Asus Prime B850mk mı MSI B840 Gaming Plus Wifi mi

B840lara bulaşma asus b650 de alabilirsin çok bir fark yok

Hocam ama ram slotu falan filan onlarda önde değilmi sadece pc5 yokmuş o ne işe yarıyo
yeni a620ler (b840) daha donanimli geliyor. vrm heatsink, wifi, 4 ram slotu vs falan oluyor. ancak yine PBO acamiyorsunuz.

pcie 5 olmasi cok muhim degil pcie 4 ile fark cok cok az. ancak asus b850m-k zaten pcie 5 ile geliyor bu da bir arti. asus b650m-k bile 7800x3d gibi bir islemciyi isinmadan guvenli bir sekilde calistirabiliyor.

Ram slot sayısı atx veya micro atx olmasıyla alakalı, b840 veya b850 olmasıyla alakalı değil. Ram slotu 4 olsa da zaten 2 slotu kullanacaksınız bu yüzden slot sayısı önemsiz. PC5 dediğiniz muhtemelen pcie gen5, ekran kartında pcie 5 ve gen 5 ssd desteğini ifade ediyor ama şuanda işinize yarayacak bir şey değil, ekran kartı pcie4 olsa da çok bir şey değişmiyor, gen5 ssd oyunlar için aşırı gereksiz ve pahalı. Aradaki asıl masraf açacak fark wifi ihtiyacınız aslında, ben b850m-k ile tp-link tx55e kullanıyorum, memnunum ama ekstra 1500tl gibi bir masrafınız olmuş oluyor, klasık dongle'lar yeterli performans vermiyor maalesef.

Asus al. B840 zayif chipset. Bir de msi anakartlarda stabilite sorunu var diyorlsr am5te

Ram slot sayısı atx veya micro atx olmasıyla alakalı, b840 veya b850 olmasıyla alakalı değil. Ram slotu 4 olsa da zaten 2 slotu kullanacaksınız bu yüzden slot sayısı önemsiz. PC5 dediğiniz muhtemelen pcie gen5, ekran kartında pcie 5 ve gen 5 ssd desteğini ifade ediyor ama şuanda işinize yarayacak bir şey değil, ekran kartı pcie4 olsa da çok bir şey değişmiyor, gen5 ssd oyunlar için aşırı gereksiz ve pahalı. Aradaki asıl masraf açacak fark wifi ihtiyacınız aslında, ben b850m-k ile tp-link tx55e kullanıyorum, memnunum ama ekstra 1500tl gibi bir masrafınız olmuş oluyor, klasık dongle'lar yeterli performans vermiyor maalesef.
Yani somuç olarak hangisi

B850m-k tabii ki a620 nin 800 hali hiçbir fark yok

Asus anakrt, gerçek 4 faz ,hibrid ile 8 faz gösteriliyor(bu gerçek 8 fazın yerini tutmaz) ve en alt performans seviyesi olan 1H/1L ,ayrık mosfet kullanıyor.

Bunun yerine epey daha güçlü, aynı fiat bandında,gerçek 8 faz , orta/üst seviye 50 Amper,DRMos mosfet,PCI E.5.0 ,şu anakrtı öneririm Maxxsun ,uzak doğu piasasında çok tanımış bi firma.

Geri