Sistem Yükseltme Ddr4

ozy_34

80+
Reaksiyon skoru
87
Şuan ki sistemin

R5 5600 / dark frezer soğutucu
Adata xpg 8*2 16 GB RAM
RX580 8gb
Enermax 700w PSU
SATA ssd 240gb
HDD 1TB

Arkadaşlar sizce ekran kartı alıp mı devam etmek mantıklı yoksa ddr5 geçmek mi birde oyunlar da uçak moduna geçiyor pc fanlar son hızda dönüyor çok rahatsız ediyor

Nasıl bir sey istediğine baglı bence 9060xt alıp devam et ddr6ya kadar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

M2 lazım bir de opsiyon olarak rami 32 yapabilirsin

Hemen ssd al

Şuan ki sistemin

R5 5600 / dark frezer soğutucu
Adata xpg 8*2 16 GB RAM
RX580 8gb
Enermax 700w PSU
SATA ssd 240gb
HDD 1TB

Arkadaşlar sizce ekran kartı alıp mı devam etmek mantıklı yoksa ddr5 geçmek mi birde oyunlar da uçak moduna geçiyor pc fanlar son hızda dönüyor çok rahatsız ediyor
Tek tek upgrade et.
Paran oldukça koy kenara. İşlemcini satıp uygun fiyata Ryzen 9 5900x bulursan al.
6 veya 7 borulu çift fanlı hava soğutucu al. Su soğutma alma. 2 senede ölüyor.
Hava soğutma yüksekliği 160mm yi geçmezse çoğu kasaya sığar. Alırken yüksekliğe bak.
Üst model 2 tb ssd uygun fiyata düşürürsen. al. Sistemini değiştirsen bile demode olmaz.
Zaten ilerde DDR 5 e geçmek istersen de işlemci, anakart ve Ram i ayrı ayrı al. İndirimleri takip ederek. Anakart wifi li olsun tam boy atx olsun, orta veya üst segment olsun. Gigabyte, Asus, x870 öneririm. Kaliteli B 850 Wifi de olabilir.

Sisteme kompresörle hava tut. Rutin temizlik yap.

Tek tek upgrade et.
Paran oldukça koy kenara. İşlemcini satıp uygun fiyata Ryzen 9 5900x bulursan al.
Hava soğutma yüksekliği 160mm yi geçmezse çoğu kasaya sığar. Alırken yüksekliğe bak.
Üst model 2 tb ssd uygun fiyata düşürürsen. al. Sistemini değiştirsen bile demode olmaz.
Zaten ilerde DDR 5 e geçmek istersen de işlemci, anakart ve Ram i ayrı ayrı al. İndirimleri takip ederek. Anakart wifi li olsun tam boy atx olsun, orta veya üst segment olsun. Gigabyte, Asus, x870 öneririm. Kaliteli B 850 Wifi de olabilir.

Sıvı soğutmaların hepsi için mi geçerli hocam bu 2 senelik kullanım ? ilk kez duydum.

Sıvı soğutmaların hepsi için mi geçerli hocam bu 2 senelik kullanım ? ilk kez duydum.
Çoğu için geçerli. En iyisi (Orta kalite) 3 sene gidiyor. Onun da garantisi yok.
Termalright Phantom spirit digital alınabilir indirime girerse. Gayet şıktır.

Bence işlemci yeterli seviyede ekran kartına upgrade yapman daha sağlıklı olur bide ram takviyesi 32gb yapsan rahat edersin.

Çoğu için geçerli. En iyisi (Orta kalite) 3 sene gidiyor. Onun da garantisi yok.
Termalright Phantom spirit digital alınabilir indirime girerse. Gayet şıktır.
Konudan bağımsız ben hydroshift 2 almayı düşünüyordum o parayı vermeye değmez mi diyorsun hocam 3 sene sonra bittik şeklinde düşünürsek.

Bence işlemci yeterli seviyede ekran kartına upgrade yapman daha sağlıklı olur bide ram takviyesi 32gb yapsan rahat edersin.

Konudan bağımsız ben hydroshift 2 almayı düşünüyordum o parayı vermeye değmez mi diyorsun hocam 3 sene sonra bittik şeklinde düşünürsek.
Bu kişisel tercih ve şans meselesi.
Ben almazdım.

Bunu alırdım 3,5- 4 civarına:

Thermalright Phantom Spirit 120 Digital EVO

Son düzenleme:
SSD 1tb falan olsa ram al derdim ama ilk SSD al sonra Erkan kartı al r5 5600 ve 6800xt 3070ti tarzı kartlar götürür 2,3 sene daha

Bu kişisel tercih ve şans meselesi.
Ben almazdım.

Bunu alırdım 3,5- 4 civarına:

Thermalright Phantom Spirit 120 Digital EVO

Kasa içinde ki görsel hazzı bozacak böyle de hocam o yüzden lian li üzerinden devam ettim kasam lian li fanlar falan.

SSD 1tb falan olsa ram al derdim ama ilk SSD al sonra Erkan kartı al r5 5600 ve 6800xt 3070ti tarzı kartlar götürür 2,3 sene daha
Alıyorken 6900xt bulursa ucuza tadından yenmez

Kasa içinde ki görsel hazzı bozacak böyle de hocam o yüzden lian li üzerinden devam ettim kasam lian li fanlar falan.

Aynen öyle uzun yıllar gider sistem

Darboğaz yapmaz mı öyle birde ortalama ne olmalı fiyat
Tek tek upgrade et.

Sistem temiz ama ekran kartı çok ısınıyor ve acayip ses yapıyor

Geri