size xxl
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 255
Kral git en yakın ATM den bir para çek gıcır gıcır.Zaten şu an böyle bir şeyin yapılmadığının garantisini kimse veremez. Denetleyen bir kurum da yok ne de olsa.
Kral git en yakın ATM den bir para çek gıcır gıcır.Zaten şu an böyle bir şeyin yapılmadığının garantisini kimse veremez. Denetleyen bir kurum da yok ne de olsa.
Savaş gücü senin paranı değerli kılmaz sadece güçlü bir devlet olmanı sağlar paranı değerli kılan şey dış ticaret. Ayrıca karşılıksız para basmak kolay ve basit bir şey gibi dursada ABD için uzun vadede Dolar için güven sarsıcı bir durum ve yüksek enflasyon demek Amerikadaki halk bizim gibi değil anında indirirler adamı ki indiriyorlarda yani karşılıksız para basınca borçlar ortadan kalkmıyor yükselen enflasyonla paranın değer kaybetmesini sağlıyor yani sana 100 dolar borcum var karşılıksız para bastım ve %20 değer kaybetti sana yine 100 dolar veriyorum ama eskisi kadar değerli değil senin aleyhine oluyor durum fakat benim için uzun vadede zarar demek ve paramın değer kaybetmesi demek faizlerin yükselmesi demek enflasyonun fırlaması demek buda güven sarsar.Amerika da karşılıksız para basarak borçlarını eritiyor önemli olan paranın dolar kadar değer görmesini sağlayacak üretim ve savaş gücü