Yardım Epson Yazıcı Hakkında Sorum Var

yusuf544

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,039
SELAMÜN ALEYKÜM
Baskı makinesi alıp istediğim ürüne baskı yapmak istiyorum ve süblimasyon mürekkep ile çıktı almam lazımmış.fakat süblimasyon yazıcı yerine epson l3250 alıp içine süblimasyon mürekkep koyarsak çalışıyormuş ama yazıcı garanti dışı kalıyormuş ve almak istediğim sitenin danışmanına sorduğuma göre hergün 3 saat arayla 5 kere yazıcıdan çıktı almanız lazım dedi yazıcı tıkanmaması için.bu tarz yazıcı ile süblimasyon mürekkeple kullanan varmı ? Yapay zekaya sordun 2,3 günde çıktı alsanız yeter dedi ama sitenin danışmanı böyle diyince kafam karıştı cevaplarınızı bekliyorum.

❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗

Konuya güncelleme yapıyorum: ben 1 hafta veya 10 gün evde olmayınca yazıcıyı uzaktan çıktı çıkartmasını yapabilirmiyim.

Son düzenleme:
Süblimasyonu bilmem de, en az 2 günde bir çıktı almak lazım bozulmaması için.

Anladım hocam ama hergün belli arakıklardamı almam lazım illa orası kafamı karıştırdı.ve mesela işim çıktı 1 hafta evde yokum ozaman ne olucak.
Boyanın üst katmanı kuruyacak ve tıkanacak. Yazıcılar boyayı altan çekiyor ama sanırım üst katmandaki boya kuruyunca, o partiküllerde çekiliyor ve tıkanıklık yapıyor. Bir de boyayı kritik eşiğe getirmemek gerektiği söyleniyor. Öyle olunca da kapağı açılıp havası alınmasını gerektiğini söylüyorlar. Sanki klima av :ROFLMAO: komprassör ile de havayı çekiyorlarsa tam olacak ama o detayı bilmiyorum.

Kısacası 1 hafta yoksan, sorun çıkmaması için dua edeceksin.
[automerge]1787342841[/automerge]
Bir editledim, kendimce bir şeyler yazmıştım, yanlış olduğunu/olabileceğini fark ettim, düzelttim:ROFLMAO:
[automerge]1787342928[/automerge]
Ai'dan ama işinize yarar;

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-08-21 230800.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-21 230800.webp
    39.7 KB · Hit: 14
Boyanın üst katmanı kuruyacak ve tıkanacak. Yazıcılar boyayı altan çekiyor ama sanırım üst katmandaki boya kuruyunca, o partiküllerde çekiliyor ve tıkanıklık yapıyor. Bir de boyayı kritik eşiğe getirmemek gerektiği söyleniyor. Öyle olunca da kapağı açılıp havası alınmasını gerektiğini söylüyorlar. Sanki klima av :ROFLMAO: komprassör ile de havayı çekiyorlarsa tam olacak ama o detayı bilmiyorum.

Bir editledim, kendimce bir şeyler yazmıştım, yanlış olduğunu/olabileceğini fark ettim, düzelttim:ROFLMAO:
Hocam cevap için çok teşekkür ederim öncelikle fakat bu kadar kısa bir sürede böyle bir sıkıntı çıkarması çok kötü gerçekten.Yılda 1 kere gidiyorum zaten memlekete orayada giderken yazıcıyı kucaklayıpmı gidicem başka yolu yokmu bunun ya : (

Hocam cevap için çok teşekkür ederim öncelikle fakat bu kadar kısa bir sürede böyle bir sıkıntı çıkarması çok kötü gerçekten.Yılda 1 kere gidiyorum zaten memlekete orayada giderken yazıcıyı kucaklayıpmı gidicem başka yolu yokmu bunun ya : (
Lazer Yazıcılar daha uygun olur.

Normal mürekkep için tıkanma olursa ki o da 3-5 günde olmaz 1 ay falan bıraktığımda oluyor genelde, cihazın temizlik modunu çalıştırıp uçtaki mürekkebi vakumlayıp atmasını sağlıyorsun iş çözülüyor. Ancak konuda bahsedilen mürekkep hakkında bilgim yok makine o mürekkebe göre üretilmedi ise doğal olarak temizlik modu işlev görmeyebilir.

Bir de kapağı kapalı tankta boya nasıl üstten kuruyor?

Normal mürekkep için tıkanma olursa ki o da 3-5 günde olmaz 1 ay falan bıraktığımda oluyor genelde, cihazın temizlik modunu çalıştırıp uçtaki mürekkebi vakumlayıp atmasını sağlıyorsun iş çözülüyor. Ancak konuda bahsedilen mürekkep hakkında bilgim yok makine o mürekkebe göre üretilmedi ise doğal olarak temizlik modu işlev görmeyebilir.

Hocam normalde süblimasyon mürekkep ile çalışan makina 26k ama bu epson l3250 modeli eğer süblimasyon mürekkep koyunca çalışıyormuş ama iste tıkanma konusu kafamı karıştırdı arada 15 k fiyat farkı var süblimasyon ile.acaba uzaktan kontrol etme gibi bir imkanım oluyormu yazıcıyı.

Bana sormayın yav, ofisteki bozulunca bende durum gereği öğrendim😂 ama senin için aiya sordum.

Tanklı yazıcılarda hortumların hava yapması, mürekkep akışının kesilmesine ve baskıların boş veya çizgili çıkmasına neden olur. Bu durum genellikle kullanıcı hatalarından veya fiziksel bağlantılardan kaynaklanır.Yazıcının hava almasının en yaygın nedenleri şunlardır:
Mürekkep Seviyesinin Çok Düşmesi: Tanktaki mürekkep kritik seviyenin altına indiğinde, yazıcı mürekkep yerine borulara doğrudan hava çeker.
Yazıcı Kapaklarının Açık Unutulması: Mürekkep doldurulan tank tıpalarının veya kartuş erişim kapağının tam kapatılmaması hava sızdırmasına yol açar.

Taşıma Mandalı / Vanasının Kapatılmaması: Cihazı bir yerden bir yere taşırken "Taşıma Kilidi" (veya turuncu vana) kapatılmazsa, sarsıntı nedeniyle mürekkep tanka geri kaçar ve borular hava ile dolar.

Uzun Süre Kullanmamak: Cihaz uzun süre çalışmadığında baskı kafasındaki mürekkep kurur. Kuruyan mürekkep geri doğru çekilme yaparak hortumda boşluk (hava) oluşturur.

Bağlantı Conta veya Yüzüklerinin Yırtılması: Hortumların kartuşlara veya tanka birleştiği noktalardaki küçük silikon contalar zamanla aşınırsa sistem aralardan hava sızdırır.

Geri