Antalya Sıcaklarına Dayanacak Termal Macun Önerisi

360 mm sıvı soğutma var daha ne yapabilirim ki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

çünkü sıvı soğutmanın içindeki termali sürdüm

her gün güncellemelerine bakarım düzenli
işlemci aşırı sıcak olunca frekans kısar oyunda performansın düşer ısı takibi yaptınmı kaç derecelerde

360 mm sıvı soğutma var daha ne yapabilirim ki

çünkü sıvı soğutmanın içindeki termali sürdüm

her gün güncellemelerine bakarım düzenli
Sorun ne bilmiyorum ama termal macun olmadığının garantisini veriyorum.

Sen en iyisi pcdeki tüm programları kapatıp bir testmem 777anta yap.

işlemci aşırı sıcak olunca frekans kısar oyunda performansın düşer ısı takibi yaptınmı kaç derecelerde
yaptım oyunda 75lerde ama sonra bir anda atıyor bir tane abim dedi ki usb soketlerinde sıkıntı olabilir klavyeni değiştir dedi ondan sonra denemedim böyle bir şey mümkün mü ?

Sen en iyisi pcdeki tüm programları kapatıp bir testmem 777anta yap.
tamamdır yapaacğım

3 saati geçiyor haberin olsun.

yaptım oyunda 75lerde ama sonra bir anda atıyor bir tane abim dedi ki usb soketlerinde sıkıntı olabilir klavyeni değiştir dedi ondan sonra denemedim böyle bir şey mümkün mü ?

tamamdır yapaacğım
75 o işlemciye yine çok ama sorunun işlemciden değil olay goruntuleyıcısınde uygulama yerinde ne yazıyor oyundan attığı sırada

Zaman bol 2.pcye geçeriz

hiç dikkat etmedim görmedim
bakabilirsin sorununun cevabı orada yazıyor da olabilir arkadaşın dediği gibi ramleri de test et

Kasanın marka ve modeli nedir?

Uygun fiyatlı akvaryum kasalar, dışarıdan hava alacak delikleri dandik olabiliyor. Bir de kasa fotoğrafları atsan güzel olur. Belki fanları yanlış yerleştirmiş olabilirsin.

Bence tüm sistem özelliklerini detaylıca yaz. PSU kalitesizdir, bağladığın priz veya çoklu prizde sorun olabilir. Çevre birimleri (klavye, fare vb.) de sorun yaşatabilir, ama onda sorun daha farklı olur. Veya oyun dışında da sorunu yaşarsın. Ama genelde yazılımla bu sorunlar çözülür.

Yazılımsal da bir sorun olabilir. Mesela BIOS'dan overclock vb. yaptıysan sıfırlayıp dene. Keza bağlantıdaki konuda BIOS ayarı videosu var, oradaki önerileri de uygulayabilirsin.

Yani geçen buradan birinin bilgisayarına bağlandım, arkadaşın özellikleri güzel ve iş için kullanıyor. Bilgisayara galiba 5-10 yıl (net hatırlamıyorum ama 5 yıldan fazlaydı) arası format atmamış. Kabaca yukarıdaki konudaki ince ayarları, güncelleme kontrolü ve basit malware taraması yaptım. Arkadaşın bilgisayardan 80 GB çöp dosya çıktı. Yani yazılımsal bakımı atlayan çok insan oluyor.

Technopat dönemi ''bilgisayara ₺100K verdim kasıyor'' diye gelen +35 yazılımdan anlamayan çok bilgisiz insan hatırlıyorum. Adam para yakmış yurtdışından çok iyi bir dizüstü getirmiş. Ama indie oyunları harici GPU'ya eklemeyi bilmiyor mesela, o yüzden oyun işlemci ekran kartında 30 FPS çalışıyor gibi. Neyse yazılımsal olarak o konudaki her şeyi yapmanızı öneririm. Varsa yazılımsal bir sorun çözersiniz.

Son düzenleme:
Geri