Orvely
80+
- Reaksiyon skoru
- 4
Bu rami gördüm bende bence fiyatı güzel değerleride iyi cl30 ile 36 arasında birkaç fps oynar yinede YouTubeden bakabilirsin. Ama şahsen ben olsam alırdım şu lexarı görüntüsü falanda sade hoş.Lexar Thor 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL36 RAM Şu anda 9.999Tl VE Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 Şu anda 11.539Tl İkisi arasında kaldım 2 adet alacağım ve ilerde pişman olur muyum bilemiyorum lütfen acil tavsiye verir misiniz? İşlemci: Ryzen 7 7800x3d + 5070 ile
Bende aşırı arada kaldım kafayı yemek üzereyim. İlerde pişman olurum die tedirginim arada 3k var az değil napcam bilmiyorum lexarın stoğu bitmek üzereİkisinin de üzeceğini sanmıyorum ama CL30 olanı alabilirsen daha iyi olur
x3d işlemcilerde cl değerinin yüksek olmasının çok önemi yok diye söyleniyorduBende aşırı arada kaldım kafayı yemek üzereyim. İlerde pişman olurum die tedirginim arada 3k var az değil napcam bilmiyorum lexarın stoğu bitmek üzere![]()
daha 30 küsür stok var bitmez hemen ama 3k da dediğin gibi az değil başka birşeye yatırım yaparsın kasadaBende aşırı arada kaldım kafayı yemek üzereyim. İlerde pişman olurum die tedirginim arada 3k var az değil napcam bilmiyorum lexarın stoğu bitmek üzere![]()
CL36 da yüksek bile sayılmaz bencedaha 30 küsür stok var bitmez hemen ama 3k da dediğin gibi az değil başka birşeye yatırım yaparsın kasada
aynen öyle cl38 ve sonrası alınmaz.CL36 da yüksek bile sayılmaz bence
Aynen alsın geçsin hiç sıkıntı olmaz. İşlemcisi de X3D zaten.aynen öyle cl38 ve sonrası alınmaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Konuyu açan arkadaşın yerinde olsam ben şu lexarı çekerdim
Aynen alsın geçsin hiç sıkıntı olmaz. İşlemcisi de X3D zaten.
venom daha iyiLexar Thor 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL36 RAM Şu anda 9.999Tl VE Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 Şu anda 11.539Tl İkisi arasında kaldım 2 adet alacağım ve ilerde pişman olur muyum bilemiyorum lütfen acil tavsiye verir misiniz? İşlemci: Ryzen 7 7800x3d + 5070 ile
Maliyeti düşürmek için Samsung demişte benim bildiğim Samsung çoğundan daha iyi, o nasıl oluyor?
- Patriot Viper Venom: Daha kalın, sağlam ve tok bir alüminyum soğutucu bloğa sahiptir. Eline aldığında kaliteli hissettirir ve yüksek yük altında ısıyı çok daha başarılı bir şekilde dağıtır.
- Lexar Thor: Daha ince, hafif ve standart tipte bir alüminyum soğutucu ile gelir. Gösterişten uzaktır, soğutma görevini yerine getirir ancak üst düzey veya premium bir yapı sunmaz.
- Patriot Viper Venom (CL30): Donanım dünyasında şu an en çok aranan ve en kaliteli kabul edilen SK Hynix çipleriyle üretilir. Bu çipler voltaj dalgalanmalarına karşı çok daha dayanıklıdır, zorlu şartlarda daha stabil çalışır ve uzun vadede hata (mavi ekran vb.) verme ihtimalleri çok düşüktür.
- Lexar Thor (CL36): Maliyeti düşürmek amacıyla genellikle Samsung, Micron veya bir tık daha alt seviye yongalarla üretilir. Günlük kullanım ve oyunlar için işini yapar, ancak Patriot'ın içindeki o "birinci sınıf" donanım kalitesine sahip değildir.
Gemini kafamı iyice allak bullak etti))