığınız sistem zaten oynamam dediğiniz gow, cp2077 gibi oyunları çok rahat oynatacak bir sistem oluyor. Ekran kartı tarafında tasarruf etmek isterseniz bayağı eskidiler ama rx580 lere bile bakabilirsiniz. Şu sıralar 8gb vramli olanlar 2750 bandında. Korozyon pas olmayan temiz kartlar tercih edilebilir. Rx580 yaşına göre hala güçlü bir kart, gow cp2077 falan düşük/orta ayarlarda oynatabilir ancak alırsanız yeni çıkmış optimizesi zayıf(2025+) oyunları ya lowda oynatır ya da hiç oynatmaz aklınızda bulunsun.
Edit: Sanırım elinizde halihazırda bir sistem mevcut. Ekran kartınız fps, e spor oyunları için fazlasıyla yeterli. İşlemci 2600 den 3600 e yükseltilebilir. 8 gb ram de 16 ya yükseltilse başka bir şeye ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum. Bir de termal bakımını yaptırıp temiz Windows kurulumu yaparsanız sistem bayağı rahatlayacaktır.