Laptop Takası Mantıklı mı?

batuyed

80+
Reaksiyon skoru
52
Merhaba. masaüstü bilgisayarımdan sıkıldım, bu nedenle laptop'a geçmeyi düşünüyorum. Özelliklerini belirttiğim laptopla takas teklifi aldım. Takas şöyle olacak:
Ben: Sadece kasamı vereceğim.
karşı taraf: Hp victus 15 Laptop, Laptop soğutucu stand

Mevcut Masaüstü Sistemim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
  • Soğutucu: Çift fanlı kule tipi soğutucu
  • Ekran Kartı: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB
  • Bellek: 16GB DDR4 RAM
  • Depolama: 480GB SATA SSD (Yaklaşık 4 yıllık, performansı düşmeye başladı)
  • (Not: Mevcut monitör, klavye ve fare setupım aynen kalacak, laptopu masada monitöre bağlayarak kullanacağım, masada sıkılırsam ev içinde yer değiştireceğim.)
Takas Etmeyi Düşündüğüm Laptop (HP Victus 15):
  • İşlemci: Intel Core i5-13500H 45W
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3050 6GB 75W
  • Bellek: 24GB DDR4 RAM
  • Depolama: 512GB PCIe Gen 4 M.2 NVMe SSD

En son çıkan ağır AA grafik canavarı oyunları oynamıyorum. Genelde Valorant, BeamNG.drive ve cs2 gibi daha çok işlemci gücü, RAM kapasitesi ve disk hızına yüklenen oyunlar oynuyorum. Grafik ayarlarını en sona köklemek gibi bir takıntım yok, optimize edip akıcı oynamak bana yetiyor.
    sizce bu takası yapmak mantıklı olur mu, ileride pişman olur muyum?

Merhaba. masaüstü bilgisayarımdan sıkıldım, bu nedenle laptop'a geçmeyi düşünüyorum. Özelliklerini belirttiğim laptopla takas teklifi aldım. Takas şöyle olacak:

• (Not: Mevcut monitör, klavye ve fare setupım aynen kalacak, laptopu masada monitöre bağlayarak kullanacağım, masada sıkılırsam ev içinde yer değiştireceğim.)

En son çıkan ağır AA grafik canavarı oyunları oynamıyorum. Genelde Valorant, BeamNG.drive ve cs2 gibi daha çok işlemci gücü, RAM kapasitesi ve disk hızına yüklenen oyunlar oynuyorum. Grafik ayarlarını en sona köklemek gibi bir takıntım yok, optimize edip akıcı oynamak bana yetiyor.
Hiç özelliklere ve fiyata bakmadım, bence Victus alınmaz.

İşlemci odaklı oyunlar hepsi. Laptoplarda en çok işlemci ısınıyor, kendini kısıp fps dalgalanması yaşabilirsiniz. Ekran kötü olcak ama alışırsınız. Hp lerin bazılarında hall sensör sorunu var ona dikkat edin. Onu dışında aktif takılıyorsanız senede 1 kere en geç temizlemeniz lazım. Bu işlemci aşırı ısınıyor. Bakımları öne çekilmesi lazım. Batarya falan temiz olması vs gerekiyor. EN önemlisi kronik sorunu var mı ona bakın. Geçilebilir işlemci ısısını kontrol edebilirseniz

İşlemci odaklı oyunlar hepsi. Laptoplarda en çok işlemci ısınıyor, kendini kısıp fps dalgalanması yaşabilirsiniz. Ekran kötü olcak ama alışırsınız. Hp lerin bazılarında hall sensör sorunu var ona dikkat edin. Onu dışında aktif takılıyorsanız senede 1 kere en geç temizlemeniz lazım. Bu işlemci aşırı ısınıyor. Bakımları öne çekilmesi lazım. Batarya falan temiz olması vs gerekiyor. EN önemlisi kronik sorunu var mı ona bakın. Geçilebilir işlemci ısısını kontrol edebilirseniz
işlemci occt cpu testinde en fazla 97 derece gördü. soğutucusuz. batarya sağlığı %70. 3 senelik laptop. monitörüm var ayrıca evde ips %99 srgb
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

97 derecede 3060 mhz ye kadar düştü testte

işlemci occt cpu testinde en fazla 97 derece gördü. soğutucusuz. batarya sağlığı %70. 3 senelik laptop. monitörüm var ayrıca evde ips %99 srgb
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

97 derecede 3060 mhz ye kadar düştü testte
97 görmesi çok problem değil. Yük altında 70 80 derecelerdeyse sorun yok. Anlık 90 olabilir. Ama yükte 90 larda geziyorsa sorun. Onun dışında en önemlisi kronik sorunu var mı o modelin hall sensör sorunu oluyor hplerde

sanırım bu modelin yokmuş kronik sorunıu. frekans düşürmesi de tüm çekirdekleri kullandığı için 1ghz e kadar normalmiş benim durumumdaki gibi. kozmetiği de iyi zaten klavye bağlayıp kullanmış harici

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,440
Üyeler
199,360
Son üye
Enormis

Geri