Fiber Altyapı Geldi, 1000 Megabit Destekliyor Mu?

TRG-Onur

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,204
Herkese selamlar. 1 ay önce binamıza Türk Telekom tarafından fiber kablolar gelmişti, daire kapılarına kadar kablolar da çekilmişti. Bugün binaya girerken fiber kutusunun da takıldığını fark ettim. Henüz altyapı sorgulamasında gözükmüyor.

Sorum şu, bu fiber 1000 megabit destekler mi ve ne kadar sürede aktif olur? Biz başvuru yaptığımız zaman mı aktif olur? Cevaplar için teşekkürler şimdiden.

1000064502.webp

İki tip fiber var birinde optik kablo ile daireye taşınıyor diğerinde ise ethernet ile. Ethernet ile sağlanan 100 megabit optik kablo ile olanlar ise 1000 megabit destekler. Sizinki de gördüğüm kadarıyla ethernet değil 1000i destekler sistemde güncelleme bekliyordur. Arayıp durumdan bahsederseniz belki hızlandırırlar süreci

türk telekom’u arayıp paket alıcam dersen bilgi verirler kral büyük ihtimalle 1000 destekliyor

bize de dairenin önüne kablolar geldi ama modem ihalesi falan filan demişler 2 ay sürer aktif olması demişler. kendim modem alıp bağlatamaz mıyım bunların modem gelene kadar?

Herkese selamlar. 1 ay önce binamıza Türk Telekom tarafından fiber kablolar gelmişti, daire kapılarına kadar kablolar da çekilmişti. Bugün binaya girerken fiber kutusunun da takıldığını fark ettim. Henüz altyapı sorgulamasında gözükmüyor.

Sorum şu, bu fiber 1000 megabit destekler mi ve ne kadar sürede aktif olur? Biz başvuru yaptığımız zaman mı aktif olur? Cevaplar için teşekkürler şimdiden.

Alıntıyı görüntüle
aynı sistemi 5 yıldır kullanıyoruz. Gayet memnunuz. 1000 mbit hız 1050 tl ödüyoruz. ortalama hız 900-950 mbit. bir an önce geçiş yapmanız sizin faydanıza olacaktır. altyapıya uygun modemi zaten telekom kuracaktır. evinizde kablosuz sinyal çoğaltıcı veya kablolu sinyal genişleticiler kullanacaksanız gigabit portu olan cihazları tercih ediniz.

türk telekom’u arayıp paket alıcam dersen bilgi verirler kral büyük ihtimalle 1000 destekliyor
Vermiyorlar altyapı yok aktif olunca görürüz diyorlar denendi :)

Evlere geldilerdi bizde aktif olmadan önce, tek tek kapıları çalıp eve fiber çektik bağlatmak ister misiniz dediler o zaman onlardan bilgi alıp bağlatmıştım ilk defa.

1000 destekliyordur hocam bizim buraya bile fiber 3-4 yıl önce geldi ve 1000Mbps destekliyordu yıl olmuş 2026 yani yeni döşenenlerin hepsi 1000 destekliyor artık ama fiyatlar ve performans tartışılır

hangi mahalledesiniz bende yildirimdayim bizim burda henuz yok heralde
çelebi mehmet mh. çınarönü idi ayrıldı çelebi mehmet oldu. ben de şaşırdım gelmesine beklemiyordum. hatta türk telekomunki de bundan yaklaşık 3-5 ay önce geldi. arka arkaya oldu biraz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,608
Üyeler
199,192
Son üye
megjegyezni

Geri