PoopKiller
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 234
Malum türkiye mazlumun hakkı yeniliyor, itirazımın iptal olcağına eminim fakat ne zaman belli olur sonuç?
1TL'ye aldığı 20K'lık ürünü hakem heyetine veren enteresan şahıslar yüzünden 6 ay sürüyor genelde.Malum türkiye mazlumun hakkı yeniliyor, itirazımın iptal olcağına eminim fakat ne zaman belli olur sonuç?
tüketici hakem heyeti alternatifi varmı1TL'ye aldığı 20K'lık ürünü hakem heyetine veren enteresan şahıslar yüzünden 6 ay sürüyor genelde.
O para koparmaya çalışan çakallar direk red yiyor1TL'ye aldığı 20K'lık ürünü hakem heyetine veren enteresan şahıslar yüzünden 6 ay sürüyor genelde.
6 aya unutmazlarmı?O para koparmaya çalışan çakallar direk red yiyor
3 5 ay falan sürer
Bilmiyorum thh iyi mi calisiyor yoksa satici sahislar urunu kitlemeye calistigi icin mi? Bir magazasan aldigim urunde en ufak kirik olursa direk kullanici hatasi diyen satici magazalar var. Aynen mikro catlaklari alirken buyutecle bakip sonra cesitli deneme suresinden gecirip detayli inceleme yapip aliyoruz. Bu olaydan once bu magaza calisanlari kesinlikle bu urunleri titizlikle tasiyor. Uretim bandinda kesinlikle marka sorunsuz uretiyor makineleri hic sorun yapmiyor.Hocam bu arada THH ye laf edip hakkını yemeyin devletin en düzgün çalışan kurumlarından biri çıkan sonuçların %80’nin de falan tüketiciyi haklı buluyor
Yani THH’sizi haksız buluyorsa güvenin %90 haksızsınızdır XD
Yani mağzadan aldıysanız bilemem hocam çünkü mağzadan alınan ürünü zaten gördün ,inceledin ve test ettin sonra aldın olarak kabul ediliyor. O yüzden ürünü aldıktan sonra bir çatlak vs. Bir şey varsa haklı çıkma şansın pek yok gibi3 5 ay surdu bende basvuru yaptim o degerlendirildi cihaz istendi cihazi goturdum bilir kisi bakti sonra karsi taraf itiraz edecek itiraz sureci tekrar degerlendirme sonuc. Deger kaybi olayina girince dava vs oluyormus heralde bilen aydinlatsin. O daha da uzun suruyor sanirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bilmiyorum thh iyi mi calisiyor yoksa satici sahislar urunu kitlemeye calistigi icin mi? Bir magazasan aldigim urunde en ufak kirik olursa direk kullanici hatasi diyen satici magazalar var. Aynen mikro catlaklari alirken buyutecle bakip sonra cesitli deneme suresinden gecirip detayli inceleme yapip aliyoruz. Bu olaydan once bu magaza calisanlari kesinlikle bu urunleri titizlikle tasiyor. Uretim bandinda kesinlikle marka sorunsuz uretiyor makineleri hic sorun yapmiyor.
Lenovo loq icin musteri hizmetleri urunlerimiz testten geciyor kusursuzdur demisti sonra anakart yakma globale cikmisti tam komedi.
Umarim thh islerini iyi yapar ben memnun kaldim bu surecte.
Thh verdim kazandim laptopun once tusu kirildi sonra baska tus bozuldu daha sonra gpu fani bozuldu. Sorun su hic bir iz cikmadan tus kirildi simdinklavyeyi kullaninca kirilacaksa ne alaka. Magazadan almis olmak degistirmek klavyedeki tusu normal kullanimda kiriliyorsa o urun ya dandiktir ya da bozuktur. Hicbir iz cikmadan kiriliyor neyseki kurtuldum kazandim.Yani mağzadan aldıysanız bilemem hocam çünkü mağzadan alınan ürünü zaten gördün ,inceledin ve test ettin sonra aldın olarak kabul ediliyor. O yüzden ürünü aldıktan sonra bir çatlak vs. Bir şey varsa haklı çıkma şansın pek yok gibi
Kotu olmus. Heralde yasal 2 yili almislar ekstra garantiyi saymamislar. Cogu firma boyle zaten enflasyonu da musteriye kitliyor. Garanti islemlerini uzun tutuyor thh ne kadar hakli olsan da uzatiyorlar vs.Benim daha önce aldığım TV için tüketici haklarına başvuru yapmışlığım vardı 3 ayda falan geri dönüş yaptılar.
TV alırken her elektronik eşyada olduğu gibi 2 sene garantisi vardı. Binbir türlü takla ile +2 sene daha garantiyi uzatmamı bir ekran arızası olduğu zaman TV değerinde olduğunu bu tür sorunlarla karşılaşmamak için garanti kapsamını uzatmam gerektiğini söylediler. Bende o an için mantıklı gelmesi sebebi ile kabul ettim. Ekstra bir ücret karşılığında ürünün garantisini+2 yıl uzattım.
İlk 3 yıl hiçbir problem olmadı ama 3 yıldan sonra TV ekranının kenarlarında küçük ışık huzmeleri fark ettim. Küçük oldukları için ilk başta takmadım ama büyümeye başlayınca garantinin son senesinde garanti kapsamında servise verdim. Zamanında 6bin TL karşılığında aldığım ürünün muadili TV'ler o zamanlar 20bin bandının üstündeydi. Garantiden şöyle saçma bir cevap geldi. TV ekranın değişim maliyeri TV fiyatından fazla olduğu için 4 sene önce almış olduğum fiyat ile ieade yapımasına. Yani enflasyon onlara artmıyor ama bana artıyor. Bana 6bin Tl verdikleri zaman anca 1080p bir monitör alabilecek param olmuş olurdu.
Tüketici mahkemesi ise saçma bir şekilde onları haklı buldu. Bende TV yaptırmadan geri aldım o şekilde kullanıyorum.
Thh verdim kazandim laptopun once tusu kirildi sonra baska tus bozuldu daha sonra gpu fani bozuldu. Sorun su hic bir iz cikmadan tus kirildi simdinklavyeyi kullaninca kirilacaksa ne alaka. Magazadan almis olmak degistirmek klavyedeki tusu normal kullanimda kiriliyorsa o urun ya dandiktir ya da bozuktur. Hicbir iz cikmadan kiriliyor neyseki kurtuldum kazandim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Kotu olmus. Heralde yasal 2 yili almislar ekstra garantiyi saymamislar. Cogu firma boyle zaten enflasyonu da musteriye kitliyor. Garanti islemlerini uzun tutuyor thh ne kadar hakli olsan da uzatiyorlar vs.
Hocam zaten o yazdığım mağzadan aldıysanız şöyle böyle dediğim kısım benim fikrim değil satıcılarım ve THH’nin görüşü o şekilde ben onu anlatmaya çalıştım yoksa dediğiniz gibi ürün alırsınız bir kaç gün sorma bir şeyi bozulabilir ben sadece genelde mağazadan alınan ürünlerin kazanma şansı internetten aldığınız ürüne kıyasla daha zor dedim çünkü mağza kullanıcı hatası o kırdı o böyle yaptı vs. diyebiliyor diyeThh verdim kazandim laptopun once tusu kirildi sonra baska tus bozuldu daha sonra gpu fani bozuldu. Sorun su hic bir iz cikmadan tus kirildi simdinklavyeyi kullaninca kirilacaksa ne alaka. Magazadan almis olmak degistirmek klavyedeki tusu normal kullanimda kiriliyorsa o urun ya dandiktir ya da bozuktur. Hicbir iz cikmadan kiriliyor neyseki kurtuldum kazandim.
Bir kac ay surdu. Konuda tamamen hakliydim sonucta 2 yil garanti vermek zorunda buna ragmen uretip normal kullanimda klavye tusu kirilacaksa ne anlami var laptop almanin. Laptop aliyoruz klavyesi kiriliyor tuslar bozuluyor fanlar bozuluyor kirik diye kullanici hatasi kitleniyor ee ne anlami var. Her kirik kullanici hatasi degil.Hocam zaten o yazdığım mağzadan aldıysanız şöyle böyle dediğim kısım benim fikrim değil satıcılarım ve THH’nin görüşü o şekilde ben onu anlatmaya çalıştım yoksa dediğiniz gibi ürün alırsınız bir kaç gün sorma bir şeyi bozulabilir ben sadece genelde mağazadan alınan ürünlerin kazanma şansı internetten aldığınız ürüne kıyasla daha zor dedim çünkü mağza kullanıcı hatası o kırdı o böyle yaptı vs. diyebiliyor diye
Bu arada ne kadar sürdü cevap vermesi THH’nin ?
Yani sanki hızlı çözdünüz gibi