Iphone 16 Kaç Yıl Gider Sizce ?

Bataryasını 3. Yılda değiştirirseniz 5 yıl gider

Yani 17 daha iyi ama arada çok fazla fark da yok çerçeve ince falan abartılacak şeyler değil.
256 ve 128 gb arasındaki fark appleda devasa
3-5k karşılığında diğer farkları alıyorsun gibi düşün çok avantajlı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

iph 16 256 her yerde satıştan kalkmış ama satışta olduğu zamanı hatırlıyorum fiyatı 72 73 bin civarıydı. 75 bine iph 17 vardı zaten. iph 17 baz 256 olarak geliyor ve aynı fiyatta oluyorlar. bu arada sırf promotion için bile arada 10k fiyat farkına değeceğini düşünüyorum. üstüne üstlük depolama ikiye katlanıyor falan...

17 prodaki işlemci ram bence günlük kullanıcı için hiçbir şey ifade etmiyor. günlük olarak en çok kullanılan şey ekran ve onun 120hz e yükseltilmesi baz model için devrim oldu
Alıntıyı görüntüle

bu arada dip not eklemek isterim. 17nin batarya performansını pek begenemedim. zamanı geriye alabilsem 17 pro max alırdım sanırım. vatan indiriminde 100kya indiğinde direk alırdım
ram etkiliyor 12 şart artık
yapay zeka özelliklerinde günlük hayatta çok yarayanlar gelmeye başladı

Son düzenleme:
Her cümlesi yanlış
Senden ricam benim konularımda bulunma ve benim yanıtlarımada cevap verme lütfen yani bir şeyden anlamadan etmeden ve dayanak galanda sunamdan direk boş boş “yanlış” gibi kötüleyerek sinirlendirmekten başka bir şey yaptığın yok

Ragebait hesabın mı bu yani çok belli

Şimdi kaç yıl gider derken tam olarak kastın ne?

Ben öyle çok telefon değiştirmem ömrü bitene kadar kullanırım diyorsan: Tam 5-6 sene tam kapasite kullanırsın. Bu 5-6 seneden sonra kullanmaya devam edersen seni 4 sene daha götürür ama tabi o zamana bir sürü telefon piyasaya çıkacak bir sürü yeni özellikler gelecek senden o özelliklerden faydalanamayacaksın. Ama bu telefonun kullanılmayacağı anlamına gelmez. Ben iPhone 7 telefonumu sorunsuz bir şkeilde kasma falan yapmadan 14 modeli çıkana kadar yapmadım. Arada 6 model oynuyor. O telefonuda baldızıma verdim ve hala kullanıyor. Güncellemeler gelmiyor ama hala kullanıyor ve kasma yapmıyor.

Ama ben özelliklere önem veren telefonumu güncel tutmak isteyen birisiyim dersen: seni iPhone değil tüm telefonlar 3-4 sene tatmin eder. Yani kendini az çok tanıyorsundur ve buna göre seçimini yap.

Kısacası ben telefonu bir defa alayım basit uygulamarda (insta, youtube...) 8-10 sene rahat götürür.
Telefonum güncel olsun son teknoloji olsun dersen 4-5 sene götürür (Bu bütün telefon modelleri için geçerli)

Şimdi kaç yıl gider derken tam olarak kastın ne?

Ben öyle çok telefon değiştirmem ömrü bitene kadar kullanırım diyorsan: Tam 5-6 sene tam kapasite kullanırsın. Bu 5-6 seneden sonra kullanmaya devam edersen seni 4 sene daha götürür ama tabi o zamana bir sürü telefon piyasaya çıkacak bir sürü yeni özellikler gelecek senden o özelliklerden faydalanamayacaksın. Ama bu telefonun kullanılmayacağı anlamına gelmez. Ben iPhone 7 telefonumu sorunsuz bir şkeilde kasma falan yapmadan 14 modeli çıkana kadar yapmadım. Arada 6 model oynuyor. O telefonuda baldızıma verdim ve hala kullanıyor. Güncellemeler gelmiyor ama hala kullanıyor ve kasma yapmıyor.

Ama ben özelliklere önem veren telefonumu güncel tutmak isteyen birisiyim dersen: seni iPhone değil tüm telefonlar 3-4 sene tatmin eder. Yani kendini az çok tanıyorsundur ve buna göre seçimini yap.

Kısacası ben telefonu bir defa alayım basit uygulamarda (insta, youtube...) 8-10 sene rahat götürür.
Telefonum güncel olsun son teknoloji olsun dersen 4-5 sene götürür (Bu bütün telefon modelleri için geçerli)
İşlevsel olmayan 3-5 özellik için falan cihaz değiştirmem ama cihazın kasma donma yapması veya pilinin çok kötüleşmesi bana yeni telefon aldırır genelde.

Yani bunların hiçbiri “büyük devrim olmuş hemen 17 alayım” dedirtecek şeyler değil bence. Yine de iyi telefon o da doğrudur.
Lan 60 hz ne 60k ödeyip 10klık telefoblarda bile 120 hz var iphone alıcaksan 2 seçenekte ayni fıyatsa her zaman daha iyisini seçersin ne savundun ıphonr 16 yı

16 ile aynı fiyata 17 bulsana bana?
Arkadaş aynı fiyat yazımca bende öyle sandım arada 12k fark varmış

Benim arladaşta var 16 çok kücük telefkn

ben 256 gb modelleri aynı fiyat dedim, ki öyleydi nerdeyse. 256 gb iph16 satılmıyo şuan. satılsa aynı fiyat olurdu
Anladım

Telefonu uzun kullancaksan 128gb yetmez

Batarya değişince cihaz mahvoluyor asla dokunmayın diyenler var o yüzden bataryayı da değiştirmesek daha mı mantıklı olur acaba?
Niye mahvolsunki iyi bir şey taktıktan sonra

Ben geçen ay babamın telefonunun bataryasını değiştirdim 2 hafta sonra şişti tekrar değiştirmek zorunda kaldım şu an sağlam. Şimdiye kadar çok batarya değiştirdim bir sorun bunda oldu. Ben öldükçe evdeki telefonların bataryasını değiştiriyorum en mantıklısı o

Biz tüketim toplumu olduğumuz için yenisi çıkınca eskisini hemen değiştiriyoruz.

Apple ürünleri genelde çok stabil. Yazılım desteği aldığı sürece 10 yıl da gider. Bende 13 var 3 yılı geçti ve pil 77 de. Pil servis diyor ama bir yıl daha kullanıp pili yenilerim. Bu cihaz da sorun olmadığı sürece büyük ihtimalle kullanırım.

Eğer günlük kullanım yapıyorsan, sosyal medya video izleme vb. Normal bir kullanıcıya 7-8 yıl rahat gider. Ama iş kamera kısmına gelince, yeni cihazlarda kamera daha iyi bu da kullanıcı açısından motivasyon düşürücü oluyor ve değişim yolu gözüküyor.

Yoksa cihazlarda kasma donma yok oyun oynamadığın sürece. İphone 7 var evde halen kullanıyoruz :). Pil artık öldü.

Bende m1 Air var. 4-5 yılı oldu. Halen kullanıyorum. Beni 3-4 yıl daha götürür. Ama 2014-2015-2016 Air ler güncelleme ile yavaşlıyor. Apple sistemi güzel ama eskitmeyi Samsung gibi yazılımla yapıyor. Yoksa cihazlar mis gibi akıcı.

Geri