RX 9070 XT Ryzen 5 7500f ile 1080p De Nasıl Performans Verir

Yakında sistem toplamayı düşünüyorum monitörüm 1080p Ryzen 5 7500F işelmci alacağım kesin. Ekran kartı olarak da 9070 XT düşündüm sizce çok sorun yaşatır mı 5070 mi almalıyım.
9070xt performass olarak daaha iyi bildiğin gibi. VSR açarsın driverdan. Yeni monitör alana kadar o şekil kullanırsın. 9070xt al.

1080p de "tam potansiyel" veremiyor olması kullanılamayacağı anlamına gelmiyor. "Tam performans" vermese bile "%85-90" performans verecektir ve bu çoğu oyunda monitörün desteklediği maksimum fps değerini vermeye yeter.

Senin bakış açınla bakarsak 5070ti ile 640×480 olan undertale oyununu oynamamak mı gerekiyor?

Undertale denen oyunda çok mu fps e ihtiyacın varda bana 640x480 scrolling gameden örnek veriyosun? Kim hayatı boyunca undertaleı lol valorant gibi mainleyen bir oyun yapmışta iki gıdım takıldığın oyunda 5070ti ı bunda kullanmayalım o zaman diyosun? Hayır undertale’da %99 gpu kullanım görmeyince kaygı mı basıyorda o oyundan örnek verdin? 😄 Kendinizi savunacaksınız diye örneklerinizde sizin gibi batıyor. “Güneş balçıkla sıvanmaz”

Örneklerin uçup kaçmasına gerek yok beni geç yapay zekaya sormayı seviyorsunuz siz. O bile itiraz etmeyip beni destekler.

O zaman ben size şunu soruyorum arkadaşım neden 1080p monitörlerinize 5080-5090 da almıyorsunuz? Ne olur fazla mı kaçar? 😄 bana dürüstçe açık seçik söyleyin 5070ti’ı 1080pde savunuyorsan 5080-5090 da 1080pde yürür gider. 5080-5090 da durduran ne oluyor mesela?

Niye hiçbirinizin ilerde 2k kullanırım diye 1080p sistemlerinize 5080 aldığınızıda görmüyoruz? Bana tek dürüstçe cevap ver kardeş. 5070ti’ı 1080pde savunan adam 5080’e de “yok bu 1080p kartı değil” diyemez. Dönekliğin lüzmu yok :)

Zaten tam performans vermemesini sorun etmelisin ya? 5070ti alıp yarı performans alıyorsan 5070 de aynı işi görürdü mesela? Ha dersenki bende para çookkk ben 1080pde bile isteye kalıcam ama “5070ti’ım var” demek için alıyorsan o zengin kafası görüşüne ben yorum yapmam 👍
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

çok darboğaz olmasın rahat oynatsın yeter ilerde monitör değişirim zaten yüksek ihtimal çok darboğaz yapsada vsr özelliği var

Zaten darboğaz sezersen vsr aç aynen amde de o teknoloji iyi çalışıyor 👍

Son düzenleme:
Ben kart kendini imha mı eder performans dibe mi vurur demişim?

Kendi kendine beni doğrulamışsın 1080pde bir süre idare etmesinde sakınca yok

Aynen öyle. O kart 1080pde ömürlük değil bunu diyoruz. Hakkı 1080p değil

“Darboğaz olunca donanım yanmıyor o zaman darboğaz bizce hiç sıkıntı değil?” Demek mi istiyosun 😄 darboğaz olunca senin performans tırtıl gibi takıla takıla gidecek ama bi bakıyosun kartın 5070ti. Ferrarin olup arabanın yokuşta teklemesi 120 yi geçememesi gibi bişey. Evet 120 ile gitmeye devam edersin bir süre ama 120 ile gideceksen o zaman ferrari niye aldın derler

Herşeyi yapay zekaya sormayı iyi bilir bu forum. 9070xt 7500f 1080pde darboğaz yaparmı diye sorulduğunda en güzel bilgileri onlar verir zaten

Maytap geçmeye çalışırken 2 kere düşün benim “engin bilgilerim” seni 10 kere katlar haberin olsun. Donanım haberdeki “turbolinea” bile senden daha akıllıdır
Sivri zekalı kardeşim darboğaz yapmayacak diyen yok. Darboğaz yapınca da GPU tam yükte çalışmayacak sadece olay bu. Monitörü değiştirene kadar bir süre idare edebilir hatta gerekirse vsr açar. Yorumları döndür dolaştır tekrar oku beynine girer belki.

Sivri zekalı kardeşim darboğaz yapmayacak diyen yok. Darboğaz yapınca da GPU tam yükte çalışmayacak sadece olay bu. Monitörü değiştirene kadar bir süre idare edebilir hatta gerekirse vsr açar. Yorumları döndür dolaştır tekrar oku beynine girer belki.

Benim beynime neyin girip girmeyeceğini söyleyebilecek en son kişi sensin. Karşında çoluk çocuk yok senin. Maytap geçmeye devam edeceksen dhdeki “turbolinea” bile senden daha sivri zekalı söyleyim

Hala maytap derdindesin. Darboğaz yapmayacak diyen yok diyonda yukarıdaki arkadaş niye;

1080pde kullanıyom gayet iyi darboğaz varsada “çok az” diyip bide üstüne geçin bu kalıplaşmış düşünceleri niye diyor?

Bu kalıpları geçin diyen 5080 ide 1080pde kullanmaya çalışır layık görür. Haksızsan haksızsın de. Bana değil başkalarını alıntılayıp söylemen gerekiyor.

Savunulacak gpu çözünürlük var savunulmayacak gpu çözünürlük var. Bazı şeyleri gereğinden fazla “normalleştirmenin” anlamı yok. Ben hariç kimse 5070ti/9070xt için “1080p ye fazla” diyende çıkmadı 👍

Savunulacak gpu çözünürlük var savunulmayacak gpu çözünürlük var. Bazı şeyleri gereğinden fazla “normalleştirmenin” anlamı yok. Ben hariç kimse 5070ti/9070xt için “1080p ye fazla” diyende çıkmadı 👍
Foruma 9 ay önce katılmış birinin reşit olduğundan bile şüphe ediyorum. Okuduğunu anlamayla ilgili büyük sıkıntıların var.
"2K monitöre geçene kadar bir süre 1080p de idare etmesinde bir sakınca yok."
"Monitörü değiştirene kadar bir süre idare edebilir hatta gerekirse vsr açar."
Bir kaç kez daha tekrarlamam gerekiyor sanırım bu cümleleri.

Foruma 9 ay önce katılmış birinin reşit olduğundan bile şüphe ediyorum. Okuduğunu anlamayla ilgili büyük sıkıntıların var.
"2K monitöre geçene kadar bir süre 1080p de idare etmesinde bir sakınca yok."
"Monitörü değiştirene kadar bir süre idare edebilir hatta gerekirse vsr açar."
Bir kaç kez daha tekrarlamam gerekiyor sanırım bu cümleleri.

İnsanların yaşını foruma katılma tarihlerine göre analiz eden iq’su şüpheli biriyle muhattap oluyoruz madem al buyur;

IMG_2598.webp

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,233,920
Üyeler
201,350
Son üye
ahmethasan11
Geri