İkinci Elden Ekran Kartı Alırken Neye Kontrol Etmeliyiz?

Reaksiyon skoru
82
Uzun süredir 2-ci el pazarına bakmıyordum ve ne yapıp kontrol etmelik ne varsa öğrenmek istiyorum. Tavsiyeleriniz nedir?

Sıcaklık değerler Furmak ve ya OCCT ile 10dk lık bir test yeterli olacaktır ve güvenlik kağıdı hala daha duruyor mu yani içi açılmış mı açılmamış mı ?

Kartın mümkünse açılmamaşını tercih edin. Bakım için açıldı diyen bir kartla ilgileniyorsanız video isteyin. Eğer video yoksa ben tercih etmezdim o kartı. Güvenlik etiketi önemli yani. Kutu fatura olsun kart eskiyse garanti aramaya gersk yok ama yeni sayılabilecek kartlarda garantili olması lazım. Ek olarak korozyon vs olmaması lazım. Kozmetik olarak kötü kartlardan uzak dur. Test iste alırken. Furmark ve occtden vram testi vs kesinlikle isteyin.

5 yildan eski kartlar aliyosan icinin acilmasi normaldir bakim yapilmasi gerekir ama son iki nesil kartlar acildiysa buyuk ihtimal tamir falan gormustur bakim yapildiysada cok yogun kullanimdan yapilmistir fiyat uygun degilse uzak dur

1. BENCE EN ÖNEMLİSİ Güvenlik etiketinin üzerinde olması eğer yoksa ben asla almam

2. Furmark testi alacağın erkan kartının segmentine göre örneğin ben daha yeni 3080 den 9070xt ye geçtim yarın öbür gün 3080'i satarken 1080p ayarlar da furmark derecelerini ilana koyarım 2k isterlerse o da olur ama kartın hangi çözünürlüğe hitap ettiği ve testin o segment de yapıldığı önemli.

3. genel de furmark testine ortalama sıcaklığı ve hotspot sıcaklığına bakılır ancak kartın kaç RPM lerde döndüğü de önemlidir ve Bellek sıcaklıkları da önemlidir furmark testlerinde bunların neredeyse hepsini görebilirsiniz

Furmark, Heaven gibi testleri yapın kart açılmışsa çevrenizde bilgisayarcı kartı açıp paylaşın tamir görüp görmediğini öğrenin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,234,823
Üyeler
201,588
Son üye
Rhaszvixk
Geri