Çözüldü✓ Ddr5 Ram Seçimi: Lexar Thor Mu, Patriot Viper Venom Mu?

cl36 cl30 %5 fark olmaz 3K cebinde dursun git cl36'lık olanı al geç

• Beğen
Reaksiyonlar: Ryaa

Lexar Thor 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL36 RAM Şu anda 9.999Tl VE Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 Şu anda 11.539Tl İkisi arasında kaldım 2 adet alacağım ve ilerde pişman olur muyum bilemiyorum lütfen acil tavsiye verir misiniz? İşlemci: Ryzen 7 7800x3d + 5070 ile

yani böyle bir durumda diğer arkadaşında dediği gibi cl 30 oldugu için sistem bir anda uçma noktasına gelmeyecek cebinide düşünerek 36 olanı alıp 3 lira cebine para bırakabilirsin her türlüsünde işini görür aradaki 6 cl sana dünyaları kaybettirmez fakat 3bin tl bir ihtiyacını giderebilir

Maliyeti düşürmek için Samsung demişte benim bildiğim Samsung çoğundan daha iyi, o nasıl oluyor? :D
Hocam her şey tamam bi ram kaldı piyasanın anasını bellediler dımdızlak kaldım ortada şimdide böyle bir durum var ikilemler arasında boğuluyorum. Benim gönlümde patriot viper ama 3k da az değil...

Hocam her şey tamam bi ram kaldı piyasanın anasını bellediler dımdızlak kaldım ortada şimdide böyle bir durum var ikilemler arasında boğuluyorum. Benim gönlümde patriot viper ama 3k da az değil...
ben olsam 2.elden 14 15K'ya 32 ram falan alırdım eğer cl30da kaldıysan

en azından 16 ile 32 arasındaki devasa farkı falan görürsün

ben olsam 2.elden 14 15K'ya 32 ram falan alırdım eğer cl30da kaldıysan

en azından 16 ile 32 arasındaki devasa farkı falan görürsün
2. elden hep uzak durdum hocam 3 5 kuruş derken hepten olmayayım diye.

• Beğen
Reaksiyonlar: Ryaa
2. elden hep uzak durdum hocam 3 5 kuruş derken hepten olmayayım diye.
Valla ram ile işlemci pc parçalarında alabileceğin en bozulmayan parçalar ve 2.elleri alınması genelde önerilen parçalar

özellikle ram krizini düşününce bence 2.ele bi şans ver yakın çevrede elden alabileceğin ürünlere bi göz gezdir

cl30 ile 36 arasındaysan illa cl36 al kalan 3K cebinde kalsın derim ama 13K veriyorken 2-3 daha koyup x2 boyut alırsan sistem çok çok daha rahat olur cl20 ram alsan gene o ferahlığı yaşayamazsın

Valla ram ile işlemci pc parçalarında alabileceğin en bozulmayan parçalar ve 2.elleri alınması genelde önerilen parçalar

özellikle ram krizini düşününce bence 2.ele bi şans ver yakın çevrede elden alabileceğin ürünlere bi göz gezdir

cl30 ile 36 arasındaysan illa cl36 al kalan 3K cebinde kalsın derim ama 13K veriyorken 2-3 daha koyup x2 boyut alırsan sistem çok çok daha rahat olur cl20 ram alsan gene o ferahlığı yaşayamazsın
Hocam valla zaten uzun vade kullanacağım için patriot vipera yöneldim son karar olarak. Han ilerde keşke dmemek ve bir tık daha iyi olduğu için. Herekse teşekkür ederim değerli fikirleriniz için. Lakin ufacık son sorum olacaktı İdefix(Gamers Arena) güvenli midir sorun yaşar mıyım hem platform hem satıcı olarak? Ben her şeyimi amöazondan sipariş ediyordum lakin bu buradan olacak ne dersiniz?

single kit almayı önermiyorum. geçtiğimiz ay sistem toplarken patriot venom cl30 aldım 2 tane. ne yaparsam yapayım expolayamadım. 4200 mhzde sorun yok, ikisini de kullanıyorum. fakat 6000 mhzye çıkartamadım. araştırmalarım sonucu single kit ramler haliyle üretim aşamasında beraber test edilmedikleri için expo sorunları doğabileceğini öğrendim. iade edip yerine corsair vengance cl36 ama 2x16gb aldım. 1 gece ve sayısız denemeyle başaramadığım expoyu 3 dakikada hallettim ve bir arkadaşın yorumunda bahsettiği gibi, cl30 ve 36 arasında 7800x3d işlemciyle çok bi fark yok. anlamak pek mümkün değil yani. o yüzden ben 2x16gb almanızı şiddetle öneririm.

Hocam valla zaten uzun vade kullanacağım için patriot vipera yöneldim son karar olarak. Han ilerde keşke dmemek ve bir tık daha iyi olduğu için. Herekse teşekkür ederim değerli fikirleriniz için. Lakin ufacık son sorum olacaktı İdefix(Gamers Arena) güvenli midir sorun yaşar mıyım hem platform hem satıcı olarak? Ben her şeyimi amöazondan sipariş ediyordum lakin bu buradan olacak ne dersiniz?
Satıcıyı bilmiyorum fakat idefixten alacaksan. Türk Telekom her ay 300tl kupon veriyor onuda kullanıp bir tık daha uyguna getirirsin.

Lexar Thor 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL36 RAM Şu anda 9.999Tl VE Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 Şu anda 11.539Tl İkisi arasında kaldım 2 adet alacağım ve ilerde pişman olur muyum bilemiyorum lütfen acil tavsiye verir misiniz? İşlemci: Ryzen 7 7800x3d + 5070 ile

lexar thor v1 olanın heatsink çok iyi kalındı. bu sanırım v2 olan patriot venomlara göre heatsink daha iyi. lexar alabilirsin.

Allahına kurban hocamm :)
1000070654.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,121
Üyeler
199,094
Son üye
ttgg.

Geri