Sa,
Durum şu: 1.1M sıralama geldi ve tercihlerin bitmesine 4 gün kaldı. İki seçenek arasında kaldım, fikirlerinizi merak ediyorum
1. Seçenek:
Konya, Sakarya gibi şehirlerde 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı veya Makine/Mekatronik okuyup mezun olduktan sonra yoluma devam etmek
2. Seçenek:
Açıköğretim Bilgisayar Programcılığı yazıp aynı anda askerliğimi yapabilirim. Böylece askerliği aradan çıkarmış olurum. Döndüğümde kalan 1 yılda DGS'ye hazırlanırım ve başarılı olursam iyi bir üniversitede Bilgisayar Mühendisliği veya Yazılım Mühendisliği gibi 4 yıllık bölümlere geçebilirim. Ders saydırabilirsem sıfırdan başlamak yerine 3. sınıftan devam etme ihtimalim de olur.
Bir de şu var: Açıköğretimde okurken iki kez daha YKS'ye girme şansım olacak. Eğer Marmara, Boğaziçi gibi daha iyi bir üniversitede 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı vb. kazanabilirsem oraya geçerim diye düşünüyorum.
"bu arada YKS'de bogaz ici kazanirsan neden yine 2 yıllık Bilgisayar veya mekatronik okuyacaksin?" diye sorabilirsiniz. Sebebi şu: Anadolu'da ortalama bir üniversitede aynı bölümü okumakla, Türkiye'nin iyi üniversitelerinde okumak arasında kesinlikle iş imkânı ve çevre açısından ciddi fark var
Siz olsanız hangi yolu seçerdiniz? Sizce benim için hangisi daha mantıklı?