Ryzen 5 5600 ve Arc B580 FPS Drop Sorunu

Syclla

80+
Reaksiyon skoru
1
CS2'ye girince gerçekten çok fazla drop yaşıyorum. 1080p full ayarlarda ve ölüm maçında testlerimi gerçekleştirdim. FPS çok değişken 140-250 arası sürekli değişiyor, yer yer 100 120 civarlarına iniyor ama asıl problem ise 60-70 fpslere drop girmesi. İlk başta işlemci darboğazı olarak düşündüm. PBO ve undervolt yaparak işlemciyi daha üst frekanslara çıkardım. Şu an 4,65ghz olarak çalışıyor. Her şeyi denedim ekran kartına OC yaptım ama işin içinden çıkamadım.

İşlemci: Ryzen 5 5600
Anakart: MSI B450M-A PRO MAX
Ram: Apacer 2x8GB DDR4 3200MHZ
Ekran Kartı: Sparkle Arc B580 Titan OC
PSU: 650W

B580 cs2de sıkıntılı bir kart. Vulkanla calistirma nadiren cozebiliyor. B580 icin iyi islemci sarti vardi, son driverlerde noldu bilmiyorum.

CS2'ye girince gerçekten çok fazla drop yaşıyorum. 1080p full ayarlarda ve ölüm maçında testlerimi gerçekleştirdim. FPS çok değişken 140-250 arası sürekli değişiyor, yer yer 100 120 civarlarına iniyor ama asıl problem ise 60-70 fpslere drop girmesi. İlk başta işlemci darboğazı olarak düşündüm. PBO ve undervolt yaparak işlemciyi daha üst frekanslara çıkardım. Şu an 4,65ghz olarak çalışıyor. Her şeyi denedim ekran kartına OC yaptım ama işin içinden çıkamadım.

İşlemci: Ryzen 5 5600
Anakart: MSI B450M-A PRO MAX
Ram: Apacer 2x8GB DDR4 3200MHZ
Ekran Kartı: Sparkle Arc B580 Titan OC
PSU: 650W
Hocam benim sistem ddr5 7500f ile kullanıyorum aynı sorunu yaşıyorum rank maçında sorun yok hatta fps 300 altına düşmüyor ölüm kalım silah yarışı vs atınca 80lere kadar düşüyor

Hocam benim sistem ddr5 7500f ile kullanıyorum aynı sorunu yaşıyorum rank maçında sorun yok hatta fps 300 altına düşmüyor ölüm kalım silah yarışı vs atınca 80lere kadar düşüyor
E sana Vulkan yap dedik ya niye yapmadın daha

Vulkan ile DX 11 arasında ciddi fark oluyor. Fark bu şekilde.
1786785086022.webp
1786785120742.webp

İnternette videosu var cs2 Vulkan api yaz YouTube’da var videosu
Hocam cs2 başlatma seçeneklerine -vulkan yazıp oyuna girdim ilk girişte 3fpsye falan düştü ekran dondu ve pc bağırmaya başladı sonra oyun açıldı ilk günden bunu yapmadığım için kendime kızıyorum normalde 120-130fps arası takılıyordu dmde hatta 70fpse düşük drop yiyip kızıp çıktığım silah maçında şuan min 250fps alıyorum inanılmaaz bir değer bence. Hem silah maçında hemde dmde 2 ayrı ss aldım değerler beni inanılmaz tatmin etti ekran kartının hakkını veremiyormuşuz şimdiye kadar. Ve oyun hayvan gibi akıcı oldu. Saygılar sevgiler. B580 alıpta cs girenler direk aldığı gibi bu ayarı yapsın.
Ekran Görüntüsü (1).webp
Ekran Görüntüsü (3).webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kalabalık ortamdan uzaklaştım 450ye falan uçuyor baya mutlu etti beni bu olay.

Hocam cs2 başlatma seçeneklerine -vulkan yazıp oyuna girdim ilk girişte 3fpsye falan düştü ekran dondu ve pc bağırmaya başladı sonra oyun açıldı ilk günden bunu yapmadığım için kendime kızıyorum normalde 120-130fps arası takılıyordu dmde hatta 70fpse düşük drop yiyip kızıp çıktığım silah maçında şuan min 250fps alıyorum inanılmaaz bir değer bence. Hem silah maçında hemde dmde 2 ayrı ss aldım değerler beni inanılmaz tatmin etti ekran kartının hakkını veremiyormuşuz şimdiye kadar. Ve oyun hayvan gibi akıcı oldu. Saygılar sevgiler. B580 alıpta cs girenler direk aldığı gibi bu ayarı yapsın.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kalabalık ortamdan uzaklaştım 450ye falan uçuyor baya mutlu etti beni bu olay.
Güzel değerler. Hadi geçmiş olsun diyelim. O başlangıçta kasma konusunu anlamadım ama belki ilk kez vulkanla çalışıyor diyedir

Geri