Yardım Sıvı Soğutma mı? Noctua Kule Tipi mi?

kare

80+
Reaksiyon skoru
124
NOCTUA NH-D15 Intel LGA1851, LGA1700, LGA1200, LGA1156, LGA1155, LGA1151, LGA1150 and AMD AM5, AM4 İşlemci soğutucusu

İle sıvı soğutmalar arasında kaldım ne yapayım? alan kullanan var mı

Noctua > diğerleri deriz :kizginpeepo: :widepeepo:

Ben bir soğutucuya 5K üstü vermem şahsen performans olarak phantom sprit ile nh-d15 çok yakın hatta p.h biraz daha önde diye hatirliyorum.

İşlemci gücüne bağlı olarak PS-120 ya da 360mm sıvı soğutma al. D15'e falan para verilmez.

NOCTUA NH-D15 Intel LGA1851, LGA1700, LGA1200, LGA1156, LGA1155, LGA1151, LGA1150 and AMD AM5, AM4 İşlemci soğutucusu

Noctus baya iyi ve şimdi biraz da rahat erişemeyince bana daha da premium geliyor. Tabi alabileceğin yerler aslında erişebilirsin ama aradığın model 10k ve daha fazla oluyor, vazgeçiyorsun. Yani aio daha şık duruyor diye düşünmeyen biri bile olsan 10k ya kadar aiolara baksan birini beğenirsin diye düşünüyorum, en kötü ekrana fln tav olursun. Ne zaman 3-4k ya satılır, o zaman alınır derim. (Piysaya yeni bir satocı girip, güzel fiyattan satıyorsa haberim yok.)

Hocam bunu alın geçin derim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sıvı soğutucu kadar iyi 12 bakır boruya sahip ve 70 cfm hava akışına sahip
12 değildir o 6'dır hocam bakır boruyu işlemciye vardığında kesmiyorlar :kekw:

Bütçeye göre değişir. İkisini de hangi fiyata almayı planlıyorsunuz? Ona göre tavsiye versin forumdakiler.

12 değildir o 6'dır hocam bakır boruyu işlemciye vardığında kesmiyorlar :kekw:

Bütçeye göre değişir. İkisini de hangi fiyata almayı planlıyorsunuz? Ona göre tavsiye versin forumdakiler.
Her neyse hocam sıvı veya hava soğutmaya 2.5K'dan daha fazla verilmemesi kanaatindeyim

Her neyse hocam sıvı veya hava soğutmaya 2.5K'dan daha fazla verilmemesi kanaatindeyim
2.5K adamın elinde r9 9950x3d ve ya İntel 270k Plus varsa o dediğin fiyat aralalığında o işlemcileri soğutabilecek bir sıvı soğutucu yok hatta dediğim o işlemcilerin altında olan bazı işlemci modellerini bile soğutmaz herhalde siz 5 sene öncesindeki fiyatlardan konuşuyorsunuz .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben bir soğutucuya 5K üstü vermem şahsen performans olarak phantom sprit ile nh-d15 çok yakın hatta p.h biraz daha önde diye hatirliyorum.
Noctua daha iyi performans veriyor daha kaliteli ve daha sessiz ama çok daha fazla pahalı evet burada da adamın bütçesi izin veriyorsa bir şey diyemeyiz. Bana kalırsa kule tipi almam mesela ama bu bir tercih. Dün bir video izledim kanal ismi vermeyeceğim R7 9859X3D yi serin tutabiliyordu.

2.5K adamın elinde r9 9950x3d ve ya İntel 270k Plus varsa o dediğin fiyat aralalığında o işlemcileri soğutabilecek bir sıvı soğutucu yok hatta dediğim o işlemcilerin altında olan bazı işlemci modellerini bile soğutmaz herhalde siz 5 sene öncesindeki fiyatlardan konuşuyorsunuz .
Hocam 2K ya benim gönderdiğim var işte ya 70 cfm hava akışına sahip

5K versen de çok bir şey değişmeyecek 77 cfm gibi bir hava akışına sahip olacaksın

Hocam 2K ya benim gönderdiğim var işte ya 70 cfm hava akışına sahip

5K versen de çok bir şey değişmeyecek 77 cfm gibi bir hava akışına sahip olacaksın
Sadece hava akışı mı önemli ısının borular üzerinde ızgaralara yayılması da önemli ya kullanılan malzemenin iletkenliği de önemli. Ayrıyetten sıvı soğutucular da çok daha farklı etkenler var inanın ki buradaki en az etkili olan şey fan.

hava soğutma vs sıvı soğutma olayını çok araştırdım, vardığım sonuç phantom spirit 120 veya 120 se'den daha pahalıya alınan her hava soğutma para israfı. yani 2500 hatta 2000'den fazla verilmez hava soğutmaya. hele de 2900tl'ye ocypus l36 v2 sıvı soğutma varken. çoğu işlemciyi soğutabilecek güçte. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 270k plus soğutamaz falan yalan kısacası. 2900'e beğenmedin diyelim az daha eklersin enermax liqmaxflo 360 / 360 sr alırsın veya montech falan da var. noctua bile sıvı soğutma işine girdi, hava soğutmanın %100 performansına gelmişti zaten.

Geri