NZXT Kraken Elite 240 2024 (V2) ARGB - 4.249 TL

flyingatm

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
535
Şimdi neden fiyatın iyi olduğunu açıklayayım.

1) Geçen günlerde paylaştığım bunun 280MM haliydi ancak 2023 yani V1 sürümü idi. Pompası 1 nesil daha eski, LCD ekranı ona göre daha küçüktü. Bağlantı kabloları pompa içerisinde geçiyordu. Ek olarak ekran parlaklık ve yenileme hızları çok farklı.
2) Bunun ARGB olmayan hali Itopya'da geçen ay 3.750'ye satıldığında kapış kapış gitti. ARGB'li haline fazladan 500 lira vermenin F/P'ı bozacağını sanmıyorum.

Bunu kimler almalı?

1) Estetik isteyenler ve işlemcisine 240MM yetenler. Dünyada henüz OLED olup kavisli olan 10K+ modeller harici bu ekran kalitesinde bir AIO yok. Ayrıca Power kablosu AIO borularının içinden geçiyor. Anakartta bir kablo kalabalığı yapmıyor ekstra olarak.
2) Çükgame, powerçük, çükbooster tarzı markaların 360MM'ı ile aynı ya da daha iyi performansı daha ufak boyutlarla elde etmek isteyenler.

Yazacaklara ön açıklama:

EVET, DAHA UCUZA 360'LAR VAR. EVET DAHA UCUZA DAHA İYİ SOĞUTMA VAR. BU KASASININ BOYUTU 240'A YETENLERE, FAZLASINA YETSE DE ESTETİK İSTEYENLER İÇİN BİR ÜRÜN.

İnceleme:

1784029305265.webp

Son düzenleme:

1) Geçen günlerde paylaştığım bunun 280MM haliydi ancak 2023 yani V1 sürümü idi. Pompası 1 nesil daha eski, LCD ekranı ona göre daha küçüktü.
2) Bunun ARGB olmayan hali Itopya'da geçen ay 3.750'ye satıldığında kapış kapış gitti. ARGB'li haline fazladan 500 lira vermenin F/P'ı bozacağını sanmıyorum.

Bunu kimler almalı?

1) Estetik isteyenler ve işlemcisine 240MM yetenler. Dünyada henüz OLED olup kavisli olan 10K+ modeller harici bu ekran kalitesinde bir AIO yok. Ayrıca Power kablosu AIO borularının içinden geçiyor. Anakartta bir kablo kalabalığı yapmıyor ekstra olarak.
2) Çükgame, powerçük tarzı markaların 360MM'ı ile aynı ya da daha iyi performansı daha ufak boyutlarla elde etmek isteyenler.

Yazacaklara ön açıklama:

EVET, DAHA UCUZA 360'LAR VAR. EVET DAHA UCUZA DAHA İYİ SOĞUTMA VAR. BU KASASININ BOYUTU 240'A YETENLERE, FAZLASINA YETSE DE ESTETİK İSTEYENLER İÇİN BİR ÜRÜN.

Alıntıyı görüntüle
Paraniz varsa bunu alin 280 yerine , 280 yuzunden kasayi degistirdim durduk yere🤣

Bu paraya bunu alacağıma gider Xiaomi Ultra Master Pro Mega 360 alırım daha iyi :hoba:

1) Geçen günlerde paylaştığım bunun 280MM haliydi ancak 2023 yani V1 sürümü idi. Pompası 1 nesil daha eski, LCD ekranı ona göre daha küçüktü.

Bunu kimler almalı?

2) Çükgame, powerçük tarzı markaların 360MM'ı ile aynı ya da daha iyi performansı daha ufak boyutlarla elde etmek isteyenler.

Yazacaklara ön açıklama:

Alıntıyı görüntüle
bence bu fiyatlara 240 mm sıvı soğutucu almak çok saçma az daha ekleyin geçenlerde arctic liquid freezer III pro 360mm alın daha iyi arada düşüyor bence o daha mantıklı olur. notu okudum bazı arkadaşlar atlıyabiliyor ondan dolayı böyle söyledim

bence bu fiyatlara 240 mm sıvı soğutucu almak çok saçma az daha ekleyin geçenlerde arctic liquid freezer III pro 360mm alın daha iyi arada düşüyor bence o daha mantıklı olur.
Büyük harflerle yazdım bununla ilgili halbu ki konuda

Ya kasanın içindeki fanları 3 tane argb fan ile değişmek istiyordum, kontrolcü yok ve anakartta ARGB girişi de yok. işlemci soğutucu da almam lazım. Bunlar yerine bunu alıp kasanın önüne taksam da tüm sorunları tek seferde çözsem nasıl olur saçma mı :D İşlemci 5600 bu arada soğutucuya ayıp olur mu :D

240mm sıvı soğutmalar, kasası max 240mm destekleyip kasa değiştirmek istemeyenler, mini itx, kompakt matx kullananlar için bence. Böyle değerlendirilmeli. Intel tarafını bilmiyorum, ancak amdyi soğutmaz diyenlere de pek kulak asmayın. 9800X3D ile Ryujin III 240 kullanıyorum. PC’nin olduğu odada klima yok, yazın 30• altına düşmüyor oda sıcaklığı. Aorus X II 240 da kullandım, o da gayet iyiydi. Çin işi, abidik gubidik bir sıvı soğutma kullanmadığınız sürece, her türlü soğutur. Bu dediğim oyun amaçlı kullanılan kompakt sistemler için.

Donkey eşşek cükü de var🤣
Ahahahha, james'in eşeği diye eklemek lazım
Ya kasanın içindeki fanları 3 tane argb fan ile değişmek istiyordum, kontrolcü yok ve anakartta ARGB girişi de yok. işlemci soğutucu da almam lazım. Bunlar yerine bunu alıp kasanın önüne taksam da tüm sorunları tek seferde çözsem nasıl olur saçma mı :D İşlemci 5600 bu arada soğutucuya ayıp olur mu :D
Yoo olmaz. Başka upgrade edilecek öğeniz yoksa olabilir. Kasa önüne montaj benim estetik olarak pek hoşuma gitmiyor.
240mm sıvı soğutmalar, kasası max 240mm destekleyip kasa değiştirmek istemeyenler, mini itx, kompakt matx kullananlar için bence. Böyle değerlendirilmeli. Intel tarafını bilmiyorum, ancak amdyi soğutmaz diyenlere de pek kulak asmayın. 9800X3D ile Ryujin III 240 kullanıyorum. PC’nin olduğu odada klima yok, yazın 30• altına düşmüyor oda sıcaklığı. Aorus X II 240 da kullandım, o da gayet iyiydi. Çin işi, abidik gubidik bir sıvı soğutma kullanmadığınız sürece, her türlü soğutur. Bu dediğim oyun amaçlı kullanılan kompakt sistemler için.
AMD'yi kesin olarak soğutur, hem de hepsini. En baba AMD işlemci şu an iGPU TDP'sini çıkarınca 100-110W çekiyor çekmiyor. Bu AIO 110W'ı sabah kahvaltısında yer.

Intel için ise dikkat edin. Aynı AIO'yu 265K işlemci ile kullanıyorum. Bu işlemci 250W TDP bir işlemci. Bu watt değerine elbette sadece çok yoğun render'da ya da OCCT'de çıkabiliyor. Bunun dışında en ağır oyunda bile en fazla 80 90W çekiyor çekmiyor ve oyunlarda en fazla 50-55 derecede geziyor. Ama bu AIO bana OCCT'de yetmiyor mesela. İşlemcim 100'e bile vuruyor ki bu sebeple BIOS'dan TDP'yi 230W'a sabitledim, bu halde 93 üstü görmüyorum.

Intel'i full yükte soğutmak zor.

Geri