iPhone Kullananlar Memnunmusunuz?

Parasının değerini vermiyor yurtdışında olsam kullanırdım güzel telefon fakat TRde o fiyata bir android daha mantıklı

İphone 17 base modeli 5-6 saat ekran süresi zor veriyor. Mobil veri açıkken 5G ile arka planda kendi kendine şarjı azalıyor telefonun. Abanmalık bir durum yok. Pil konusunda bütün iphone modelleri vasat. Özellikle pil sağlığı 6 ay ile 1 sene arası düşünce dahada dayanılmaz bir hal alıyor.
%76 pil sağlıklı 14 Pro ile zaten ben aktif ve ağır kullanımda 5 saat ekran süresi alıyorum. Baz model ve bataryası yeni bir 17 nasıl 5-6 saat alıyor?

Konu sahibine cevap:
Eğer Apple ile ilgili bir ekosisteme henüz dahil olmadıysan, ileride MacBook gibi Apple marka bir bilgisayar kullanmayı da düşünmüyorsan, şu anki Android temasını ve Samsung telefonunu seviyorsan Samsung'tan devam etmeni öneririm. Ben Apple'a bulaşmış birisi olduğum için Samsung tarafına geçmem zor olur ancak hiç bulaşmamış birisinin bulaşmamaya devam etmeyi en azından 2-3 kere tekrar düşünmesi gerek. iPhone kullanmaktan memnun olmadığım için söylemiyorum, aksine gayet memnunum fakat arada sırada "Zamanında elimdeki telefonun ikinci eline 50 bin lira vermek yerine acaba S24 Ultra alsam nasıl olurdu?" tarzında düşünüyorum.

Ha bu arada yurt dışı alırım dersen direkt iPhone al derim. Orası ayrı bir konu. Baktığın telefon sanırım Türkiye cihazı bir 15 Plus. 15 Plus'un en büyük özelliği ekranı 60Hz olduğundan ötürü 15 Pro Max'ten bile fazla ekran süresi verebiliyordu. Yani ekranın akıcılığıyla çok işin yoksa ama gün içinde beni bırakmasın diyorsan mantıklı bir model demek isterdim ama telefon çıkalı ~3 yıl oldu, alacağının pil değeri önemli. Yani aynı fiyata Samsung'ta daha iyisini sıfır şekilde alabileceğini de unutma.

iPhone almak için bütçen ya 40-50 bin olacak ki 16e veya 17e alacaksın ya da 70-80 bin olacak direkt baz model 17 falan alacaksın. Sanırsam bütçen 60 bin civarı falan ve o fiyatlara Android tarafı kesinlikle daha mantıklı. İkinci el 15 Pro almanı önerenler illaki olacaktır fakat bahsedilen telefon çıkalı neredeyse 3 yıl olacak, hemen hemen hepsinin pilleri eskidi ve kronik el yakan cinsten ısınma problemi var. Ek olarak içindeki işlemci güçlü olup bataryası baz modeliyle aynı değerde olduğundan adamakıllı şarjı da yetmeyebiliyor.

Uzun lafın kısası 1 yıl önceki çıkmış modeller haricinde ikinci el Türkiye cihazı iPhone almak bence gereksiz. O kadar parayı eskimiş ve garantisiz bir cihaza gömmeye gerek yok.

Son düzenleme:
O zaman 2 yılın üstünde cihazını kullanmak isteyenler için cihazı kafadan silmek için yeterli bir sorun. Orijinal değişim maliyetleri malum, orijinal olmayan bir batarya ile değiştirmek de mantıklı aslında bir düşündüm de isteyen alsın.
Evet 2 yıl kullanıp bakımını yapacaksan kullan ama yapamayacaksan alma bence

kamera ile işim çok yok arada manzara veya kendime selfie çekerim dahası yok,iphone arayüz çok güzel geliyor ama pil ve ekran hz değeri olarak beni üzüyor açıkçası
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam 13 te pil sıkıntısı yaşıyormusunuz? günü çıkarıyor mu 3200 mah yetiyormu 1 güne
Normal kullanımda idare eder. Fakat navigasyon vb açarsam ve sosyal medya izlersem şarj etmem gerekiyor. Özellikle navigasyon iyi tüketiyor. O yüzden navigasyon açık ekranı kapatıyorum o zaman az tüketim oluyor :).

Geri