Asus Tuf F16 mı Lenovo Legıon Mu?

Ben TUF kullandım, Rog'da kullandım. Gameraider FLUX'da kullandım. Benim görüşüme göre bariz daha iyi gameraider TUF'dan. Termal değer, verdiği performans olarakta daha iyi. Ek olarak ben Asusun garantisini hiç beğenmiyorum. Gameraider ile iyi garanti yorumu okudum bugün, yani gaminggen ile daha önce muhattap oldum. Beni (garanti için muhattap olmadım) mağdur etmediler, tabikide hiçbir firmaya kefil olamam. Ama asus ben 2 kere cihaz yolladım garantiye ikisindede mağdur etti bunu söyleyebilirim. Üstüne asus'ta şöyle bir muhabbet var. Cihazın bakımını sadece garantiye yaptırtıyor, cihazınıda bakıma yollatmazsan ve fazla kirlenirse garanti dışı cihaza bakım yapmıyoruz diyor bilgin olsun. Teslimdede UPS ile çalışıyorlar o iadede ise ücretli hizmeti kabul etmezsen kendi anlaşmalı kargosundan çıkarıp sana anlaşmasız fiyattan kargo ücreti ödetiyor.
Peki game raider flux için konuşursak adamakıllı bir tanıtımı yok. Kasası hangi malzemeden soğutması ekranı nasıl beğendiniz mi hocam? Çünkü normal fiyatın altına satıyorlar gibi geldi bana. Kendi yazılımı var mı?

Peki game raider flux için konuşursak adamakıllı bir tanıtımı yok. Kasası hangi malzemeden soğutması ekranı nasıl beğendiniz mi hocam? Çünkü normal fiyatın altına satıyorlar gibi geldi bana. Kendi yazılımı var mı?
Şöyle bakarsan zaten az çok soğutmasını anlarsın. Laptoplar arasında inç olarak en büyük fan çaplarından birisine sahip. Hertarafa termal soğutucular ekletmiş. Bende bir önceki kasa olan rog g16 var ram ve ssd soğutması gameraider'da çok daha iyi. Birde benim kullandığım TUF cihazlarda hep düşük mhz ram'ler kullanılmıştı. Gameraider yüksek mhz ve cl değerine sahip kaliteli ram ile geliyor. Bunun haricinde plastik kasa tuf, gameraider full metal. Kendi yazılımı var usb'si çıkıyor yanında onun ile yüklüyorsun. Gereken çoğu şeyi yapabiliyorsun. Nvidia denetim masası gibi bir yazılımı var arayüz olarak. Satışta mesela 115w yazıyorlardı fakat fabrikasyon kısıtlamalı geliyordu bazı markalarda, bu cihazda öyle bir durum yok. Cihazın tam performansını alabiliyorsun.

Ekler

• 16945.webp
    16945.webp
    1.5 MB · Hit: 12
Şöyle bakarsan zaten az çok soğutmasını anlarsın. Laptoplar arasında inç olarak en büyük fan çaplarından birisine sahip. Hertarafa termal soğutucular ekletmiş. Bende bir önceki kasa olan rog g16 var ram ve ssd soğutması gameraider'da çok daha iyi. Birde benim kullandığım TUF cihazlarda hep düşük mhz ram'ler kullanılmıştı. Gameraider yüksek mhz ve cl değerine sahip kaliteli ram ile geliyor. Bunun haricinde plastik kasa tuf, gameraider full metal. Kendi yazılımı var usb'si çıkıyor yanında onun ile yüklüyorsun. Gereken çoğu şeyi yapabiliyorsun. Nvidia denetim masası gibi bir yazılımı var arayüz olarak. Satışta mesela 115w yazıyorlardı fakat fabrikasyon kısıtlamalı geliyordu bazı markalarda, bu cihazda öyle bir durum yok. Cihazın tam performansını alabiliyorsun.
Hocam güzel duruyor ama içim ısınamıyor böyle markalara. Metal kasa sanırsam daha iyidir bilmiyorum çok. Onun dışı sizin için kullandığınız en iyi marka laptop diyebilir miyiz o zaman?

Baskan ben de f16 4050 var 140 w asus diye aldık bi ara açılmıyordu şarja takmadan değişik kroniklerde yaşadım yani marka diye aldık boyle oldu.

Baskan ben de f16 4050 var 140 w asus diye aldık bi ara açılmıyordu şarja takmadan değişik kroniklerde yaşadım yani marka diye aldık boyle oldu.
Hocam önerirsen ne önerirsin? Gerçekten çok seçenek var ve artık ihtiyacım var ama böyle üzecek bir marka almak istemiyorum.

Ya hocam net bir tavsiyem yok ama ben şöyle düşünüyorum laptoplar 50 lik scooter gibi biraz değişik korniklere sahipler yani kasa gibi değil bence , o nedenle her türlü bir şey yaşatıyorlar gibi geliyor bana ama yinede azda olsa bilindik olan markadan ,aldıgın dönemde indirimde hangisi varsa onu al.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Asus ta olur yani lenovolarda iyi diyorlar

Ya hocam net bir tavsiyem yok ama ben şöyle düşünüyorum laptoplar 50 lik scooter gibi biraz değişik korniklere sahipler yani kasa gibi değil bence , o nedenle her türlü bir şey yaşatıyorlar gibi geliyor bana ama yinede azda olsa bilindik olan markadan ,aldıgın dönemde indirimde hangisi varsa onu al.

Asus ta olur yani lenovolarda iyi diyorlar
Lenovolarda yüksek fiyat var stok sıkıntısı var yoksa alacağım zaten ama bekledikçe fiyatar artıyor.

Hocam güzel duruyor ama içim ısınamıyor böyle markalara. Metal kasa sanırsam daha iyidir bilmiyorum çok. Onun dışı sizin için kullandığınız en iyi marka laptop diyebilir miyiz o zaman?
Diyemeyiz. Ben marka kıyasını servis ve garanti süreci ile yaparım. Marka delisi olmak çok iyi bir şey değil. Model bazlı değerlendirerek alım yapmak mantıklı olan. Benim kendi alım listemde Asus yok artık, cihazlarından memnundum fakat garantisi ve servis süreci kendi tecrübeme göre çok kötü. Yani o servis rezilliğini çekeceğime monster alsaydım durumuna getiriyorlar tüketiciyi.

Diyemeyiz. Ben marka kıyasını servis ve garanti süreci ile yaparım. Marka delisi olmak çok iyi bir şey değil. Model bazlı değerlendirerek alım yapmak mantıklı olan. Benim kendi alım listemde Asus yok artık, cihazlarından memnundum fakat garantisi ve servis süreci kendi tecrübeme göre çok kötü. Yani o servis rezilliğini çekeceğime monster alsaydım durumuna getiriyorlar tüketiciyi.
Model bazlı alsak bile işte firma iyi işlemiş mi nasıl yapmış bunları merak ediyorum hocam, maalesef çoğu ürünün tanıtımı yok. Öyle olunca bu nasıl şu nasıl bilemiyorum. O yüzden genel olarak fikir arayışındayım

Model bazlı alsak bile işte firma iyi işlemiş mi nasıl yapmış bunları merak ediyorum hocam, maalesef çoğu ürünün tanıtımı yok. Öyle olunca bu nasıl şu nasıl bilemiyorum. O yüzden genel olarak fikir arayışındayım
Biz neye göre öneri yapıyoruz diye düşünüyorsun :D

Merhabalar, mühendislik öğrencisi için hem oyun hem gündelik iş hem okul projeleri gibi şeyleri yapabileceğim laptop bakıyorum ve özellikleri hoşuma giden iki adet laptop buldum. Bazı kafamda sorular ve sıkıntılar var o yüzden burada sormak istedim.

Tuf: (84 bin bandına kadar düşüyor.)
5060
32 Gb Ram
1 Tb ssd
14650hx İ7

Lenovo Legion 5: (stokta yok olarak gözüküyor ama en son baktığımda 87 bin idi.)
5070
24 gb ram
1 tb ssd
13650hx i7

Sizce Legionun stoğunu bekleyip almak mı (ki fiyatı artar diye çekiniyorum beklemeye) yoksa Tuf 84 gördüğü gibi almak mı? Veya başka gaming laptop öneriniz olursa paylaşırsanız sevinirim. İyi günler.
Yanıtları okudum senin gönlünde lenovo var gibi. Sahibinden sitesinde bu modelin ikinci el temizleri var onlara bak istersen.

Biz neye göre öneri yapıyoruz diye düşünüyorsun :D
İyi diyorsunuz yani GameRaider için 😁

Yanıtları okudum senin gönlünde lenovo var gibi. Sahibinden sitesinde bu modelin ikinci el temizleri var onlara bak istersen.
Öyle ama 0 almayı çok isterim insanlar 0 dışı laptop alma diyor. Ama kontrol edeyim belki harbi temiz bulurum teşekkürler.

İyi diyorsunuz yani GameRaider için 😁

Öyle ama 0 almayı çok isterim insanlar 0 dışı laptop alma diyor. Ama kontrol edeyim belki harbi temiz bulurum teşekkürler.
İkinci el laptopta çok risk var, çokta anlamadığınız için girmenizi önermem. Ben geçen bir cihaz aldım tüm testleri yaptığım cihaz arada bir mavi ekrana düşüyordu anakart arızalı çıktı, ki satan onu biliyordur. İkinci el alımda 5 saat orada oturup test edemeyeceğiniz için, problemli biraz.
Gameraider iyi, ama hangi cihazdan iyi ben ona göre söylerim. TUF'dan iyi. Yoksa ben hiç bir markaya kefil olmam, kararı neticede sen vereceksin. Parasını ben ödemiyorum neticede :D
Gameraider kaliteli cihaz, kullandım beni üzmedi.

Ekler

• 13215.webp
    13215.webp
    1.3 MB · Hit: 7
  • 23723.webp
    23723.webp
    341.3 KB · Hit: 7
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,234,191
Üyeler