XRades ve Porge Çin üretimi. Yüzeyleri %70 speed %30 control gibi bir şey. Baskıları genelde yapıştırma oluyor ve açıkçası kumaş kaliteleri de iyi değil. Yani illa tasarım olacaksa daha uyguna Urzuva ürünleri var onlara bakılabilir. Ayrıca 4mm yapıyorlarmış, 90x40 gerçi fiyat ₺400 çıkıyor. Ama sonuçta Çin üretimi ürünler. Yanlış bilmiyorsam KlasseGear üst firması tekstil ile uğraşıyor. Bu yüzden de tasarımları daha az diye biliyorum. KlasseGear PRO Black Edition ve bir tane de tasarımlı olanlara baktım. Tasarım direkt kumaşa işlenme yapıştırma değil, o yüzden de çok canlı durmuyor.
Mouse Pad modellerini ve kullananların yorumlarını incele, Trendyol'a özel indirimli fiyatları ve kampanyaları kaçırma!
www.trendyol.com
urzuva.net
Ama yine yüzey olarak bu bütçelerde Rampage Blitz en iyi kullandığım ürün. Şu ana kadar KlasseGear PRO, XRades, Porge, Rampage, Gamepower ve Monster mouse padlerini denedim. Bazılarının boyutu kare bazıları da 70x30 falandı, ama fiyatları yakındı. Aralarında Porge ₺700 civarı vermiştim, 4mm ve kare olanını aldım sözde, ama 4mm elimde başka bir mousepadin yanına koyduğumda 3mm olduğu barizdi. Ayrıca Bartın'dan gönderilmişti, ürünü gönderdikleri poşet de KlasseGear PRO vb. sarıp gönderdiği poşettten kalitesizdi. Çin'de ürettirip, getirip satan bavulcular kısaca Porge ve XRades.
XRades deneyimim daha kötüydü, eski ₺350-400 sattığı kare modellerinden birini aldım. Kırışık geldi ve düzelmedi. Yüzey olarak Longteng ile aynı değerleri yazdıklarını hatırlıyorum. Baskısı da garip bir şekilde Porge gibi yapıştırma değildi. Ama işte kırışıklığın düzelmeyeceği ucuz bir malzemeden yapılmıştı ve koyun gibi kokuyordu. Kedim biraz tırmaladıktan sonra çöpe attım.
Ben kesinlikle ne pahalı ne de ucuz olan ürünlerde Porge, XRades önermem. Urzuva'yı da önerme sebebim tamamen tasarım istenildiğinden. Urzuva bir nevi Çin sitelerinde satılan 1000'lerce tasarımı yerele getirmeye çalışan bir bavulcu.
Bunları önermeme nedenim de eskiden aldığımız leş gibi plastik kokan Razer Goliathus mu ne işte onların kokusuz versiyonları. Yüzeylerinde muazzam farklar yok. Mesela 6mm galiba Havit'in Kraken mousepadini de indirimden ₺300-400 alıp test ettim. Onun da yüzeyi birebir bu ürünler ile aynıydı. Böyle speed, yapıştırma baskı ve serin bir yüzeyleri var. Fare kontrolüne uygun yüzeyler değiller bence. İyi mousepadler de genelde kumaş olduğundan (bence yapıştırma baskı yüzler kumaş değiller) ve hatta iyilerinde pamuklanma dediğimiz, skatez dibinde böyle beyaz beyaz yünlenmeler de oluşuyor. Rampage Blitz yüzeyi ₺1000-1500 yaklaşan tek denediğim üründü.
XRades'in sadece şurada hakkını yemeyeyim, Artisan muhabbetleri artınca getirdikleri çakma Artisanları denemedim. Ama açıkçası Porge gibi ₺300-400 ürünü ₺700 sattıklarını düşünüyorum. Sebebi de basit o fiyat aralığında başka marka yok. KlasseGear aslında ₺1000-1500 Çinli ve Wraith gibi rakiplerden çok tokat yiyor. Fiyatları kalıcı olarak Porge ve XRades seviyesine çekse, direkt herkese KlasseGear önerirdim. Ama ben kendi üretimleri olduğundan ve yüzeyleri de bence bu ürünlere göre iyi kaldığından, düşüreceklerini düşünmüyorum. Ama risk alırlarsa iki firmayı da fiyat kırmaya zorlarlar. Artık yanlışım yoksa Longteng, Blitz falan karton kutuda yolluyorlar.