G-Shock Saatler Hakkında Sohbet

size xxl

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
260
Arkadaşlar selam,

Bugün itibarıyla ilk saatimi almış bulunuyorum. Uzun süredir aklımda olan Casio'nun G-Shock serisini takip ediyordum. Fiyat/performans açısından bence muazzam bir seri olduğunu düşünüyorum.
Ersasaat sitesindeki güzel bir indirimi değerlendirerek G-Shock G-Steel modelinden son ürünü aldım. GM-6900U-1DR modelini 8K'ya getirdim. Bence oldukça uygun bir fiyata aldım; diğer sitelerde en ucuz 11,5K civarında gördüm. Bu bir öneri veya tartışma konusu değil, tamamen sohbet amaçlı açılmış bir başlık. Yüksek ihtimalle son saatim olmayacak gibi. 😄 Sizce koleksiyon yapmak için G-Shock serisi iyi bir tercih mi? Başlangıç için klasik saatler pek ilgimi çekmiyor açıkçası. G-Shock'un kaslı yapısı ve oldukça çeşitli modellerinin olması daha çok ilgimi çekiyor. Sizin zevkleriniz ve önerileriniz nasıl? Koleksiyona G-Shock ile başlayan veya bu seriden saat biriktiren arkadaşların önerilerini merak ediyorum.

aslında g shock hiç sevmem ama metalik olanlar bi ilgimi çekmiyo değil. seiko5 kullanıyorum yeni başlıyorsanız tavsiye ederim. uygun fiyata otomatik saat. camı belki tatmin etmeyebilir ama başlangıç için iyidir. sports modeli çok da klasiğe kaçmıyor aslında değerlendirebilirsin.

Arkadaşlar selam,

Bugün itibarıyla ilk saatimi almış bulunuyorum. Uzun süredir aklımda olan Casio'nun G-Shock serisini takip ediyordum. Fiyat/performans açısından bence muazzam bir seri olduğunu düşünüyorum.
Ersasaat sitesindeki güzel bir indirimi değerlendirerek G-Shock G-Steel modelinden son ürünü aldım. GM-6900U-1DR modelini 8K'ya getirdim. Bence oldukça uygun bir fiyata aldım; diğer sitelerde en ucuz 11,5K civarında gördüm. Bu bir öneri veya tartışma konusu değil, tamamen sohbet amaçlı açılmış bir başlık. Yüksek ihtimalle son saatim olmayacak gibi. 😄 Sizce koleksiyon yapmak için G-Shock serisi iyi bir tercih mi? Başlangıç için klasik saatler pek ilgimi çekmiyor açıkçası. G-Shock'un kaslı yapısı ve oldukça çeşitli modellerinin olması daha çok ilgimi çekiyor. Sizin zevkleriniz ve önerileriniz nasıl? Koleksiyona G-Shock ile başlayan veya bu seriden saat biriktiren arkadaşların önerilerini merak ediyorum.
bi kol saatinin ulaşabileceği maksimum nokta şunlardır dahası var mı :kekw:

1786757889408.webp
1786757896121.webp

bi kol saatinin ulaşabileceği maksimum nokta şunlardır dahası var mı :kekw:

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Hocam benim aldığım saat şu
1786814671459.webp

aslında g shock hiç sevmem ama metalik olanlar bi ilgimi çekmiyo değil. seiko5 kullanıyorum yeni başlıyorsanız tavsiye ederim. uygun fiyata otomatik saat. camı belki tatmin etmeyebilir ama başlangıç için iyidir. sports modeli çok da klasiğe kaçmıyor aslında değerlendirebilirsin.
Hocam Seikolar güzel hoşuma gidiyor ama biraz benim tarzıma ters kalıyor ya ben biraz daha oversize giyinen çok nadir resmi veya klasik giyinen biriyim G-Shocklar o sebeple bana bir tık daha yakın ama tavsiyeniz için teşekkür ederim bir tanede olsa klasik bir saatte almayı düşünüyorum ileride bundan sonraki hedefim Casio GA-2300-1ADR modeli. Normalde bunu alacaktım önce ama bu aldığım saatte %60 lık bir indirim vardı son üründü 6800 gibi bir fiyata getirdim çok uyguna geldi hoşumada gitti çektim direkt kârlı bir alışveriş oldu yani :D

Casio almışsın tartışmaya gerek yok kötü zaman göstermesin. Saatlerden çok iyi anlarım. Çok değerli saat koleksiyonlarım var her konuda yardımcı olurum.

Hocam benim aldığım saat şu
1786814671459.webp
Hocam saatin hikayesini biliyorsunuzdur. Mission imposible 2 de tom cruise un taktığı ikonik saat modeli DW-6900-1V. Tam bir ajan saati. Çocukken bende filmde görüp çok özenmiştim özellikle kadrandaki o üç halka tasarımı çok şık. Hayırlı olsun. Ama ben düz siyah rengini tercih ederdim ersada şu an 5600 liraymış ilgimi çekmedi değil

Hocam saatin hikayesini biliyorsunuzdur. Mission imposible 2 de tom cruise un taktığı ikonik saat modeli DW-6900-1V. Tam bir ajan saati. Çocukken bende filmde görüp çok özenmiştim özellikle kadrandaki o üç halka tasarımı çok şık. Hayırlı olsun. Ama ben düz siyah rengini tercih ederdim ersada şu an 5600 liraymış ilgimi çekmedi değil
Hocam bilmiyordum vallahi teşekkür ederim bilgi için evet benimki çelik kasalı olan versiyonu normal fiyatı 17 küsürmüş tek ürün olunca bayağı uyguna denk geldi başka sitelerde en ucuz 11.5k ya gördüm ondan çektim hemen teşekkür ederim.
Casio almışsın tartışmaya gerek yok kötü zaman göstermesin. Saatlerden çok iyi anlarım. Çok değerli saat koleksiyonlarım var her konuda yardımcı olurum.
Teşekkür ederim hocam çok sağolun nickinizi kaydettim sorum olursa sizi etiketleyeceğim. Ben çok yabancıyım saat olayına ilk saatim dediğim gibi bakalım çok sağolun tekrar.

Hocam bilmiyordum vallahi teşekkür ederim bilgi için evet benimki çelik kasalı olan versiyonu normal fiyatı 17 küsürmüş tek ürün olunca bayağı uyguna denk geldi başka sitelerde en ucuz 11.5k ya gördüm ondan çektim hemen teşekkür ederim.

Teşekkür ederim hocam çok sağolun nickinizi kaydettim sorum olursa sizi etiketleyeceğim. Ben çok yabancıyım saat olayına ilk saatim dediğim gibi bakalım çok sağolun tekrar.

Hiç çekinmeden sorabilirsin dostum. 20 senemi verdim saatlere. Alınacak ve kesinlikle alınmayacak her saati bilirim. Tekrar dediğim gibi Casio aldıysanız üstüne konuşmaya bile gerek yok. Özellikle G-Shock modellerinin sağlamlığı, tasarımı, su geçirmezliği gibi bir çok avantajı/artısı var. Casio özellikle dijital saatlerde çok ikonik tasarımlara imza atmıştır. Mesela herkesin hayatında bir kez koluna takmış olduğu F-91 modeli 1989 yılında üretilmiş o zamandan bu zamana aynı tasarıma sadık kalarak hala üretilip satılan bir modeldir.
1786825554414.webp

Eski tasarımları bile fitirüstik bir tasarımda olduğu için günümüzde hala geçerlilikleri korumakla beraber üretilmeye devam edilmektedir. Bunu yapabilen her hangi bir eşya, ürün, araç görmedim. Dünya saatçiliği her türlü dijital saat markasını ötekileştirir, çöp statüsüne koyar ama dünya saatçiliği ve saat severlerin bağrına bastığı ve kabul ettiği tek markada Casio'dur. Casio candır gerisi heyecandır. Çok daha ucuz fiyatlara atomik derecede dakik, sağlam bir saat almış olursunuz.

Şimdi almış olduğun saatte bir bak ve iyi ki benimsin de :hoba:

Son düzenleme:
Çok güzel saat güle güle kullan. Ama saat koleksiyonerliği zengin hobisi. Zengin değilsen bütçeni fazla zorlama.

Güzel dostum saat takmak için zengin olmana gerek yok. Saatçilikte gerçek zenginlik kaliteli bir saate sahip olmaktır. Sende kaliteli bir saatte sahipsin. Bill Gates bile kolunda Casio saat ile geziyor. Belli bir noktadan sonra saat işlevsel olarak aynı şeyi yapıyor. Senin elinde ki 10bin'lik saat ile zengin bir adamın kolunda ki rolex aynı şeyi tutuyor = zamanı. Ayrıca senin elinde ki saat atomik değerlere Rolex'den daha yakın ve dakik. En iyi mekanik saatler bile zamanda sapma yapar. En iyi saatler bile ayda 1 kaç dakika ileri gider yada geri kalır. Senin saatin Rolex gibi Patek Pehillpe gibi dünyanın en prestijli, en pahalı saatlerinden bile daha dakik bir saat. Bu yüzden tekrar söylüyorum elinde ki saat zenginlerin bile severek taktığı bir saat markası. Dünyanın en pahalo koleksiyonerleri bile Casio saat takıyor. Dünyada 3 tane üretilmiş saaten birisi elinde olmasına rağmen Casio saatide koleksiyonunda bulunduruyor. Casio kadar öveceğim başka bir saat markası yok.

1786867311186.webp

Zaten Casio saat alınır mı? diye sormak ayıptır. Toplum içinde hoş karşılanmaz. Ne o öyle Gucci marka saat görmüş sanki alınır mı diye sormalar falan. :)

Bende de Casio'nun MTP-VD01L-1BVUDF modeli var şahsen g-shock saatler çok kaba duruyor hiç sevmiyorum daha bu tarz klasik ve deri kordonluları seviyorum çelik kordonlarda çok keko işi geliyor bana 2 aydır kullanıyorum bunu ve memnunum şahsen 1400 liraya almıştım

Geri